Donkere gember

Ongepland gooi ik er toch zelf toch nog een blogje uit, voordat mijn vrouw vanaf morgen de boel een paar dagen op stelten zal zetten.

Ik heb niet te klagen over mijn luxe 1 persoonskamer met eigen douche, toilet en een TV die ook als laptop dienst doet. Dat het ding er net uit knalde toen ik net een blog wilde publiceren mag de pret niet drukken. De kamer blijft op mijn naam staan ook tijdens de 1, 2 of 3 etc dagen dat ik op de IC lig. Zonder laptop of mobieltje: dat wordt heel erg afkicken voor deze informatiejunk.

Verder ontsnap ik aan een klysma, maar krijg in plaats daarvan tweemaal een goor laxerend drankje. Helaas heeft de producent bedacht dat de smaak zal verbeteren wanneer men er flink wat citroen en gember doorheen doet. En laat ik al mijn hele leven een afkeer hebben van gember. Niet in mijn jam, niet in de thee en zelfs niet in pure chocolade, laat staan in zo'n drankje, bah. Het werkt wel kan ik u verzekeren.

Zojuist een goed gesprek gehad met 1 van 3 chirurgen die mij morgen zullen opereren. Helaas bevestigt zij een aantal negatieve scenario's die ik had bedacht toen bleek dat de scan van eind oktober 4 bijzonderheden bevatte in tegenstelling tot de scan van augustus.

- er vinden -ondanks chemo- veranderingen plaats in het lichaam en wij zijn inmiddels al weer zes weken verder
- de overactieve lymfklier die zich heeft verbonden met de dunne darm zal indien niet altijd te lastig, weggehaald worden, icm een stuk dunne darm: meer kans op stoma daardoor en zwaardere operatie. Wanneer de plek wel lastig te bereiken is geeft men de klier het voordeel van de twijfel en laat men hem voor nu zitten.
- de andere actieve klieren zitten in de middelste laag van het buikvlies. Natuurlijk zal men overwegen te snijden wanneer men morgen wat kwaads vermoedt, maar ze zitten wel in een laag van het buikvlies waar het HIPEC kunstje geen effect op heeft.
- verder verwacht men te moeten snijden rondom het operatiegebied van juli, daar zat immers aantoonbaar een uitzaaiing en die was vast niet alleen. Is wel een locatie met verhoogde kans op een blijvende dikke darmstoma.

- de vergrote blinde darm laat men met rust
- de a- specifieke lymfklieren op de longen zijn te klein om te beoordelen. Kan een afweerreactie zijn of het begin van je-weet-wel.

Dit te samen met een stijgende trend van de onbetrouwbare tumormarker, levert wel het beeld op dat de ziekte mogelijk - ondanks 3 maanden chemo - momenteel om zich heen slaat in mijn lichaam. Het kan echter nog wel altijd meevallen.

Morgen zal meer duidelijk worden en zeker in de dagen daarna wanneer het operatieweefsel geanalyseerd is, mits men morgen na een uurtje besluit om de operatie door te zetten. Ze beginnen om 9.15u dus... tot die tijd is het afwachten en bidden.

Tot over een paar dagen !

Vincent



7 reacties

15 december 2015 om 18.57
Hi Vincent,
I'll cross my fingers!
Hopelijk kunnen de chirurgen besluiten de operatie door te zetten.
Ontzettend veel sterkte gewenst, als volger van je blog hoor ik wel via je vrouw hoe het verder met je gaat!
Veel sterkte en liefs
Gerdine
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Hoi Vincent.
Ik heb me geregistreerd zodat ik ook kan reageren op je blog. Vanavond zijn we met kring bij elkaar geweest voor studie en gebed. Jou, de artsen en iedereen in je nabijheid opgedragen aan God. Veel sterkte de komende nacht, en als het moment dat de operatie aanbreekt.
Hartegroet van Eline (lid van de buurtkring)
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Vincent,

Veel sterkte
We staan vooral biddend om je heen.Uiteindelijk mogen we het verwachten van onze Hemelse Vader.. We hopen dat jij en je gezin hierdoor gedragen worden. We hopen dat je rustig mag slapen en je mag overgeven in de wetenschap dat er een God is die je kent en je gebeden hoort.
Vertrouw op Hem!
Lieve groet, Lineke

Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Zeer fijn dat zoveel mensen aan mij denken, voor mij duimen, kaarsjes branden of mij en mijn gezin opdragen in gebed tot God. Ik zal binnen nu en een uurtje weggereden worden naar de voorbereidingskamer van OK. Hopelijk ben ik over 2-3 dagen weer in staat julile zelf verder te berichten. Liefs ,Vincent
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Raad eens welke bijbeltekst ik vandaag automatisch gemaild kreeg van twee van die online services:

ps 147: 3 Hij geneest diepe wonden en (als ik mij niet vergis) ps 34 waarin staat dat ondanks tegenslagen, rechtvaardigen toch gered zullen worden (niet dat ik mij zelf als rechtvaardige mag beschouwen, maar toch)
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Heel veel sterkte Vincent. Ik hoop voor jou en je gezin, dat alle gebeden gehoord zullen worden.
Liefs Maria
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14