Back to life, back to reality

Hallo allemaal,

Na 40 uur op de IC (waar ik behalve een te lage bloeddruk weinig serieuze issues had) ben ik sinds vanmorgen terug op de afdeling waar ik waarschijnlijk de Kerstdagen zal doorbrengen. Inmiddels heb ik afscheid kunnen nemen van twee infusen (waaronder dat kreng in mijn hals) en een irritante maaghevel via de neus (die ik niet zag aankomen op basis van de voorinformatie). Maar er zitten nog heel wat slangen in mijn lijf, 3 buikdrains, 2 maagdrains, blaaskatheter, een infuus etc. en mijn nieuwe vriendje: de Souvenir.

Toch ben ik op dit moment tevreden dat men, op basis van het gesprek dat ik had kort voor de operatie had, heeft gekozen voor de zekerheid van een waarschijnlijk permanente dikke darmstoma, in plaats van te gokken op een dunne darmstoma die misschien ooit opgeheven zou kunnen worden. Leuk is anders, maar het ding wordt vast veel leuker wanneer er volgende week goede resultaten terugkomen van de pathaloog anatoom. Men heeft nu weliswaar de zooi in de onderste twee of drie sectoren (van de zeven waarin men het buikvlies opdeelt) opgeruimd, punt van aandacht blijven de opvallende kliertjes elders in het vlies. Deze zitten namelijk te diep om door HIPEC geraakt te worden mochten ze fout zijn. Kandidaat 1 is -voorlopig- goedgekeurd, maar ze hebben ook nog een tweede exemplaar.

Mijn vrouw heeft trouwens veel meer talent voor bloggen dan dat zij zelf voor mogelijk hield, want haar bericht van gisteren heeft al 4 likes gehad. Iets wat mij in bijna 40 blogs maar eenmaal overkomen is.

Marloes, ook op deze plek hartelijk bedankt voor al je support!!

3 reacties

Het allerbeste wil ik je toewensen met heel veel positieve energie voor het volgende jaar voor jou en je partner + ??? kinderen.
Marenov.
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14
Ha Vincent,

Fijn dat je weer kan bloggen, en zeker je vrouw heeft talent.
Ik herken je weer helemaal aan je complete verslag. Dankbaar dat de operatie uiteindelijk zo goed is verlopen en je weer op de afdeling bent.
Nu snel weer opknappen!
Groetjes aan Marloes, ze zal waarschijnlijk veel op en neer moeten rijden en de zorg van kinderen. Wees blij met zo'n krachtige vrouw :)
Laatst bewerkt: 05/07/2017 - 19:14