Afscheid

Vandaag een hartverscheurende afscheid genomen van een hele goede vriendin. één dag is ze ziek geweest. Voor het eerst in haar leven had ze zich ziek gemeld op haar werk omdat ze dacht dat ze griep had. In de nacht die volgde ging het opeens zo slecht dat ze met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Tot een paar keer toe een hartstilstand en na reanimatie weer terug gehaald. Het mocht niet baten! De volgende ochtend is mijn vriendin om 07.30 overleden. De griep bleek een zeer agressieve bacteriële meningitis (hersenvlies ontsteking) te zijn.
Tijdens ziekte, met name kanker leer je je vrienden goed kennen. Sommigen vallen tegen en sommigen krijgen een gouden randje. Dit is een vriendin met een gouden randje. Tijdens de dagen dat ik voor mijn chemo's in het ziekenhuis lag zei ze: Mieke ik kom gewoon bij je langs, ik bel niet van tevoren. Als je te ziek bent of ligt te slapen kom ik gewoon even 5 minuten je hand vast houden en dan ga ik weer weg. En dat deed ze!! Er zijn veel voorbeelden die ik kan noemen waarom ze diep in mijn hart zit. Dat ga ik hier niet doen, die bewaar ik in mijn hart. Ze zal gemist worden, dat bleek vanmiddag bij de enorme toeloop van familie, vrienden, collega's kennissen. Het allermeest zal ze gemist worden door haar prachtige gezin.
Het was een hartverscheurend afscheid met veel mooie muziek, veel mooie woorden en zoveel bloemen, zoveel heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Lieve Francis rust zacht, voor altijd in mijn hart!!!

9 reacties

Wat vreselijk Mieke, heel veel sterkte. Ongelofelijk dat het zo snel kan gaan.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Ach lieverd wat een vreselijk naar bericht. Gecondoleerd met dit grote verlies. Wat kan het leven dan hard zijn. Juist degene die je het meeste na staan kun je niet missen. Ik hoop echter dat je haar nog veel tegen zult komen. In muziek of andere tekens. Daar kun je steun en troost in vinden. Ik wens je heel veel sterkte, kracht en liefde toe in deze moeilijke tijd.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Mieke, ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke dagen en mijn innige deelneming.
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Lieve Mieke, wat raakt dit bericht me intens diep. Ondanks dat ik Francis niet gekend heb, voel ik heel veel warmte
voor haar door de manier waarop je over haar schrijft. Weinig woorden zeggen veel........
Ik wens jou, al haar naasten, vrienden en familie heel veel sterkte met dit grote verlies en gemis en dat de mooie
herinneringen aan Francis nog lang mogen voortduren.
Liefs kiki.

Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Lieve Mieke, wat een dubbel verlies. Een familie werd uiteen gerukt, jij verloor een lieve vriendin. Sterkte en gecondoleerd. 💋💋J&T
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28
Beste Mieke, innige deelneming voor je vriendin. Ik wens je veel sterkte. Lieve Groetjes. Daisy
Laatst bewerkt: 07/07/2017 - 12:28