Het begin van mijn Rollercoaster

Vrijdag 30-09-2020 deze dag begon ik , zoals ik al mijn dagen starte. Vrolijk , enthousiast zin in het weekend .! Deze dag veranderde om 10.30 na 1 telefoontje in een zwarte dag . 

19 maart 2020 ben ik 30 geworden , dus dan krijg je een brief thuis voor het bevolkings onderzoek. Een uitstrijkje laten maken , deze brief ontving ik later door de ... Corona. 
 

Een afspraak gemaakt voor het uitstrijkje te laten maken op 8 oktober 2020. Binnen 2 weken zou ik de uitslag krijgen door middel van een brief. Maar op maandag 19 oktober belde de huisarts met de uitslag 3B dit is dus niet goed. 

Half uurtje later belde de gynaecoloog dat ik woensdag kon komen.Hier hebben ze gekeken met vloeistof maar ze zagen niet echt afwijkende cellen.Wel zag het er onrustig uit en begon het snel te bloeden. Afwijkende cellen betekend voorstadium van Baarmoeder hals Kanker. Deze kunnen ze dan verwijderen zodat het voorstadium vernietigd word . 

Toen heeft ze toch mijn baarmoedermond verdoofd met 3 prikjes (niet prettig) en 2 stukjes uit mijn baarmoedermond gehaald en die gaan ze onderzoeken en kreeg ik volgende week de uitslag.

Dit kan 1,2 of 3 zijn is het 1 dan is het goed , bij 2 mag je zelf kiezen of je het weg laat halen omdat er dan wel wat cellen zitten . En bij 3 moet je zeker terug en moet de rest van de baarmoedermond cellen verwijderd worden .

Een week later op woensdag , was ik erg benieuwd mijn telefoon ging . De gynaecoloog belde op , helaas vanwege Corona is de uitslag er nog niet. Een nieuwe bel afspraak gepland voor de maandag. 

Op vrijdag 30 oktober begon ik dus vrolijk mijn dag op mijn werk. Een leuke dag want mijn dochter had haar eerste Halloween disco op school om 17.30 . Normaal werk ik tot 18.30 op vrijdag maar nu had ik geregeld dat ik tot 15.30 zou werken. Zodat ik zelf mijn dochter kon schminken en aankleden dit vind ik enorm leuk .! 
 

Ik bedacht om ook op mijn werk te gaan schminken ik werk namenlijk in de kinderopvang. 
Rond 10.15 zat ik met mijn schminkspullen klaar , kinderen enthousiast . Het eerste meisje was aan de beurt ik ging in Halloween thema schminken. 
Ze had gekozen voor een plaatje van een Pompoen met spinnenweb en spinnetjes. 
Begonnen met de pompoen , even spieken op mijn telefoon op het plaatje. 

Om 10.30 ging mijn telefoon 📞 Anoniem , dit pak ik normaal niet op . Nu wel , waarom ? Geen idee!

Het is de gynaecoloog bel ik gelegen voor de uitslag ? Ja ik ben op mijn werk ogenblikje , ik zeg tegen mijn collega het is de gynaecoloog voor de uitslag ik ga even op de gang. Prima zei ze 👍🏻.

De uitslag is niet goed vertelde ze , dus ik dacht okee C3. Maar nee , ze vertelde : "We hebben iets kwaadaardigs gevonden" deze zin liet mijn wereld stil staan. Deze zin brak de vloer onder me vandaan. Ik moest om 11.45 komen naar het ziekenhuis. Ik liep de groep weer op schreeuwde heel de school bij elkaar , helemaal in tranen.! Schreeuwde ik tegen mijn collega ZE HEBBEN IETS KWAADAARDIGS GEVONDEN.! 

Hierna zakte ik in elkaar .! Ik ben op school naar de manager zijn lokaal gebracht . Helemaal in schok , man gebeld door mijn collega . Ik zelf hierna mijn ouders gebeld. 
 

Ik ben toen door mijn manager naar huis gebracht. Meteen zat ik in een schok , gelukkig kwam mijn vader meteen naar mij en mijn man was 11.30 thuis. Dus hup meteen naar het ziekenhuis. 

In spanning zaten mijn man en ik te wachten in de wachtkamer van de gynaecologie. Danielle van duppen , kom maar binnen. 

Eenmaal aan tafel werd er uitgelegd dat in het biopt wat was afgenomen in beide stukjes kwaadaardige kanker cellen waren gevonden. 
Ik heb kwaadaardige baarmoeder hals kanker.!

Aanstaande dinsdag hebben we overleg met het Catharina over de behandeling. Ik kon hierna weer naar huis en in spanning wachten op dinsdag . En dit nieuws laten bezinken in hoeverre dat dat mogelijk is .! Het blijft onwerkelijk .!