De operatie !

De dag van de Operatie woensdag 11 oktober. 
Om 12.30 bracht skip mij naar het Ziekenhuis Elkerliek. Hierna meldde ik mezelf bij de receptie.

Ik moest naar Dagopname afdeling 2C. 
 

Heel spannend vond ik het , helemaal alleen. 
Ze bracht me naar mijn kamer 213 ze vertelde dat ik op bed mocht zitten en dat ze er zo aankwamen. Ook had ik een gezellige buurvrouw.

Ze kwamen naar me toe om mij te checken , bloeddruk , temperatuur. Alles was perfect. 
Ze ging in de computer alles noteren en keek hoelaat ik aan de beurt was. Ik dacht rond 14.00 maar helaas om 15.45 was ik pas aan de beurt.
 

Wel moest ik m alvast omkleden , alle kleren uit en een prachtige blauwe bloushe aan. Verder alle sieraden af, make up eraf , geen nep nagels.            (dit wist ik niet anders had ik gezorgd dat ik het meteen niet om en op had) ik had geen informatie brief en geen boekje gekregen. En dit was mijn eerste operatie. 
 

Na lang wachten kwamen ze mij om 15.00 ophalen voor de Ruggenprik en het Roesje. 
Ik was zo gespannen dat ik mijn lichaam niet meer onder controle had. Ik Shake bijna het bed uit hihi 🙃. Dit zagen ze op de afdeling ook, dus hup infuus erin en rustgevend spulletje werd erin gespoten. 
 

Toen de ruggenprik en na even wachten mocht ik naar de OK. Hier kreeg ik mij roesje in het infuus gespoten. Dit was zo raar ik was er wel en niet bij. Heb veel gezien en gehoord maar heel wazig zag mijn gynaecoloog voor me en de anesthesist er werd n doek voor me gedaan. Half slapend half wakker heb ik het dus heel apart meegemaakt. 
Af en toe hoorde ik weer mijn bloeddruk meter aan gaan. 
 

Toen zei ze na 30 min dat het gelukt was , de operatie was goed gegaan. En het omringende gebied zag er goed uit . Aanstaande dinsdag bel ik voor de uitslag als ik heb overlegd met het Catharina, Hoorde ik mijn gynaecoloog heel wazig vertellen tegen mij. 
 

Hierna naar de uitslaap kamer , ook hier weer maakte ik alles heel wazig mee wat er om me heen gebeurde. En na even mocht ik gelukkig weer naar mijn kamer. 
 

Helaas mocht ik pas om 20.00 naar huis dit omdat de ruggenprik bij mij iets langer werkte. Ik had toen nog steeds niet al mijn gevoel terug maar na 2x proberen lukte het om een paar druppels te plassen. Dat is het teken dat je naar huis mag. 

Paracettamol, diclofenac , en Tramadol (morfine) medicatie mee naar huis gekregen. De tramadol alleen als het nodig was. 
 

De eerste nacht onrustig geslapen veel gedroomd en 2 uurtjes wakker gelegen van de pijn. Dag erna nog veel moe veel geslapen en wat pijn maar gelukkig met de medicatie is het te doen . 
De volgende avond toch de Tramadol moeten nemen voor de pijn. 
 

Voor nu in spanning afwachten op Dinsdag de uitslag en het telefoontje hoe nu verder .?