Confronterend & Besef

Het is nog steeds heel raar, vrijdag ochtend start ik mijn dag vrolijk als gezonde jonge vrouw , na 1 telefoontje om 10.30 en 1 gesprek om 11.45 ben je ineens een Kanker patiënt . 
 

We zaten tv te kijken , en het ging natuurlijk weer over Corona. Hierbij werd verteld op het nieuws dat Kanker patiënten niet hoefde te vrezen voor hun behandeling want deze zouden gewoon door gaan ondanks de drukte in de ziekenhuizen. 

Ik hoorde dit en het leek n mes in me buik , het besef even "ik ben een kanker patiënt". Meteen naar boven gelopen in tranen , mijn papa gebeld en wat vriendinnen om dit toch te delen. Ineens sloeg de angst en het verdriet toe. Dat zit in mij , dat monster .! Echt even gehuild boven , ik deed dit zodat lina dit niet mee kreeg. 
 

Het was eruit en mijn bescherm modus ging weer aan. 

Na 2 dagen kreeg ik weer zo'n paniek aanval. 
Deze duurde wat langer , lina lag al in bed . En ineens ging de knop weer uit van de bescherm modus. Dit gaat allemaal vanzelf , dan ineens ben je wel super bang voor alles wat er nog komen gaat. Het onzekere , de spanning , de angst , de boosheid , alle gevoelens gaan dan door je heen!

Na even uit te gaan huilen bij mijn mama is ook deze bui weer gezakt.! 
 

Hierna kreeg ik het nieuws dat ik werd geopereerd en dat ik langs de anesthesist moest. 
Hier moest je eerst een formulier voor invullen met 100 vragen. Ik ben het gewend om alle vragen met nee in te vullen , heb je die ziekte , rook je , drink je , darm ziekte noem het allemaal maar op .! 
 

Maar toen kwam de vraag zoals je op de foto kan zien ; Heb je Kanker(gehad)? 
Deze vraag moest ik gewoon JA invullen .! 
Weer zo'n confronterend moment , waar je het moeilijk door krijgt .! 
Terwijl ik dit typ gaan weer de rillingen door mijn lijf, en word ik erg missselijk .!