Opruimwoede !

Toen ik het nieuws kreeg dat ik borstkanker heb, was het hier een grote chaos, Nou, is dat hier wel vaker zo, maar op dat moment lagen van de helft van de keukenkasten de kastdeurtjes eruit, omdat ik die aan het verven was. Dat moest nu dus in versneld tempo gedaan worden, want ik had er geen zin in, om met een half afgeverfde keuken de chemo in te gaan. Afijn, vele handen maken licht werk, en met hulp van Anouk en Martijn werd deze klus geklaard. Van geel naar grijs. Een hele metamorfose. 

Maar toen ik de smaak te pakken kreeg, dacht ik bij mezelf, laat ik nu nog even gaan doorpakken. overal in huis stonden wel dozen en tassen met spullen die niet meer gebruikt worden, en stonden te wachten op Koningsdag. Mijn favoriete dag: de hele dag op de vrijmarkt spullen verkopen. Helaas is deze nu al twee keer niet doorgegaan. Gelukkig zijn de kringloopwinkels open, dus een 6 big shoppers gevuld en nog wat losse grotere spullen, en deze zaterdag weggebracht. Mocht er volgend jaar weer Koningsdag gevierd kunnen worden, dan heb ik vast wel weer spullen om te verkopen.

Ook nog een paar tassen gevuld met mooie spullen , bijna allemaal nieuw, en die hebben we gisteren voor de Bingo bij de Scouting gebruikt. Ik ben leiding bij een scoutinggroep voor kinderen met een beperking. We hadden gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer een opkomst, en toen hebben we Kerst gevierd: compleet met kerstboom, kerstdiner en kerstbingo.  Superleuk, en zo kregen deze spullen ook weer een goede bestemming. 

Helaas is mijn huis nog steeds niet helemaal opgeruimd, tot frustratie van manlief, en dat zal ook wel nooit gebeuren. Want zo ben ik niet: van strak en netjes, ik ben van rommelig en gezellig. Het is nu eenmaal niet anders. 

Ik verzamel spulletjes, ik maak van alles, en ik kan moeilijk wat weggooien. Ik zie overal brood in, en zie ook overal mogelijkheden in. En ja, dat zorgt toch wel voor wat rommel in huis. Dat ben ik ! Ook al heb ik nu kanker, het gaat me te ver om nu ineens alles weg te doen.  Om me anders voor te gaan doen dan ik al mijn hele leven ben. Maar goed, een beetje meer opruimen, dat zou toch wel moeten kunnen. Denk dat mijn mannetje daar dan wel weer blij van zou worden. 

1 reactie