Dag 4 van 5

25-01-2019 Afgelopen nacht naar omstandigheden prima geslapen. Vanmorgen werd ik rond 0700u wakker omdat de zusters met mijn buurman bezig waren. Erg vervelend voor die arme man en jammer voor mij. Want mijn weker stond pas rond 0800u ingesteld. Dan kan ik weer even bellen met de Kids en met vrouw lief. ik begin ze steeds meer te missen. Ik voel me nu trouwens naast een beetje misselijk beter dan gister ochtend. dat is erg fijn. Ook merk ik dat mijn vel minder strak zit dan gister dus de plaspillen in de avond hebben gewerkt. Gelukkig belt het thuisfront en ben ik wakker. Nadat ik ze heb gesproken worden ze naar school gebracht door vrouwlief. Mijn dochter gaat me vrouwlief mee naar huis. Ik krijg tussendoor een filmpje van mijn dochter toegestuurd dat ze lekker aan het spelen is. Ja denk ik bij mezelf wat mis ik mijn kids en mijn vrouw toch. ik ben bij dat ik ze vanmiddag kan vast houden. Dit zijn momenten waar ik naar toe leef.

Mijn ontbijt was beter dan die van gister (1 cracotte met Jam) vandaag nam ik er 2 (yes). Tijdens het wegen krijg ik gelijk. de [las pillen hebben gewerkt ik ben 2 kilo vocht kwijt, dat is fijn. Verder is alles ook goed maar ik moet nog wel de plas pillen krijgen want het vocht gehalte in mijn lichaam is nog niet optimaal. Prima kom maar op. In de kamer lagen we nog met 2en en mijn buurman werd klaar gemaakt om naar een andere afdeling/kamer te gaan. Ik vraag aan de zuster kom ik alleen te liggen in deze grote zaal? Alleen in de nacht geeft ze aan. Tussendoor komen er dagjes mensen langs voor spoelingen ed. Ok denk ik bij mezelf dat is niet heel erg gezellig maar ook weer niet heel erg saai. Dan komt er een wat oudere dame binnen haar zoon en we raken wat in gesprek. De dame vraagt mij waar ik vandaan kom, welke stad. Ik vertel haar uit welke stad ik kom en de dame geeft aan dat dat wel toevallig is want daar komt ze zelf ook vandaan. Haar volgende vraag was dan ook logisch, welke straat ik woon, als ik dat vertel beginnen haar ogen te vonkelen en hor ik haar zeggen tegen haar zoon, hoor je dat, en tegen mij nou dat is toevallig ik woon daar ook op nummer .... Dan vertel ik welk nummer ik woon, en dat is dus op het zelfde straat nummer als deze dame alleen verschilt het huis nummer (joh gek he, we wonen niet in het zelfde huis). Deze toevalligheden worden nog eens lekker uitgesproken en dan komt er een meneer binnen wandelen. En deze meneer begroet de oudere dame alsof het oude bekende zijn. En dat zag ik goed, ze kende elkaar van een vorige kuur die tegelijk hebben gehad. Nu weet ik het zeker toeval bestaat niet.

Ondertussen is het alweer tijd voor de lunch en deze sla ik vandaag niet over. Ik voel me goed en de lunch smaakt me ook prima. Ik ben nu wel wat moe en wil dus nog even slapen. mijn chemo gaat zo starten en mijn kinderen en vrouw komen zo dus ik wil fit zijn. De zuster doet de eerste Chemo rond 1400u eraan. De zal dan rond 1600u klaar zijn dan een spoeling en dan rond 1630 de volgende erin. Om 1410u komen de kids en vrouw lief aan dus ik ga direct van bed als de chemo eraan zit en loop naar de lift. Daar wacht ik ze op. heerlijk even knuffelen en dan naar zaal. kids heerlijk bij me op bed en leuke tekeningen en een zelf gemaakt boekje. ik wordt verwend. De zuster komt dan met een pakketje aan. Ik heb een fruitmand gekregen van een van mn gappies. erg lief en lekker (Thnks mate). Later komt de zuster met  2 zakjes voor de kids. hier zitten wat leuke dingentjes in voor de kids en die gaan daar dan ook direct mee aan de slag. Doktertje spelen, hoe verzin je het in het ziekenhuis.  We wilde lekker naar beneden om te eten samen maar dat mag niet als je chemo loopt. Dan moet je op de afdeling blijven dus dat werd hem niet want mijn volgende Chemo werd aangesloten en om 1730u is die klaar en dan spoelen. dus pas 1745u zouden we naar beneden kunnen gaan. Opzich een mooie tijd om te eten is het niet dat mijn energie level naar beneden is gedaald en die van de kids ook zichtbaar op waren. Dus zijn hun naar beneden gegaan om wat te halen en boven op te eten. ik eet een hapje mee. Na het eten is het echt tijd voor ze om naar huis te gaan. Dat gaat wat moeizaam maar de kids gaan mee. Lastig momentje van afscheid. Mijn vader is ook hier ook de hele tijd bij die rijd heen en weer met mijn Fam. daar ben ik hem erg dankbaar voor.

1733u komen de zusters idd mijn zak chemo weg halen en mijn spoeling aanhangen. Deze zal weer lekker 20u gaan spoelen. Dus morgen rond 1330u zal de volgende Chemo starten. Ook komt mijn eigen eten aan. Een kalfs gehaktbal met stampot boerenkool. Het smaakte me prima.

Na het eten nog even bellen met de kids voor het slapen gaan. Ook weer zo een moment waar ik energie van krijg. Als we uitgebeld zijn spreken mijn vrouw en ik af vanavond voor het slapen gaan nog even proberen te bellen. Mijn Beste Gappie bel ik ook nog even die gaat zo Radio zenden op de lokale omroep en zal wat nummers draaien voor me.

Dan moeten we weer wegen en meten. Alles weer goed behalve mijn gewicht. weer wat teveel vocht en dus plaspillen. 5 min later zit ik op de toilet om te plassen en 45 min later ben ik er af. Ik loop 100m en kan weer naar de toilet. weer zeker 60min lang plassen plassen plassen. De pillen werken geloof ik goed haha. Daarna ga ik maar even proberen om op de laptop een serie te kijken. Na de intro kan ik direct weer naar de toilet. ondertussen ben ik er wel klaar mee na 30min en ik ga weer mijn bed in. Ik zet de serie aan en val erbij in slaap.  Rond 2230u wordt ik weer wakker en zie dat de aflevering is afgelopen. ik kijk op mijn telefoon of ik nog even met mijn vrouw kan bellen en ik heb geluk. We hadden de zelfde gedachte. Ze appte net of we nog even zouden bellen. Ook wer zo een heerlijk momentje. Na ons gesprek kan ik natuurlijk direct plassen jeeeeh. en daarna direct mijn bed weer in.

Ik twijfel, zal ik nu nog even aan mijn blog of zal ik dat morgen in de ochtend doen? Nee ik doe het nu dan ben ik het kwijt.

nu is het 2343u en ben ik klaar. ik ga slapen en zeg welterusten. Tot morgen.

 

 

 

 

5 reacties

Je bent er druk mee Jeroen. Fijn dat ik je blog mag lezen. Mooi om te zien wat je zoal doet, hoe je je voelt, hoe je behandeling gaat, hoe gek je op je vrouw en kids bent. 

Vandaag de laatste chemo van deze serie toch? Hoop dat ie lekker valt. 

Groetjes, Caroline

Laatst bewerkt: 26/01/2019 - 11:54

Fijn om wat te lezen Jeroen. Ben je nu weer thuis?  Fijn zeker om weer bij je vrouw en kinderen te zijn. 

Laatst bewerkt: 31/01/2019 - 19:57