dag 3 van 5

24-01-2019 Afgelopen nacht weer een aantal keer wakker geweest. De infuus pomp bij mij piepte en bij de overkant ook een aantal keer. Maar goed al met al een redelijke Nacht.

Vanmorgen ging mijn telefoon om 0745u mijn dochter wilde me bellen want ze miste me. Met veel plezier neem ik dan hoe moe dan ook de telefoon op en doe een babbeltje met haar en ook mijn zoon wil graag even babbelen voor hij naar school gaat. heerlijk wakker worden is dat. dit is een mooie ochtend denk ik op dat moment nog.

5 Min nadat we hebben opgehangen merk ik dat ik me niet als de vorige ochtenden voel. ik ben wat misselijk, shakerig en heb last van een brandend gevoel. (maagzuur ofzo). Shit en och dat is zo over gaan door mijn hoofd. de zuster komt langs en vraagt hoe het is met me. ik geef aan hoe ik me voel. En tijdens het plassen heb ik in de spiegel gekeken en denk bij mezelf Shrek is toch groen? niet rood? ik krijg van de zuster een pilletje voor de misselijkheid en ik mag mijn ontbijt bestellen. ik kijk naar de kaart en denk ik wil helemaal niets hebben. maar ik moet wel wat bestellen. Dus ik bestel wel 4 cracottes met Jam. De mevrouw kijkt me aan en vraagt me wat k nog meer wil, ik geef aan dat dit het wel is voor nu. Ik heb welgeteld 1 op gegeten ernaast een kopje thee en een glas appelsap. De koffie heb ik niet eens helemaal opgedronken, die viel niet zo lekker.

Op de afdeling was het vandaag druk. De afdeling lag vol, onze zaal niet. mijn goede overbuurman zou vandaag naar huis gaan. en er werden bedden klaar gemaakt voor nieuwe mensen op zaal dacht ik. maar het was een komen en gaan van dagjes mensen. Ook liep de planning niet helemaal zoals gepland bij de zusters want niet allen hadden zij het druk maar bij de chemo apotheek liepen ze ook ver achter en dus waren onze chemo zakken nog niet waar ze zouden moeten zijn. Tussen de bedrijven door kon ik weer even als mens zonder infuus douchen (een moment waar ik dan erg naar uit kijk en ook van opknap). Na de douche weer het mannetje en aan het infuus. Toen ben ik inslaap gevallen en heb een hoop gemist om me heen. Vlak voor ik inslaap viel nog even afscheid kunnen nemen van de overbuurman en het was stil hier.

1430u kreeg ik de eerste zak chemo eindelijk, deze duurt ongeveer 2u. En toen ben ik in slaap gevallen. het schijnt dat mijn infuus nog een paar keer in alarm is geweest maar dat hoorde ik toen ik rond 1600u wakker werd. de zuster vond het wel lief hoe vast ik had liggen slapen. Het slapen heeft wel geholpen en ik voelde me al wat beter. En ik dacht ik ga straks mijn 3 Cracottes eten. Nou ik moest maar even gaan wandelen van de zuster. Dus ben ik rondjes gaan lopen, de afdeling mag ik niet af met Chemo. dus 10 rondjes van 100m is ook een 1KM En dus kon ik mijn bed weer in. vermoeid als ik was en weer geen trek in de Cracottes. Die trouwens werden weggehaald door de dames van het eten want ze lagen er te lang, ik moest maar om nieuwe vragen als ik er en wilde. Deze waren niet goed genoeg meer.

1730u Chemo klaar en even spoelen, en de nieuwe chemo eraan. 2u weer.

Ik had voor de avond maal geen eten besteld want ik hoopte als ik me beter zou voelen ik lekker KFC kon regelen, helaas door omstandigheden niet gelukt. Ook niet met de poging bij mijn neefje die even onderweg was om langs te komen. Wel konden we nadat de Chemo klaar was en de lijn was gespoeld en ik aan de vocht zat naar beneden om te gaan eten. Daarna zou ik mijn controles krijgen. we hebben een heerlijk stokbrood gegeten met filet american en kip kerrie salade. Hierna werd ik gewogen, ik hou beetje te veel vocht vast en moet maar een beetje extra plasmedicatie hebben dat komt later wel want de zuster moet weer op pad. Mijn neefje gaat er vandoor en ik wacht op de zuster.

Tussen door bel ik nog even met mijn kids voor ze gaan slapen en dat is weer zo een heerlijk moment. Dat zijn echte hoogte puntjes van de dag.

Als ik rond 2000u mijn medicatie krijg Belt mijn vrouw. Heerlijk even kletsen over vandaag mijn dag maar ook haar dag. ondertussen loop ik over de afdeling wat rondjes en gaat de medicatie werken. Dus tijdens het bellen ga ik maar even snel (45min) plassen. Het lijkt wel of de infuus op mijn blaas is aangesloten ik kan niet stoppen met plassen.  Tussendoor even wel en loop ik nog een rondje maar dan moet ik toch echt weer plassen. ondertussen babbelen mijn vrouw en ik rustig door over onze dag. Na een anderhalf uur is het telefoongesprek wel klaar en gaat Ze haar dingen thuis doen voor ze naar bed gaat het is al 2130u. ik plas nog even uit en app met mijn vader. en nog wat mensen.

Het is nu 2340u en ik lig vroeg klaar om te gaan proberen slapen. hier op zaal is het rustig ik lig nagenoeg alleen. Er ligt twee bedden naast me een meneer die de hele dag slaapt. Dus aanspraak is er niet vanavond. Misschien maar goed ook. Morgen in de middag krijg ik belangrijk bezoek. Beide kids komen langs. ik kan niet wachten en ik wil dan wel lekker fit zijn. ik wil kunnen genieten van ze.

Ik had vandaag ook nog even naar boven gewild, naar dat stoere mannetje waar ik gister over schreef. Dat is me niet gelukt ik was er niet fit genoeg voor. Helaas maar morgen ochtend nieuwe kansen.

Ik hoop op een rustige nacht en een betere ochtend. 

tot morgen

 

 

 

 

1 reactie