Dag 1 van 5

22-01-2019 Vandaag was een spannende dag. ik ga beginnen met de BEP-Kuur. Deze zal ik 4x krijgen en bestaat per keer uit een cyclus van 21 dagen. In deze 21 dagen lig ik 5 a 6 dagen in het Ziekenhuis. 5 Dagen krijg ik dan 3 verschillende soorten chemo toegediend via een infuus en wordt ik gespoeld via een infuus.

Normaalgesproken als we bijvoorbeeld op vakantie gaan pak ik last minute in en is het mijn vrouw die ver van te voren gaat inpakken. Daar kan ik me dan aan ergeren maar nu was ik het. Ik kon geen rust vinden dus dan maar tas inpakken.  Mijn broer was nog even langs gekomen en we hebben nog even gekletst. Via een vriend heb ik een tip gekregen over wie ik het beste kan vragen om de infuus in te laten prikken.

Afgelopen nacht heb ik erg slecht geslapen en was ik erg gespannen voor wat komen gaat. Ook de kids sliepen onrustig, ik heb over twee kussens shirts van mij gedaan als hoeslaken en daar sliep ik al een week op. Dit om deze later bij de kids in bed te doen zodat ik toch een klein beetje bij ze ben. Onze zoon had naar gedroomd en wilde laat in de avond nog even knuffelen. Toen ik hem weer naar bed bracht wilde hij graag een van die shirts aan, deze dus maar aangedaan en hem in zijn bed gelegd. In de nacht werd ik geroepen door onze dochter. die wilde ook nog even knuffelen en is toen ook gaan slapen. Zelf duurde het een tijdje voor ik sliep en ben ik een paar keer wakker.

Rond 0640u wordt ik lief wakker gemaakt door mijn dochter die naast me in bed is gekropen en mijn vrouw is zich aan het opmaken. Ik kom moeizaam mijn bed uit (niet anders dan normaal) en kleed me aan. Mijn dochter valt me tijdens het aankleden aan en stoeit met me. Dan is het tijd om mijn zoon wakker te maken. Als hij wakker is wil hij direct het shirt uit en deze bij zijn grote knuffelbeer aan doen. en dan naar onze kamer om aan t e kleden.  Daarna til ik hem naar beneden en haal ik mijn Dochter op die ook door papa wil worden getild. Na het ontbijt kijken de kids nog wat tv en komt mijn vader. Dan brengen mijn vrouw, dochter en ik onze zoon naar school. Als we weer thuis komen is daar mijn gappie (taxi) al. IVM het weer moeten we om 0845u wel weg ander komen we te laat in het ZH. Daar moet ik me namelijk om  1000u melden. Dus zeg ik mijn dochter, mijn vrouw en mijn vader gedag en loop met mijn gappie naar de auto. Het weer valt mee. de spits ook en we zijn mooi op tijd.

0945u Komen we aan op de afdeling en ik wordt idd verwacht. ze wijzen ons mijn bed aan en er zal zo een broeder komen om de intake te doen.  Als ik naar binnen loop zie ik dat het een 6pers zaal is en er al iemand ligt, ook staan er al tassen bij een leeg bed. Mijn bed is naast het raam, helemaal niet erg. we zitten op 6 hoog en dus een mooi uitzicht. ook komt er sneeuw straks weet(hoop) ik. Eigenlijk best flauw. ik ben gek op sneeuw dus wil ik niet hier zijn als het sneeuwt maar buiten. (met de kids). Na 20min (zullen wel 10 zijn geweest) komt er een broeder en die vraagt ons ik weet wat er gaat gebeuren ik geef aan dat ik dat niet precies weet. De broeder wil e het gaan uitleggen en zoekt een apart kamertje op. ik geef nog aan dat ik niet veel zal onthouden maar dat ik mijn notulist mee heb en wijs naar mn Gappie. Ja hij is van vele markten thuis (notuleren kan hij dis niet). we krijgen de hele riedel en ook wanneer ik weer naar huis mag. Ik mag zondag weer naar huis. Dus het zijn 6 dagen. De broeder vraagt of ik nog vragen heb. Ja zeker. ik heb gister hals overkop nog een longfunctietest gedaan hier in het ZH om te bepalen of ik de B van de BEP wel mag of dat ik alleen de EP mag. Hij vond het een goede vraag. hij had er nog niets over gehoord en ze hebben de BEP klaar staan. maar de arts komt nog langs en dan weten we het zeker. Maar ga er maar vanuit dat het de BEP wordt. Hij legt nog even de bijwerkingen uit (ik bespaar ze jullie maar zeker is dat ik mijn baard voor niks heb laten groeien. ik word kaal).

Na dit gezellige praatje gaan we naar zaal en wil de aardige broeder mijn infuus prikken. Hij zag een mooie ader lopen langs mijn arm en wil gaan prikken. dit doet hij heel goed alleen voel ik op een andere plek best wel wat pijn schieten. dus de naald er weer uit en ik pijn in mijn arm en hand. Toevallig werd tegenover mij een zaalgenoot ook aan het infuus geprikt en dat door de advies zuster van die vriend. Yes dus die werd gevraagd om mij ook aan te prikken. Alleen was ze zo druk dat dat wel weer even duurde. Rond 1130u was ik aangesloten op het infuus. Eerst even spoelen. Tijdens het spoelen komt de catering langs met jawel een heuse menu kaart met daarop lekkere dingen en broodjes tussen doortjes en ik mag gaan kiezen wat ik vanavond wil eten, maar dat komen ze later vragen. Om 1400u komen ze de eerste chemo zak aansluiten en deze zal met 2uur wel leeg zijn. ondertussen sneeuwde het lekker en was mijn maatje alweer naar huis gegaan voor het te glad zou worden. Hij wilde niet eens hier overnachten. Wel had hij onderweg in de lift een eigen avontuur. (maar dit gaat over mij).  Om 1600u was de eerste zak klaar en werd er weer gespoeld. We mochten onze bestelling doen voor het eten (lekker kip sate met Nasi) en om 1700u kreeg ik de volgende zak chemo. Deze was om 1800u klaar. Precies optijd voor het eten. Alleen was de Nasi op en heb ik maar voor Surinaamse Kip gekozen. (was erg goed te doen.) Ondertussen was ik al weer aan de spoeling en deze zal door gaan tot morgen de volgende chemo wordt aangesloten. Dat worden weer dezelfde als vandaag.

Tussendoor is er veel naar me ge-appt en berichtjes op FB en dat wordt zeer gewaardeerd.  Ook heb ik voor ze naar bed gingen nog even met beeld met de kids gebeld. Ook nog met vrouw lief die alles toch maar even draaiende houd thuis. Hier op de afdeling hebben we ons nog niet verveeld op dag 1. tussen de bedrijven door over de afdeling gewandeld. Ook merk ik nog weinig van wat ik binnen krijg (ja door het vocht al 3 kilo erbij en dus plas medicatie.)

Morgen dag 2.

 

 

1 reactie

Hi Jeroen, alweer de tweede dag bijna achter de rug! Ik hoop dat het een beetje te doen! Denk en duim veel aan/voor je. Zet ‘m op kanjer! 👍😘

Laatst bewerkt: 23/01/2019 - 20:19