Vreugdedansje

Gezin

Wat een fijne dagen heb ik achter de rug! Ik kan steeds beter uit de weg, geen ziekenhuis en een zonnetje erbij. Heerlijk! Wat wil je nog meer.

Het weekje rust in het ziekenhuis ivm mijn nierbekkenontsteking heeft me goed gedaan. Het ongemak van mijn litteken en buik was daarna ver verdwenen. Mijn steunkousen heb ik na 5 weken, begin deze week vaarwel gezegd en het autorijden ben ik langzaamaan ook weer op gaan pakken. 

Wat een genot om weer een legging die boven de enkel valt aan te kunnen en niet een die tot in mijn schoenen valt om de steunkousen te verbergen. Anders zag iedereen die witte of geweldige panterprint steunkousen onder die legging vandaan komen. Nu kan ik mezelf effe geen patiënt voelen want niemand ziet nu iets aan me. Sinds vandaag kan ik ook weer één broek aan (na ruim 3 maanden) zonder dat die zeer doet en irriteert op me litteken. Nu heb ik ook weer wat meer kledingkeuze en geloof me, buiten dat dit sowieso voor mij altijd wel belangrijk is geweest. Als je je ellendig voelt is het echt niet fijn om er hetzelfde uit te zien als je je voelt. Dan is het fijn om in de spiegel te kijken en een "gewone" niet-zieke Nicole te zien. Dat je zo blij kunt zijn met zulke kleine dingen. Dit had ik me vooraf niet voor kunnen stellen.

Vanmorgen na het wegbrengen van de kindjes zat ik dus voor het eerst sinds 6 weken weer alleen in de auto. Met de radio hard en ik luid en vals meezingend vond ik dit altijd heerlijk. Nu dat dus weer kan en ik besefte hoe erg ik dat eigenlijk had gemist, rolde de tranen over mijn wangen. Het klinkt misschien zo cliché maar deze stomme ziekte leert me te genieten van de allerkleinste dingen. Het doet je beseffen wat echt belangrijk is in het leven.. Alhoewel ik straks ook weer blij ben als ik kan zeiken over de kleine dingen zoals het weer, je werk en hoe druk je het wel niet hebt.. Dat dat weer de "ergste" dingen in mijn leven zijn.

Deze week hebben we toch besloten om nog een weekje weg te gaan kamperen met onze vouwwagen. Terug naar de camping waar we vorig jaar Mei ook stonden, met dezelfde lieve mensen. Wie had toen gedacht dat het leven dit voor ons in petto had. Maar goed we gaan gewoon lekker een week genieten, verstand op 0. Hopelijk is de bestralingsarts daar ook mee eens en kunnen de bestralingen tot na de meivakantie wachten. We hebben dit weekje nu echt even nodig!

Vandaag ben ik bij de gynaecoloog op controle geweest en ben ik min of meer "ontslagen". JEEJ. De verdere controle vind weer in Tilburg plaats. En het allerbelangrijkste: ik mag alles weer! Dus momenteel lig ik lekker in bad. Ik ben al aan het plannen om te gaan zwemmen, fietsen, hardlopen, yoga-en en zonnebanken 😂 Wat kun je dingen missen als je het niet mag he!? Want wie weet wat er tijdens de bestralingen weer niet meer mag of niet meer kan. Dat nemen ze me dan in ieder geval niet meer af.

Mijn blaas moet ik nu gaan trainen om toch zo goed mogelijk zelf te kunnen plassen en het katheteriseren te minimaliseren. Ik ben er sinds vanmiddag vol goede moed aan begonnen maar probeer er niet teveel van te hopen. Dan kan het ook niet tegenvallen.

Soms betrap ik mezelf op een vreugdedansje. Snel daarna denk ik van: 'oh nee, ik heb kanker gehad en moet nog bestraald worden'. Maarja NOU EN!?

Ik blijf nog even lekker dobberen in mijn warme badje. Fijn weekend en GENIET!

Viva la Vida!

Liefs Nicole

10 reacties

Wat fijn Nicole, Wat goed dat je alweer zo ver bent. 

Lekker genieten op de camping. Hopelijk is het niet te koud. Wij hebben een voorseizoenplaats. Met caravan, voortent en een vloer erin met kachel. Veel plezier het mooie weer komt eraan.

Liefs Alise ❤

Laatst bewerkt: 12/04/2019 - 21:53

Wat een goede berichten, Nicole! Heerlijk genieten van elk moment, dat herken ik. Ik ben na de bestraling (ja, het doet wel wat met je) nu weer aan het opkrabbelen en geniet weer van in het bos wandelen, fietsen, op bezoek gaan en sinds deze week ook aan het zwemmen. En ook wij gaan in mei nog een weekje met de caravan naar de camping, energie opdoen voor de operatie in juni. Grappig, we draaien hetzelfde programma in andere volgorde...

Miranda X

Laatst bewerkt: 12/04/2019 - 22:20

Inderdaad gek he Miranda. Maar wel fijn want dan kunnen we wat opsteken van elkaar toch!?

Geniet ervan op de camping!

Liefs Nicole

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 23:05

Fijn Nicole, geniet er van. Het leven vieren en niet te ver vooruit kijken. En wat een prachtige foto van je gezin!

Laatst bewerkt: 14/04/2019 - 00:39

Precies, nou en!

Het is een heerlijk gevoel om weer een leven te kunnen opbouwen. Ook al zijn daar beperkingen aan verbonden.

Dus geniet ervan! Iedere dag weer! .... H

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 06:29

Wat een mooi gezin heb je, wat een rijkdom is dat hè!!!

In mijn geval weet ik nog niet of mijn relatie het gaat overleven (het lijkt er nu op van niet) maar hé.... als je kanker hebt overleefd (vooralsnog) dan kun je alles aan toch??? ;-)

Ik heb gisteren mijn 1e 5 km run gedaan, de hilversum city run,  in tranen kwam ik samen met mijn zusje over de finish!!! wat een overwinning was dat !! Heerlijk!!!

Ik gun jou ook van harte dat je weer kan genieten, goed om te lezen!!!

Veel sterkte tijdens de bestralingen,

Liefs, Mariska

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 07:56

Lieve Mariska,

Dankjewel! ♡

Wat vervelend om te horen. Vooral als dat ook nog eens een gevolg is van deze rotziekte. Zeker weten kun je dat aan, daar twijfel ik niet aan! Maar het is niet gemakkelijk denk ik om dat er ook nog bij te krijgen. Ik wil je veel sterkte wensen met de situatie. 

Super knap joh de 5 km! Dan mag je ook dubbel en dwars trots zijn op jezelf! Ik hoop ook zoiets te kunnen gaan doen op den duur. Ben vandaag begonnen met les 1 dus het begin is gemaakt.

Liefs Nicole

Laatst bewerkt: 15/04/2019 - 23:14