Scherven brengen geluk....😱

Gisteren drukke dag gehad. Ga weer even over de scheef kom mezelf weer even tegen.🤨

Haal ik mijn lief op die bij dochter lief aan het klussen is in hun pas gekocht huis. Verteld hij dat zijn oudste broer belde. Zijn PSA waarde waren hoog en ivm dat zijn jongere  broer die boven mijn lief zit ook prostaatkanker heeft biopen gehad. Gister kreeg hij voorlopige uitslag 8 van de 12 waren niet goed. Moet nog een scan krijgen om te zien of er verder uitzaaiingen zijn. Bam die hakte er weer even in. 1 op de 3 kanker nou bij ons mijn schoonzusje en zwagers dus 1 op de 2.😭

Vannacht slecht geslapen. Vanmorgen weer vroeg want stukadoor kwam bij de nieuwe woning voor de keuken. Deze man kennen we en vraagt aan mij hoe het is. Vertel hem mijn verhaal had al wat gehoord. Toen vertelde hij dat hij net 6 weken elke dag bestraald was vanwege keelkanker. Gelukkig nu schoon. Jemig wat een ellende allemaal. Je zou er depri van worden. 

Hoop dat de scherven geluk brengen. Voor mij en voor mijn zwager.😊

Maar weer verder niet te veel blijven hangen. Vanmiddag komt mijn vriendin uit Brabant even wat afleiding ze blijft gezellig een nachtje. 😃

Verder gaat het goed bijna kuur 21 gehad en weinig bijwerkingen tot nu toe op wat blaren onder de voeten na.☺

Liefs Alice❤😘

19 reacties

Jee Alice wat heftig zeg. ....wat is het toch een kloteziekte. Fijn dat je nog de lichtpuntjes ziet. Sterkte! X

Laatst bewerkt: 16/01/2019 - 15:44

Een gezellige dag gewenst met je vriendin! Ja je moet het zelf inkleuren, fijn dat je dat kan en steeds het positieve blijft zien.
Wat een mooie spreuk/plaatje weer. Zo toepasselijk. X Nik

Laatst bewerkt: 16/01/2019 - 17:21

Jee zeker heftig. En bij mij in de familie komt het bijna niet voor. Mijn oma had in de jaren 50 darmkanker, kreeg een stoma en heeft nog 30 jaar geleefd. Mijn nicht die even oud als ik was is gestorven op dr 35ste aan slokdarmkanker, ook nooit gerookt, mijn neef had lymfklierkanker en is nu schoon en mijn opa was 88 en overleed aan longkanker en heeft heel zijn leven gerookt. Ik kom uit een redelijk grote familie, zelf ben ik de jongste van 5. Wij hebben misschien geluk, op mij na dan, maar wat mijn oma kon kan ik misschien ook, we zullen het meemaken. Moet gezellig geweest zijn met je vriendin uit Brabant 😁.

Laatst bewerkt: 16/01/2019 - 19:36

Dank je wel lieve Jolanda, Rita Nik en Daan

Jullie zijn stuk voor stuk goud waard.😍

Daan wat geweldig sterk zal je oma zijn geweest door de darmkanker te overwinnen in die tijd. Het moet verschrikkelijk zijn geweest dat je nicht op zo'n jonge leeftijd is overleden aan slokdarmkanker. 😢

Was reuze gezellig gisteren met mijn vriendin. Even lekker bijkletsen. Ik ben geboren in de straat 2 huizen verder waar hun een café hadden vroeger. We gingen samen naar de kleuterschool en lagere school.  Zij ging daarna naar een andere school en op ons 16e jaar zijn onze wegen gescheiden door dat ze  terug gegaan zijn naar Brabant. Haar moeder kwam er oorspronkelijk weg. Nu nog steeds contact en heel regelmatig zien we elkaar. Zo fijn. Vanmiddag gaat ze weer richting Brabant. 

Liefs Alice❤

Kwam mijn man dinsdag ook al thuis met het verhaal van een collega. Diagnose kanker was net gesteld. Niet behandelbaar ze gaven hem nog een paar weken of maanden. Had het net verteld op het werk en snachts ook al overleden. 56 jaar. Triest hoor heel erg triest.

Ze moeten maar gauw komen met het vaccin dan kunnen we misschien inderdaad na een tijd zeggen vroeger ging je dood aan kanker.🤨

Laatst bewerkt: 17/01/2019 - 07:23

Lieve Alice,

Wat een verschrikkelijke berichten! Het lijkt soms zo oneerlijk dat de één zo veel meer moet dragen dan de ander, maar daar heb je helemaal niks aan. Knap dat je, ook al zal dat niet makkelijk zijn, positieve dingen kunt blijven zien! Sterkte gewenst! 

Laatst bewerkt: 17/01/2019 - 07:55

Dank je lieve Jessica. 

Hoe is het met jou? Ben je al met ideeën aan het werk uitwerken voor de kast site?

Liefs Alice❤😘

Laatst bewerkt: 17/01/2019 - 20:04

Hi Alice,

Inderdaad ben ik al bezig met het uitwerken van ideeën voor de website. Andere dingen, zoals de bestraling en revalidatie vergen echter nog veel tijd. Ik hoop snel een start te kunnen maken! 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 18/01/2019 - 08:08

Och lieverd toch, wat heftig weer allemaal! Soms zó moeilijk om de moed er in te houden. Maar toch, wij allen we gaan ervoor! En wij tweetjes hier uit Brabant zullen ons als team Leef! enorm inzetten om voor Alpe d'HuZes geld binnen te halen voor kankeronderzoek. Dat ze die 'toverpil' maar snel mogen uitvinden..... een zegen voor velen.....

Laatst bewerkt: 17/01/2019 - 18:34

Lieve Hebe,

We moeten wel 😖 we kunnen niet blijven huilen. Maar af en toe vloek ik wel eens. Sinds ik ziek ben lijkt het of het uitzaait en er stuk je bij beetje mensen uit de omgeving er mee besmet raken. 

Gaan Hebe samen met je kanjer waar kunnen we helpen?  Geld storten bedoel ik eigenlijk welk nummer? Je kunt het niet vaak genoeg doorgeven lijkt mij.😊

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 17/01/2019 - 20:12

Lieve Alise,

Heftig weer hoor die berichten, soms moeilijk om dan nog positief te blijven he....

Maar fijn dat je vriendin weer voor fijne afleiding kan zorgen en dat je het ondanks de kuren redelijk goed maakt met niet teveel bijwerkingen.

En weer een mooi plaatje heb je erbij gezet :)

Liefs Caroline

Laatst bewerkt: 17/01/2019 - 22:38

Dank je wel lieve Caroline, we gaan maar proberen het allemaal een plaatsje te geven. Samen zijn we sterk we zetten de schouders er maar weer onder. 

Fijn weekend al vast. Pluk de dag en geniet van elk moment hoe klein dat ook mag zijn.🤗

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 18/01/2019 - 07:22

Goed dat je het voor elkaar krijgt er niet in te blijven hangen, zoveel ellende en meestal door kanker. Want we kunnen ons er zo goed in verplaatsen, dan is het echt wel noodzakelijk dat ook weer los te kunnen laten. Vind ik.

Gezellige afleiding met je vriendin en nummer 21 weer binnen. Wat vaker uitrusten misschien ;-) en verder mooi zo doorgaan! XXX

Laatst bewerkt: 18/01/2019 - 07:57

Klopt lieve Frie 😊 moet wat beter voor mezelf zorgen. Soms vergeet ik wel eens dat ik ziek ben en ga voor het doel wat dan een beetje te hoog ingezet is.🙄🤔 ( ik weet mijn valkuil wel en toch .....)

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 18/01/2019 - 08:10

Lieve Alice, jeetje zeg wat heftig allemaal weer. Maar hoe jij er toch weer een draai aan weet te geven voor jezelf daar heb ik heel veel respect voor. Fijn dat je zo’n gezellige dag hebt gehad met je vriendin. Die momenten zijn goud waard. En kuur 21 alweer 💪🏼 Je bent een topper 😊 Dikke knuffel en veel liefs Kim ❤️😘

Laatst bewerkt: 19/01/2019 - 10:13

Lieve Kim,

Lief van je bedankt.😘

Fijn weer even een teken van leven van je.😊 Hoe gaat het met je? 

Liefs en een dikke knuffel ❤

Laatst bewerkt: 19/01/2019 - 17:14

Lieve Alice,

Omdat je me een welkomstbericht had gestuurd, heb ik je hele blog gelezen. Enorme bewondering voor hoe je het doet, en wat schrijf je prachtig. De titel is heel mooi gevonden, zo treffend ook. Want angst hoort erbij in onze situatie, maar we gaan wel vooruit! Ik blijf je volgen vanaf nu.

Liefs en sterkte,
Hanneke

Laatst bewerkt: 02/02/2019 - 12:03