Never Lose Hope....... .

Update: Schoon betekent niet dat ik genezen ben. Misschien heel verwarrend voor sommige mensen en misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest.

Op dit moment zijn er geen tumoren te zien op de scan. Maar het komt terug en ik blijf ongeneeslijk ziek. Wanneer weten we niet, kan 3 tot 6 maanden stil blijven en bij sommigen langer. 

We gaan om de 6 weken controleren en monitoren.

Liefs Alice ❤🍀

 

Mijn emmer meer dan vol kan bijna niet. Er gebeuren zoveel dingen tegelijk dat is gewoon niet te bevatten. Tranen vloeien rijkelijk en het mag, het is niet niks allemaal.

Gister op de terug weg naar huis begon de twijfel toch toe te slaan. De FEC kuren 1 tot 3 hadden goed zijn werk gedaan, zou 4 tot en met 6 dat ook weer doen of zijn mijn tumoren zo slim geweest weer te veranderen van gen? Wat als dat zo is, wat doe ik dan. 

De laatste 3 kuren waren steeds zwaarder en de tijd om te herstellen werd steeds korter. Mijn lichaam zou meer kuren op dit moment niet kunnen handelen. 

Vandaag uitslag van de pet-ct-scan. Ik ging voor stabiel en geen groei. Maar wonderen zijn er nog. Mijn lever kleurde niet aan dus op dit moment schoon. Mijn botten waren op een paar plekjes die aankleurden waar tumoren hadden gezeten ook schoon. Wauw dit hadden we nodig, maar zeker nooit verwacht. Het moet nog indalen want geloof het haast nog niet. 3 jaar na diagnose borstkanker met uitzaaiingen en maar een jaar te leven als de behandeling niet aanslaat. We zouden de medici versteld doen staan lieve Jo helaas is dat bij jou eenmalig gelukt. Na die uitslag kwam het helaas bij jou dubbel terug en heb je afscheid van het leven genomen. Wat een rot ziekte zo grillig als het maar kan.

Maar bij mij heeft de chemo dus zijn werk heel goed gedaan. Voor dit moment ben ik schoon. Dankbaar heel dankbaar maar ook verdrietig om hen die geen hoop meer hebben.

Het is zo dubbel allemaal, daarom spring ik ook nog geen gat in de lucht ook al weet ik dat velen mij dit gunnen ondanks hun slechte prognose.

Hou hoop ook ik was in april uitbehandeld. 50% kans dat de Fec kuur aan zou slaan. En yes het deed zijn werk.

Liefs Alice ❤🙏🙏💪💪🍀🍀🍀

Ps de vakantie is voorbij gevlogen. Wat hebben we genoten. Wel warm maar gelukkig komt er nu verkoeling.

48 reacties

Wat een fantastisch bericht... Aan de andere kant weer zoveel verdriet... Ons leven bestaat uit rennen en stil staan 🤔 Maar we gaan door! 

Liefs Elisabeth 

🙏

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 17:44

Dank je Elisabeth,  vallen en opstaan en weer doorgaan inderdaad. 

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:05

Ohhh lieverd! Dikke tranen hier! Van ontroering en ja, ook de tranen die ik ook vaak heb om / voor degenen die minder 'mazzel' hebben dan wij. Die mazzel.. je snapt um wel....

Wonderen bestaan. Ik blèr het al zo lang ik weet dat ik ongeneselijk ziek ben. Ze bestaan. En ik gun het iedereen om een wonder te zijn. Om een wonder te worden. Ook hij laat zien dat het kán. Laten we erop vertrouwen dat er steeds meer wondertjes onder ons rondlopen en dat er nog steeds meer bijkomen. Wij gaan daarvoor volgend jaar de Alpe d'HuZes weer lopen. Geld geld geld is één van de dingen die ons zullen helpen steeds meer wonderen mogelijk te maken. 

Ik ben zo waanzinnig blij met jouw woorden! Laat het geloof je maar te pakken nemen! Het ís zo en je hebt er al deze maanden er zó dapper, krachtig, vertwijfeld, moedig, strohalmvasthoudend, ontzettend hard voor geknokt! Dat is geen garantie voor succes; dat weten we allemaal. (Helaas, was het maar waar!) Maar als dat dan wél zo blijkt, mag je het vieren met alle slingers die je hebt!

Love you!! xxxxxxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 17:45

Lieve Hebe,

In mijn stoutste dromen had ik dit nooit verwacht. Onwerkelijk maar geeft me in iedergeval even tijd bij te komen. Voor nu schoon en wat de toekomst brengt weet ik niet. We zien wel. We hebben het niet in de hand.

Hovj 😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:08

Lieve Alise,

Verdriet en blijdschap, wanhoop en hoop, tranen en lachen, uitzichtloosheid en perspectief... het ligt hier op deze site dicht bij elkaar.  Sterker nog, het kan ook allemaal tegelijk in één persoon huizen. In mij in ieder geval wel. Het één sluit het ander niet uit. De scheidslijn is vaak flinterdun, dat weten we allemaal. Naast alle verdrietige berichten van de laatste tijd is het goed en troostend om te lezen dat er ook patiënten  zijn met wie het góed gaat en die lichtpuntjes ervaren. Soms tegen alle verwachtingen in. Dat soort berichten is zó nodig! En wat ontzettend fijn voor jou en je gezin dat jij een positief bericht hebt gekregen! En laten we eerlijk zijn... het is je niet komen aanwaaien. Je hebt er voor geknokt. Laat het blije en opgeluchte gevoel over deze uitslag dalen en landen, naast het verdriet om Jo en al het andere... 

Lieve groet,

Carolina

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 18:49

Dank je lieve Caroline. Jij weet ook als geen ander hoe grillig het kan zijn. Ik geniet nu en morgen zien we verder.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:11

Lieverd, wat ben ik godsgruwelijk blij voor je😀 Het is je zo intens gegund en wat heb je er voor moeten bikkelen. Tegelijkertijd snap ik je dubbele gevoel. Je gunt het die anderen die minder geluk hebben óók zo zielsgraag. Probeer er zonder schuldgevoelens van te genieten, je bent het zo waard! 😘

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 18:38

Dit goede nieuws waren we wel even aan toe. Ik ga ook genieten van de tijd zonder behandeling even tot rust komen en opladen.

Bedankt bijzonder mens😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:13

O, Alise, wat een goed bericht! Ben zo ontzettend blij voor je.

Dat dubbele gevoel, zo herkenbaar. Maar dit is jouw situatie en jouw pad. Dit is jouw moment van triomf. Triomf dat die klere kanker even een stevig lesje geleerd is.

Geniet van  het blije nieuws. We gunnen elkaar  allemaal toch het allerbeste. 

Liefs.

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 19:48

Dank je Heleen natuurlijk gunnen we het iedereen. En tegenwoordig gebeurt het steeds vaker gelukkig.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:15
17 augustus 2020 om 19.51

Geweldig Alice. Het is je zo gegund. In je eigen woorden: het is je tijd nog niet, jij bent hier nog lang niet klaar!! 

Liefs, Marian 

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 19:51

Dank je lieve Marian. Jij heel veel sterkte en ook heel veel geluk gewenst met je chemo. Dat het voor jou ook mag werken. 

We zijn hier nog lang niet klaar!

Liefs Alice 🤞❤😘

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:18

Lieve Alise, fantastisch nieuws. 
 

ik gun het je zo! Dit geeft me vreugde en vertrouwen voor morgenvroeg .

dank je,

Paul

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 20:46

Sterkte voor jou en Helga vandaag. Laten we de trend voortzetten. 🍀🍀🙏🙏🤞🤞😘

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:02

Lieve Alice,

Wat een spanning weer, en wat heb je het zwaar gehad met deze kuren, verschrikkelijk! Maar gelukkig is het niet voor niets geweest.

Wat is dit jou gegund door ons allemaal hier. Je bent zo belangrijk, altijd lieve steunende woorden voor anderen, hoe moeilijk je het zelf ook hebt. 

Blijf nog maar heel lang bij jouw geliefden. En bij ons.

Hanneke 

 

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 21:31

Lieve Hanneke,

We leveren allemaal op ons eigen manier een zware strijd. Ook dat van jou en anderen is niet mals. De één krijgt wat meer te voortduren als de ander maar makkelijk is het voor niemand.

Ook voor jou en iedereen gun ik dit.

We zijn hier nog lang niet klaar. Ik blijf nog even!

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:24

Alice dat is toch een fantastische uitsag

Het is jou gegund

Daar word ik blij van

Liefst ginie

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 21:59

Lieve Alice,

Wat een fijn nieuws. Ik ben zo blij voor je! En zeker mag je een gat in de lucht springen. Hoe naar het ook is als het bij anderen niet werkt, dit is jouw proces. En het is een zwaar traject, dus zo fijn als het aanslaat.

Liefs, Karin 🤗😘

Laatst bewerkt: 17/08/2020 - 23:00

Ook jij weet wat het is. Ik ben zeker blij met deze uitslag.

Jij nog 1 kuur en hopelijk krijg jij ook een goede uitslag. 🍀🙏

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:27

Alice, ik las gisteren dat je vandaag uitslag zou krijgen dus ik moest moest moest nog even aanloggen om 1 uur 's nachts, met een licht bonzend hart. Wat een geweldig nieuws. Rijkdom dat je er nog bent, schreef je een paar dagen geleden op mijn blog. Rijkdom dat we nooit meer van je afkomen, schrijf ik hier. Haha, sorry, klinkt cru, je begrijpt me wel toch? Jij bent nog niet klaar met met het leven, wij zijn nog niet klaar met jou, nog lange niet. 

Zoooo fijn!! 

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 01:00

Lieve Joke,

Nooit meer weet ik niet, voorlopig in iedergeval niet.🤣🤗

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:29

Je had het me gisteren al verteld en ik ben zo blij voor je Alice! Laat de mensen maar zien dat het wel kan. En nu bijkomen van de chemo, je haar dat weer gaat groeien, gaat best snel hoor, het lijkt bij mij of ik er meer voor terug heb gekregen en het krult als een gek. Blijf wie je bent, je bent een supervrouw! Heel veel liefs 😘

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 08:44

Ohh wat lief van je Daan. Ik gun het iedereen.

Hopelijk groeit het bij mij ook snel, voor dat ik weer behandeling moet.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 12:43

Jeetje Alice, wat een topnieuws! Al begrijp ik heel goed dat het dubbel is en ook nog even moet landen. Ik had dat bij mijn goede uitslag ook. Maar langzamerhand kwam steeds meer het besef hoe geweldig de uitslag was en dat de mensen met wie het minder gaat zich heus niet beter zouden voelen als ik ook een slechte uitslag had gekregen. Ik hoop dat bij jou snel datzelfde besef komt en dat je inderdaad in het moment kan blijven genieten zonder te ver vooruit te kijken. Behalve dan naar je kleinkindje wat op komst is natuurlijk. Voorlopig een tijd rust!

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 11:13

De tijd zal het leren. Voorlopig lekker bijkomen zonder behandeling.  En inderdaad uitkijken naar mijn 4e kleinkind.

Dank je lief van je😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 12:45

Lieve Alice, na whatsapp ook hier een reactie natuurlijk: wat een geweldig fijn nieuws!! Al snap ik heel goed dat je nog geen rondedansje doet, erg herkenbaar. En ook: wat fijn dat je kunt stoppen met die chemo die toch steeds zwaarder werd. Ik hoop uit de grond van mijn hart met je mee dat je lichaam goed kan herstellen en dat het #%$}~£ monster heel lang weg blijft!

Heel veel liefs en een dikke knuffel! XXX

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 12:44

Dank lieve Frie daar gaan we voor.

Hopelijk blijft het monster even weg.

Liefs mij😘❤

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 12:47

Lieve  Alice,

Zo intens blij voor je!

Een nieuw hoofdstuk begint...

Hou vast hou vast hou vast!

 

Liefs Jeron

 

 

 

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 12:44

Lieve Alice,

Zeker is jou dit gegund, wat ben ik blij voor je :) Wonder gebeuren gelukkig ook nog :) Prachtige vakantie foto's, heerlijk !

Liefs Hilde

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 20:02

Dank je wel Hilde. Hoe gaat het met jou? Ben je ook op vakantie geweest?

Liefs mij❤😘

Laatst bewerkt: 18/08/2020 - 21:33

Hoi Alice,

We hebben wel drie weken vakantie gehad en nu nog een weekje, dagjes weggeweest. Maar we durven het niet aan iets te bespreken of ver weg te gaan. Met mij gaat het verder wel redelijk. Soms komt door de berichten hier de periode met mijn moeder weer heel dichtbij, maar vind het ook fijn om met jullie in contact te zijn en mee te leven. Geniet van de dag vandaag, het wordt een mooie.:)

Lieve groet, Hilde

Laatst bewerkt: 19/08/2020 - 08:11

Fijn dat je wel vakantie hebt. Niets moet alles mag. Maar ook vanuit huis kun je genieten.  Lekker even fietsen is ook fijn vind ik .

Ja ik kan me dat heel goed voorstellen dat he het herbeleefd elke periode die geweest is en nog komt. Heel veel sterkte met verwerken en probeer nog even te genieten voor je weer aan de slag mag.

Ik en ik denk meer mensen vinden het fijn dat je meeleest en leeft.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 19/08/2020 - 10:46

Lieve Alice,

Wat is dit geweldig nieuws na alle zorgen die je de afgelopen tijd hebt gehad, ik gun het je zo. Dat het even tijd nodig heeft om dit nieuws te laten indalen begrijp ik. En nu hopelijk ook nog even van het mooie weer genieten !

Een warme groet van Riemke

 

 

 

Laatst bewerkt: 19/08/2020 - 10:53

Dank je wel Riemke. Ik en wij hadden dit zeker even nodig na alle narigheid wat op ons pad kwam.

Genieten deed ik al ondanks alles. Elke nieuwe dag is er weer één  en morgen is het nog niet dat zien we dan wel weer.

Jij ook een hele fijne en zonnige dag.

Liefs Alice😘❤

Laatst bewerkt: 19/08/2020 - 11:42

Lieve Alice, allereerst  mooie foto’s!  Ik had al gereageerd via WhatsApp nadat jij het positieve nieuws stuurde en nu ik jou blog lees, krijg ik gewoon kippenvel . . Ik gun het jou zo!  En ik snap helemaal jou dubbel gevoel! Voor mij herkenbaar. 
Blijf jezelf  en wees lief voor jezelf lieve Alice. Koester de waardevolle  momenten en geniet zolang het nog kan! Ik ben nog steeds blij dat ik je heb ontmoet en hopelijk zien wij elkaar weer. 
 Veel liefs en dikke knuffel! 😘

Laatst bewerkt: 19/08/2020 - 21:01

Dank je wel. Lief van je Cecylia. 

Hopelijk kunnen en mogen we elkaar over een tijd zonder gevaar voor corona weer zien. Ik kijk er ook heel erg naar uit om jullie allemaal weer te kunnen zien. 

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 20/08/2020 - 07:33

Lieve Alice,

Mooie blog, dank voor het delen...ik vond je via de FB pagina borstkanker lotgenoten waar je afgelopen week de link had geplaatst. Dank daarvoor! Ik blijf je volgen, stoere dappere dame...

 

 

 

Laatst bewerkt: 22/08/2020 - 17:19

Lieve Alice, wat fijn om te horen dat je weer tijd erbij hebt om te genieten. Ondanks de wetenschap dat schoon een heel andere betekenis heeft in de palliatieve zorg hoop ik dat er naar alle zorgen een hel mooie tijd voor je ligt .Het is je zo gegund.

Groet Finie 

Laatst bewerkt: 22/08/2020 - 20:46

Dank je wel lieve Finie. Ik kreeg een paar keer te horen dat men dacht dat ik zou zijn genezen.  Dus om verwarring te voorkomen maar een update erbij.

Schoon geen tumor te zien. Maar ze huizen nog altijd in mij die kankercellen. Wanneer weten we niet maar het komt terug. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 22/08/2020 - 21:12

Lieve Alise,

Wat fijn om te lezen dat je weer wat tijd erbij hebt gekregen, hoe dubbel het gevoel ook is, we herkennen dat hier allemaal. Je hebt er ook genoeg voor moeten doen en voor nu heb je weer even gewonnen. Geniet van elke dag, de tijd gaat al zo snel.

Lieve groetjes,

Caroline

Laatst bewerkt: 24/08/2020 - 21:43

Dank je lieve Caroline,  ja ik kan weer even op adem komen. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 25/08/2020 - 14:24

Lieve Alice,

Gefeliciteerd met het ongelofelijk goede nieuws! Schoon / NED betekent inderdaad niet genezen, maar het is voor mijn gevoel toch een wonder dat je staat waar je nu staat. Mooi dat je hiermee anderen hoop kunt geven. Inderdaad “mogen we de moed niet opgeven”. Naast het goede nieuws is je emmer vol, dreigt over te lopen. Het lichte en zware lopen door elkaar heen. Toch hoop ik dat je nu ook kunt genieten van je huidige status. Fijn dat je zo’n mooie vakantie gehad hebt! Die kun je in elk geval weer in je zak steken 😊

Last But not least: iedereen gunt jou deze goede uitslag. Spring dus maar een gat in de lucht, juich, vier, dans en schreeuw het uit van vreugde. We huilen soms, als het niet goed gaat. Laten we dan vooral ook het positieve uitbundig vieren, zodat de goede stofjes door ons lichaam stromen! 

Liefs, Jessica 😘

Laatst bewerkt: 26/08/2020 - 12:16

Dank je wel lieve Jessica.  Ook toen mijn behandelingen niet deden wat ze moesten doen, kon ik heel blij worden van een anders goed nieuws. Daarmee hoop je natuurlijk ook dat het ook voor jou eens komt. Schoon nooit verwacht en natuurlijk ben ik er blij mee. Ik heb weer meer kansen om langer te leven en heb weer even lucht. Meer behandelingen zijn weer mogelijk dus het leven lacht me weer even toe.

Ook voor jou en alle anderen hoop ik dat er goed nieuws komt. Het geeft ons meer tijd en hoop.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 26/08/2020 - 12:59