Jezelf tegen komen........

De derde kuur zit er op nog 3 te gaan. Maar de tumormarkers moeten nog geprikt worden op 6 maart voor ik de eerste van de 4e kuur krijg.

Het herstel en de aanslag op mijn lichaam eist zijn tol. Maandags conditie en krachttraining. Bij het fietsen merk ik na 10 minuten dat mijn tempo vandaag niet is wat ik normaal kan. Mijn ademhaling heel hoog en oppervlakkig.  De crosstrainer haal ik de 10 minuten niet eens helemaal buiten adem. De loopbaan laat ik maar voor wat het is vandaag. Gewichtheffen gaat wel goed maar ik wordt boos op mezelf. Stel je niet aan, kom op spreek ik mezelf toe. Potverdikke nooit geen problemen niet aanstellen. Daarna de handfiets goed voor mijn oedeem arm. Dit gaat gelukkig helemaal zoals altijd. Nu de step dan maar met gewichten in de hand helemaal buiten adem kom op zeg ik in gedachten nog een  paar. Helaas ook voortijdig aflaten weten. Tegen beter weten in toch op de trampoline even dribbelen goed voor het lymfe en het vocht afdrijven. Nu wordt ik helemaal boos. Boos op mezelf omdat het niet gaat. Verdrietig omdat er door mijn hoofd gaat achteruitgang, geen conditie meer, zwakker? Met al mijn boosheid en verdriet besluit ik toch vroegtijdig te stoppen. 

Thuis voel ik de boosheid en het verdriet nog. Onzeker wordt ik ervan. Opgeven heb ik nog nooit gedaan en zeker niet vroegtijdig naar huis. Smiddags ga ik even liggen om vervolgens 2 uur later pas wakker te worden. Nodig gehad zeker. Voel me  nog verdrietig. Terecht nee eigenlijk niet, net de 3e laatste van de 3e kuur gehad en bloedwaarden moeten nog herstellen. En boos mag ik eigenlijk niet zijn, mijn lichaam doet met deze kuren al topsport. 

Vrijdag hoef ik niet naar het ziekenhuis ik zit in mijn rust week dan maar een herkansing van maandag.

Liefs Aliceā¤

40 reacties

Hoi Alice,

Wat jij in de sportschool doet na drie van die kuren vind ik al een

hele grote prestatie !!

Heel vroeger had ik dat ook wel gedaan, maar toen ze de auto hebben

uitgevonden ben ik daar mee gestopt.......hahaha

Moeten - moeten - moeten en presteren en presteren zit tegenwoordig

zo vast geankerd in mensen, dat je je zelf er ook eens bij neer moet leggen

dat iets op een bepaald moment niet meer hetzelfde kan ...

Wat jij daar gedaan hebt in die sportschool, vind ik een hele grote prestatie !!

Geef je lichaam nu een week de welverdiende rust die het nodig heeft

om te herstellen van die kuur en dan op naar de volgende.

Je bent wel sterk en goed bezig, ook al loop je de  marathon  niet meer !!!!

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 12:50

Lief van je Hans. Il moet wel sporten buiten mijn uitgezaaide borstkanker heb ik spierreuma, atrose en een hernia. Hoe meer ik beweeg hoe beter ik me voel.

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:20

Was kanker alleen niet genoeg??

Moest je zo nodig nog een paar dingen erbij hebben om voldoende

aandacht te krijgen??  hahahahaha

Je weet hoe ik het bedoel hĆØ !!

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:39

šŸ¤£šŸ¤£ je ziet niks aan de buiten kant. Teminste toen ik mijn haar nog hadšŸ˜‰

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:49

"""" šŸ¤£šŸ¤£ je ziet niks aan de buiten kant. Teminste toen ik mijn haar nog hadšŸ˜‰""

Dan moet je maar met een paar krukken gaan lopen en heel zielig kijken..hahaha

---

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 17:35

Op een middag in de regen kom ik opeens mezelf tegen.

Hee hoe gaat het nou met jou, jou speld ik niets op de mouw.

Ik kijk goed en zie en vrouw met kanker, vechtend tot het gaatje,

strijden voor zichzelf de kids d'r maatje.

Ze vergt het uiterste van haar lichaam, blijft gaan met die banaan.

Ze vergeet dat rust is ook een wapen in de strijd van het bestaan.

Sterkte Alice

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 13:23

Ik weet het Ron, je hebt gelijk. Maar rust in de kont is nu juist 1 van mijn slechte eigenschappen. Die heb ik niet zo. 

En zoals ik bij Hans al zei spierreuma atrose en een hernia gratis en voor niets erbij gekregen. Hier bij geld hoe meer ik beweeg hoe beter ik me voel.

Dank je wel voor het prachtige gedicht. 

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:25

Haha Alice jij doet het nog goed, ik heb net 2 kuren gehad van 2 omdat 3 al niet ging. Ik ben blij dat het deze week voorjaarsvakantie is en ik niet hoef te werken, want eerlijk gezegd dat had niet gegaan deze week. Ik dacht dat het dinsdag weer wat beter ging, naar het bos gelopen en naar de optocht geweest en uitgeschakeld! Gisteren  begon goed dus doen wat je moet doen, het bos toch maar niet, maar mijn hondjes moeten toch uit en tijdens het lopen dacht ik al hmm en na een flinke hagelbui dus flink nat ook, thuis mijn koorts maar gemeten en 38Ā°. Nou heeft mijn zoon sinds zondag een flinke bacteriĆ«le infectie en slikt antibiotica, dus moet ik zowiezo oppassen dus meet ik braaf mijn koorts elke dag, wat ik moest van de huisarts. Ik ben er steeds weer bovenop gekomen dus daar ga ik nu ook maar vanuit al vind ik het nu toch wel wat lang duren. Je weet dat het gaat stapelen Alice, je doet het al zo goed en ik weet dat jij nog even moet, maar jij houd het vol en dat is zo knap. En als het dan even niet gaat jammer dan, volgende week gaat het wel weer beter en als dat niet zo is dan maakt dat ook niet uit, je doet je best en meer kun je niet doen, je bent een topper! Geniet nog even van je rustweek en op naar de volgende kuur. Heel veel liefs en een dikke kus!

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 13:41

Lieve Daan, 

Niet iedereen mens is hetzelfde en reageert hetzelfde. Jij doet het ook goed. Je hebt je er goed doorheen geslagen. Nu hopen dat het genoeg gedaan heeft voor een operatie.

Sterkte lieve Daan.

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:28

Ojee wat herkenbaar. Boos worden op jezelf omdat het sporten niet lukt. Omdat het eerst wel kon en nu niet. De strijd in je hoofd: kan ik nu echt minder of geef ik makkelijker op? Terwijl je ergens heus weet dat de kanker en behandelingen een keer zijn tol eisen, maar daar wil je niet aan; je wilt vooruit of tenminste op hetzelfde niveau blijven. Luisteren naar je lijf of toch juist doorzetten en er doorheen. Om gek van te worden af en toe. 

Milder voor jezelf zijn krijg ik van alle kanten te horen. Ik gok dat jij dat ook wel mag zijn :-)

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 15:03

Lieve Sandra,

Zeker milder voor ons zelf zijn. Maar aard van het beestje verander je niet zomaar daar gaan heel wat " jezelf tegen komen" aan vooraf.

 

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:31

Oh lieve Alice wat ben je toch verschrikkelijk streng voor jezelf. Hans en Ron hebben het al prachtig verwoord, wat jij allemaal nog doet is al een topprestatie. Naar de sportschool gaan vind ik sowieso al dapper šŸ˜‚ het zal best heel goed zijn hoor, maar ik moet er niet aan denken. Sterkte lieve dappere Alice. xx Kim šŸ’ŖšŸ¼šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 15:03

Ik heb vroeger veel gesport zwemclub, turnen en volleybal.Jaren niets toch wel zwemmen en duiken. Heb mijn brevet ook gehaald.

Toen ik ziek werd ben ik begonnen met sporten en vanwege mijn gratis en voor niets bijkomende ongemakken merk ik dat ik beter functioneren kan. Dus omdat ik me dan beter voel doe ik het. Juist daardoor kan ik het misschien ook volhouden.

Bedankt lieve Kim

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:36

Ja dat hebben we gemeen, dat brevet. Ik hou niet van zwemmen, maar duiken heb ik jarenlang bijna elke week gedaan, zomer en winteršŸ˜„ Heerlijk! 
Ik snap ook wel dat als je beter functioneert door te sporten, je het doet, maar als het eens wat minder gaat mag dat ook hĆØ šŸ˜‰šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 29/02/2020 - 09:35

Ik sluit me aan bij alle wijze woorden van de vorige schrijvers.

En als je boos bent, wat ik me heel goed kan voorstellen, wees dan boos op de kanker en niet op jezelf. 

Liefs en warme groet,

Hanneke

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 15:10

Dat is Ć©Ć©n om te onthouden lieve Hanneke. Boos zijn op mijn kanker ipv op mijzelf.šŸ˜‰šŸ‘

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:38

Lieve Alice,

Gevoel en verstand botsen. Verstandelijk kunnen we heel goed beredeneren waarom het nu niet gaat. Gevoelsmatig is een heel ander verhaal. 

Ik weet na de 4de TAC kuur dat ik  bij de onco-fysio bijna van de fiets viel, de therapeute heeft toen ingegrepen: tot hier en niet verder, wat was ik boos en verdrietig.

Heeft het met acceptatie te maken? Bij mij denk ik wel, ik loop er nog steeds tegen aan.

Ik hoop van harte dat je een modus voor je zelf kunt vinden.

Liefs,

Marieke

 

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 16:21

Acceptatie weet ik niet lieve Marieke. Ik moet en ik wil. Waarschijnlijk heeft mijn lichaam veel moeite gehad om te herstellen van de laatste van de drie van deze 3e kuur. Maar vandaag ging het weer top šŸ‘

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:42

Au! Die rothamer ook... Sterkte meis en wees vooral lief en mild voor jezelfšŸ˜˜

Laatst bewerkt: 27/02/2020 - 22:22

Beste Alice,

Ik lees je blog. Voel je gevecht. Moeilijk. Toch.....je doet ā€œhetā€ verdomd goed.  Je zit op een wipwap. Jij wipt en wapt. 
Ik zou er vanaf donderen. Jij niet. Balans. Een rotbalans.....maar balans.

Maak een diepe buiging voor je!

Paul

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 07:02

Dank voor jullie lieve woorden. Vanmorgen al vroeg op pad. Om 5 over 8 al op de crosstrainer en het is me gelukt. Vandaag ging het als van ouds.šŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’ŖšŸ’Ŗ

Daarna met mijn lief wezen winkelen en de markt op in Leeuwarden. Prachtig weer zonnetje erbij. Helemaal blij allemaal een goed weekend.

Liefs Alice ā¤šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 16:18
28 februari 2020 om 23.11

Wat fijn om te horen, ik wens jou een enorm fijn weekend. Dat heb je volgens mij weer dubbel en dwars verdiend. 

Liefs Bianca

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 23:11

Dank je wel lieve Bianca.

Hoe gaat het met jou?

Liefs en ook een fijn weekend.šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 29/02/2020 - 09:45

Lieve Alice, dat kunnen we wel: hard zijn voor onszelf! šŸ˜œ ik sluit mij aan bij bovenstaande berichtten. Soms moet je lief zijn voor jezelf, je lijf is heel hard aan het werk met je kuuršŸ¤”. 
voor nu een lekker weekend en geniet! šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 28/02/2020 - 23:16

Dank je wel lieve Jo. Herkenbaar denk ik bij velen van ons. We willen blijven doen wat we altijd hebben gedaan. Soms heel erg confronterend en worden we heel hard terug gefloten. 

Hoe is het met jou? Gaat het afbouwen van de dexamethason wat?

Fijn weekend en liefs van mijšŸ˜˜

Laatst bewerkt: 29/02/2020 - 09:49

Lieve Alice,

ik zit nu op dag 5 van 4 naar 3 mg en ik heb geen pijn, gisterochtend alleen wakker geworden met 39.7 zgn tumorkoortsšŸ¤’, gelukkig zakte die weer weg. Vanmorgen nergens last vanšŸ™‚. Wat ik wel merk is dat mijn smaak ook weer terugkomt en dat is fijn.ā˜ŗļø Zo wordt ik langzamerhand weer mezelfšŸ˜‰We gaan het allemaal beleven. 
Gaat het bij jou ook nog steeds goed? 
 

fijne zondagšŸ˜˜

Laatst bewerkt: 01/03/2020 - 07:06

Wat fijn dat je smaak weer terug komt. Dat is wat ik ook ervaar een vieze en rare smaak. Of soms helemaal geen smaak. Pittig eten helpt gelukkig wel wat, maar het is vervelend.

Raar spul de dexamethason fijn dat je geen pijn ervaart.

Met mij gaat het goed. Af en toe vocht vasthouden maar dat raak ik dan met sporten oefeningen en dribbelen op de trampoline ook wel weer kwijt. Vrijdag weer bloedprikken en dan de dinsdag of woensdag erop weet ik wat de derde kuur heeft gedaan. En 31 maart Pet-ct-scan en 2 april uitslag.

Fijne zondag ook voor jullie.šŸ˜˜

Liefs Aliceā¤

Laatst bewerkt: 01/03/2020 - 09:11

Lieve Alice, lekker laten gaan je emoties maar wees ook lief naar jezelf! Je lichaam geeft zijn grenzen aan en zoals vele zeggen ā€œAls je lichaam zijn grenzen begint aan te geven...vergeet dan niet te luisterenā€  šŸ˜‰

Liefs Cecylia šŸ˜˜

 

Laatst bewerkt: 29/02/2020 - 19:59

Bedankt voor je lieve woorden. Grenzen bewaken ben ik slecht in.šŸ˜˜

Liefs Alice ā¤

Laatst bewerkt: 01/03/2020 - 09:14

Maar allerliefste Alice.....

Omdat jij, zoals jezelf zegt, slecht bent in het bewaken van je grenzen, geeft

jouw lichaam aan wat de uiterste grenzen zijn.

Maar dan moet je daar wel naar luisteren  en dat accepteren !!!!

[ of is luisteren ook een slechte eigenschap van jou??  hahaha ]

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 01/03/2020 - 11:16

šŸ˜Š inderdaad. Niet klagen maar dragen en doorgaan tot je echt niet meer kan. Nee grapje Hans.  Ik ben thuis groot gebracht met een eigenzaak. En doorgaan zo lang het kan. Echt ziek ben ik ook nooit geweest. Mijn lichaam geeft alles pas aan als het al te ver is. Althans ik bleek al 3 a 4 jaar ziek te zijn voor dat de diagnose gesteld is van uitgezaaide borstkanker.  Lees mijn 1e blogs maar eens.

Ook nu ken ik geen symptomen die bij de ziekte horen. Oververmoeidheid koorts en afvallen. Mijn bloed herstelde zich altijd heel snel weer. Nu de laatste waarschijnlijk minder snel.šŸ¤”

Maar de taxol zal nu wel harder aanpakken waardoor herstel langer duurt.

Fijne zondag 

Laatst bewerkt: 01/03/2020 - 12:49

We willen graag zo graag maar als het niet gaat gaat het.niet. Je bent een TOPPER maar dat zeg ik je iedere keer. En als het een keer niet loopt zoals je dat graag zou willen. Jammer dan. Volgende keer beter. Dikke knuffel van mij

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 08:22

Wat lief van je Pasje maar ook jij en alle anderen zijn toppers.šŸ’ŖšŸ’Ŗ

We doen hier allemaal stinkend ons best. Alleen achteruitgang wil niemand van ons. Gelukkig was het tijdelijk even een dip. Vrijdag en vanmorgen weer getraind zoals ik gewend was.

Liefs en een dikke knuffel Xxxx Denk aan ješŸ˜˜ 

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 11:17

Lieve Alice 

Heel herkenbaar dat sporten ,De ene dag is de andere niet dus gewoon accepteren meer kun je niet doen.

Je lichaam heeft het al zwaar te verduren en jij doet daar nog een schepje bovenop Niets mis mee maar wel luisteren naar je lichaam .

Liefs Fien  

 

Laatst bewerkt: 02/03/2020 - 11:57

Rust daar waar je rustnodig hebt.

Lief zijn voor jezelf

lieve groet,

RosalyšŸ’™

Laatst bewerkt: 09/03/2020 - 12:32