Dieper dan diep......

Dieper dan vorige week kon ik niet gaan. Hoop was ineens even vervlogen. Mijn laatste strohalm was ik kwijt. Verdrietig om te zien hoe de mensen die jou lief hebben door een hel gaan. We weten het en toch willen we het niet toelaten.

Donderdagavond zei ik tegen lief " Ik ben er niet gerust op, denk dat het morgen behoorlijk schrikken is wat betreft de leverwaarden. "  Veel vertrouwen in deze kuur gaven ze me niet. En eens is de trukendoos leeg helaas. Pijn in de lever heb ik afgelopen week meerdere keren gehad. 

Vrijdagmorgen vroeg naar het MCL. Eerst bloedprikken en een uur wachten op de uitslag. Eindelijk roept ze me dan en met knikkende knieën volg ik haar. Ze valt meteen met de deur in huis. Je leverwaarden zijn weer verhoogd maar dat is geen probleem. Je witte bloedlichaampjes zijn behoorlijk laag waardoor ik de oncoloog moet bellen voor toestemming.  Nooit eerder heeft mijn bloed me in de steek gelaten. Nog nooit een kuur hoeven over te slaan vanwege bloedwaarden. Verdorie toch de aftakeling die dat doet? Mijn lichaam heeft het zwaar maar hier was ik niet op voorbereid. Oncoloog geeft groen licht. Pffff gelukkig maar.

Op afdeling Y waar we dagbehandeling krijgen staan ze al te wachten. Het is nog rustig de dag moet nog opgang komen hier. Zodra ik zit ga ik mijn leverwaarden met die van 16 februari vergelijken. Ik kijk en kijk nog eens, gestegen waarschijnlijk volgens de laatste uitslagen van hier, maar niet met die van het AVL van 16 Februari.  Mijn hart slaat over en ik jubel van binnen. Dit bestaat eigenlijk niet na een 1/2 kuur, zijn mijn leverwaarden gedaald.  Bloed was niet goed. Wbc van 7,8 naar 2,8. Afweer is laag dus.
Ldh van 945 gezakt naar 858. Asat van 165 naar 106 Alat van 54 naar 48  💪💪💪🙏🙏🍀🍀 Dit geeft weer hoop. Ik pas niet in hokjes en dat blijkt nu wel weer.

Zondag zijn we naar mijn bankje geweest. De dag hier koud en mistig. Naarmate we dichter bij kwamen trok de lucht open en het was prachtig mooi weer. We hebben genoten. 

Liefs Alice ❤😘

46 reacties

Oh wat fijn Alice! Die leverwaarden ken ik maar al te goed. Dat ze nu toch gezakt zijn geeft inderdaad weer hoop! Krijg je na de kuur nu niet zo'n spuit om die bloedplaatjes toch wat op peil te houden? 

Mooie foto's weer!

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 17:05

Dank je Sandra. Nee zo'n spuit heb ik niet gehad. Nu wel gevolgen blaren in de mond en op mijn tong. Ontzettend moe maar hopelijk knapt het snel op.  Ik heb nu een rust week en hoef 12 maart pas weer. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 19:09

Jij en je lichaam blijven vechten....hou zo vol!!

Prachtige foto's en op de foto waar jij alleen op staat zie ik

toch een ongelooflijk mooie vrouw die weet wat ze wel en niet wil.

XXX Hans

---

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 17:19

Lieve Alice, ik blijf maar tranen wegvegen hier. Gelukkig kreeg ik ooit een doos tissues van jou die ik voor dit soort momenten reserveer.

Het ontroert me allemaal zo. Jij, je bankje, je lieve mooie gezin. Jullie verdriet.

En dan toch ineens dat sprankje hoop weer. Dat het een steeds grotere sprank mag worden. 

Te lage witte bloedcellen heb ik al vanaf het begin. Sommige behandelingen hebben dat effect heel sterk. Herstelt vanzelf weer met een beetje pauze, is mijn ervaring. Ik hoop dat het bij jou ook zo gaat!

Lieve Alice, ik wens je ontzettend veel sterkte en vooral tijd, nog tijd hier op deze aarde. Want jij bent hier immers nog lang niet klaar.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 17:40

Wat lief en nu pak ik ze er maar even bij. O wat fijn dat we hier allen zoveel kunnen delen en blij voor elkaar kunnen zijn. Wat een samenhorigheid. ❤😘

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 19:14

Ik heb die doos al lang leeg en heb een nieuwe nodig bij de prachtige foto's van je bankje en je mooie gezin. Hoop, Alice, het is er nog, hou vast. Je moet nog vaak naar de caravan en op je bankje zitten. En ik wil een keer langskomen en bij je komen zitten.

Je bent hier nog lang niet klaar! Sterkte en heel veel liefs XXX

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 17:54

Ik neem mijn denkbeeldige hoed voor je af, ijzersterke Alice. En wat een schitterende foto's van je mooie gezin, je kleinkinderen ... Ik kan begrijpen dat je hier nog lang niet klaar bent!

Liefs, Marian

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 18:37

Och weet je lieve lieverd, ik laat maar rollen wat rolt en ben grootverbruiker in tissues. Een ode aan diegene die ze uitgevonden heeft. Jouw box heb ik bij mijn theetjes staan in een kastje met glazen deurtje. Ofwel... ik zie jou tig keer per dag! En voor de rest zit je diep in mijn hart.

Zo heel speciaal jouw dag met gezin voor de 1e keer naar jouw bankje. Emotioneel, heftig, maar ook bijzonder dit samen te delen. Herinneringen die nooit meer verdwijnen, hoe het leven verder ook gaat. 
Die sprank hoop wordt gewoon het bewijs dat jij niet in hokjes past! Je bent hier nog niet klaar. Nee, nog lang niet!

Veel liefs en een bankje vol met hele dikke liefdevolle knuffels xxxxxxxxxxxxxxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 18:48

Lieve Alice,

Blijf jij maar lekker buiten de hokjes vallen. Wat ontzettend fijn dat de leverwaarden gezakt zijn. 

En  zo ga je maar weer door. Hopelijk ga je zover vooruit dat je alsnog mee kan doen met de studie. Het is je zo gegund!

En wat een prachtige vrouw zit daar op die bank. 

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 18:49

Lieve Alice, 

Ik schrok, toen ik de titel van je blog las, maar gelukkig eindigt hij positief. Super dat je leverwaardes gezakt zijn. Weer een sprankje hoop en hoop doet leven! Ik hoop dat je je snel weer wat fitter voelt en dat de blaren in je mond genezen. Heb je daar wat voor? 

Liefs, Jessica 😘

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 20:48

Zeker hoopvol net als jou laatste uitslag.

Ik heb aftencreme en gember. Alleen helpt het nu niet zo. Ik spoel nu met zout en heb het idee dat het al wat beter wordt.

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 12:23

Ik spoel ook met water met zeezout en baking soda. Verder verzachten salie- en kamillethee ook. Daar kun je ook mee spoelen trouwens, mocht je de smaak niet prettig vinden. 

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 18:42

Vroeger was het een kunst om binnen de lijntjes te kleuren. Nu doe ik het tegenovergestelde, en gelukkig maar.❤😘

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 12:26

Lieve Alice, 

Wat een prachtige foto's! En het bankje staat je een stuk beter dan een hokje, er sowieso geen hokje voor powervrouwen. Fijn dat je leverwaarden goed zijn, nu hoop ik nog dat je dat je je snel beter gaat voelen. 

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 21:31

lieve alice

 

hoop doet leven .......en in die hokjes pas jij allang niet meer .....positieve krachtige en moedige vrouw ......diep respect 🍀

ik wens dat jij met al je dierbaren nog vele malen kan genieten van jouw bankje...en veel jubel momenten mag hebben  .....want je bent hier nog lang niet klaar ...

liefs astrid xx

 

Laatst bewerkt: 01/03/2021 - 23:06

Lieve Alice,

Ik heb al een paar keer je blog gelezen en je foto's bekeken.Dan wilde ik reageren , maar wist ffe niet hoe. Of er zitten tranen in de weg. Dus weer je blog openen en foto's kijken. Wat zijn de foto's mooi. Wat is je bankje mooi. Wat ben jij mooi! Hartverscheurend en hoopvol mooi. Zo hoopvol ook dat je niet in hokjes past. Verder heb ik op dit moment geen woorden. Dag lieve Alice.

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 10:33

Lieve Heleentje snap het best dat je soms niet meer weet wat je schrijven moet. 

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 12:38

Wat een spannend blog met een goed einde, kijk, daar hou ik van! En dan met mooie foto’s van een stralende familie op jouw bankje. Ik hou mijn vingers gekruist voor meer van dit soort berichten van jou, laten de waardes zakken, blijf buiten de hokjes en laat de medici keer op keer versteld staan 💖 

Miranda XX

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 17:55

Dank je wel  bijzonder mens. We gaan gewoon verder met de medici versteld doen staan.😘❤

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 18:57

Lieve Alice ,

Dat klinkt voorzichtig hoopvol :)

En wat een heerlijke foto op het bankje, ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

Vind het zo onzettend flink van je , een echte doorzetter ben je! Je mag zeker te weten trots zijn op jezelf.:)

Lieve groet Hilde ☼

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 18:43

Met ons ook alles goed.

Mijn vader heeft laatst weer een maand erbij gekregen tot de volgende scan :)

Liefs Hilde ☼

Laatst bewerkt: 03/03/2021 - 07:30

Wat fijn Hilde. Fijn te horen dat het met jou en je papa goed gaat. Op naar het mooie weer dat doet ons allen nog veel meer goeds.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 03/03/2021 - 09:25

Lieve Alice. Wat een prachtige foto's van jou en je gezin. Wat een mooie plek voor jouw bankje. Ik hoop dat je daar nog heel vaak kan rusten als je met Max gaat wandelen.

Hoopvolle uitslag dat de leverwaardes gedaald zijn🤞🤞🤞

Warme knuffel Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 02/03/2021 - 21:49

Dank je lieve Dasje. Ik ben het zeker van plan. Het seizoen begint zo weer en zie er zo naar uit.😘❤

Laatst bewerkt: 03/03/2021 - 06:58

Wat ben jij een dappere vrouw ik hoop dat je nog lang volhoud en dat jij nog een tijdje  bij krijgt en wat een prachtige foto's  liefst ginie

Laatst bewerkt: 06/03/2021 - 21:44

Dank je wel Ginie. Ik hoop het voor iedereen.  We zijn hier nog lang niet klaar. 💪💪🍀🍀

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 06/03/2021 - 22:40

Lieve Alise,

Ik lees weer voorzichtig optimisme, ik blijf hard duimen of zoals ze in het Zuid Afrikaans zeggen "ek sal my duim styf vast hou vir jou" (Heb de eerste 7 jaren van mijn leven in Zuid Afrika gewoond, vandaar ;-) )

Prachtige foto's ook, ik hoop dat je daar nog heel vaak mag zitten met je familie!

Liefs Caroline

Laatst bewerkt: 08/03/2021 - 11:21

Dank je Caroline. Dat Zuid Afrikaans lijkt op onze Friese taal. Wat apart, Limburgs heeft er ook weer wat van.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 08/03/2021 - 15:54