De Corona op zijn retour?

En dan zijn we alweer bijna juni. Volop mooie dagen echt genieten van het buiten zijn. Nu de corona op zijn retour is en er versoepeling van de regels zijn worden mensen losser. Ik merk dat ik het zelf ook enigszins heb. Dit baart me toch ook wel weer zorgen. Komt er een 2e golf dan wordt die heftiger. Nu waren de besmettingen nog maar een paar over de gehele Nederlandse bevolking. Men verwacht bij een 2e uitbraak veel meer. Wanneer komt hij dan? Kan ik op vakantie gaan? Dit houd me ontzettend bezig merk ik. Hoe is dat bij jullie?

De eerste periode van het thuis blijven was niet moeilijk. Van de nood een deugd maken. Later toen er problemen bij mijn dochter en haar zwangerschap waren was het vreselijk. Het niet kunnen troosten en knuffelen zat me behoorlijk in de weg. Mijn slechte uitslag weer een kuur die niet deed wat hij moest doen. Owww wat miste ik de kinderen en de kleinkinderen.  Manlief heeft de tuin aangepakt waar ik ontzettend blij mee ben. De zwangerschap gaat nu goed en het kritieke punt is ze voorbij. We hebben elkaar weer gezien maar knuffelen nog even niet.

Met het ontstaan van een app voor de eerste lunch die Dasje heeft geregeld hielden we 7 mensen over die in de app gebleven zijn. De Harten 7 zijn we hem gaan noemen. Nu met de corona en onze slechte uitslagen hebben we wat afgeappt. Dit is voor ons allen zo'n steun geweest in deze moeilijke periode. Zo blij met de dames. 

Nu had mijn dochter Daphne me vorig jaar opgegeven voor " Míjn moeder verdiend goud" in het blad Vriendin. Ik kreeg er ook nog een ring bij. In mijn vakantie werd ik door hetzelfde blad benaderd om mijn ervaring daarover te delen. Dat was de 2e keer. Nu een paar weken terug werd ik benaderd om mee te doen over redders in corona nood. Nou dat heb ik dus gedaan. In de winkels liggen ze nu en ik sta met mijn verhaal daarin. Ik schrok bij het zien wel even van een halve pagina de eerste keer nu een volledige pagina gevuld over mij.😅 Maar eerlijk is eerlijk het is een mooi stuk over mij en corona nood. Ook de Harten 7 ben ik niet vergeten.

Dank je wel dat jullie er altijd zijn.❤

Ook hier op kanker.nl voel ik me altijd heel erg gesteund. Ook voor jullie bedankt dat jullie er zijn.

Liefs Alice 😘❤

26 reacties

We zien wel waar de 2e golf blijft. Geniet jij maar van je kids en man. Je doet het zo goed. En natuurlijk kun je op vakantie met 1.5 m afstand is dat goed te doen op de camping.

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 14:27

Gaan we doen Pasje. Nu mijn kansen weer wat toenemen gaan we met de caravan. Daar geniet ik zo van.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 20:10

Echt mooi, het verhaal in de Vriendin. Ik heb hem net gekocht en ben ontroerd.

Laten we hopen dat iedereen voorzichtig blijft doen en dat die tweede golf wegblijft, zodat jij straks je kleinkind in de armen kunt nemen.

Liefs, 

Hanneke

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 15:32

Zeker weten, laten we hopen dat het meevalt.  En mijn kleinkind verwelkomen ga ik doen. Zo het nu staat zakken de leverwaardes alleen maar en zijn weer binnen de waarden van wat het moet zijn. Ik hoop en ga er ook een beetje vanuit of stabiel of vermindering. 

We gaan het beleven.

Liefs Alice ❤

We staan er prachtig op😁

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 20:14

Lieve Alice, wat ontroerend en mooi, je gezin en onze vriendschap, een heus artikel daar over. Weg met die #%$#£ corona-maatregelen. Ik denk dat het gebrek aan lichamelijk contact ook niet goed is voor een mens! Maar we blijven voorzichtig. Op naar dat kleintje in november! Love you XXX

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 17:55

We staan er mooi op zeker weten. Gebrek aan lichamelijk contact is inderdaad 10 x niks. Maar veiligheid voor alles.

Love you 2😁

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 20:18

Tja wat kan ik daar nog aan toevoegen Alice. Zowel uiterlijk als innerlijk ben jij een geweldig mooie vrouw. Jij doet en betekent zoveel voor een ander. Heel fijn om te lezen dat dit ook andersom is. 😃🤭 Harten 7. Dit heeft gewoon zo moeten zijn. Heel bijzonder wat voor een prachtige vriendschap hierdoor ontstaan is. En alleen maar hechter wordt. Zonder afbreuk te doen aan alle lieve reacties hier op kanker.nl. Klopt Alice ook die reacties zijn zo warm en waardevol. En betekenen ook heel veel voor mij.

Hoop uit de grond van mijn hart dat de rest van het jaar de ziekte heel stabiel zal blijven. Zodat al jouw wensen uit gaan komen en uitgevoerd kunnen worden.

Heel veel liefs en dikke knuffel van Dasje 💞😘💋

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 19:34

Ik ga voor stabiel maar hoop ook op krimp. Bied weer meerdere kansen en behandelingen. We zullen het zien wat de uitslag gaat worden. 

Wat lief wat je schrijft. 🤗 Ik ben er stil van. Ja wie had dat gedacht, het begon met de lunch.

 Ook hier voel ik de steun, medeleven en de warmte van de reacties. Ik ben blij ooit de stap te hebben genomen om me aan te melden hier op kanker.nl. Kan er niet meer zonder.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 20:27

Lieve Alice,

Ja, het blijft lastig, dat hele coronagebeuren. Het is af en toe zo onwerkelijk. Ik ga inmiddels af en toe een winkel in waar het niet druk is. Op zich voel ik me prima thuis, maar ik krijg zo langzamerhand toch wel steeds meer behoefte om af en toe andere mensen te zien. Een vriendin is inmiddels ook op bezoek geweest, op het balkon met keurig 1,5 meter afstand.

Vanmiddag ben ik dus ook meteen even naar de winkel gegaan om de de Vriendin te kopen. Mooi stuk staat er geschreven. Zo fijn zoals jij met je gezin onderling een goed contact hebt. Daarnaast ook met de harten 7. Een mooie groep mensen. Vond het erg fijn om samen met nog een aantal anderen ook al eens geluncht te hebben. Hoop dat we dat ook snel weer eens kunnen doen.

Liefs en een dikke knuffel,
Karin

Laatst bewerkt: 27/05/2020 - 20:07

Wat lief Karin en de lunch gaat er komen. Ik vond het ook geweldig om met jou kennis te maken. Jij bent ook een lieve zorgzame vrouw.

Het is inderdaad wel wat soepeler en ik heb moederdag ook gevierd met de kinderen en kleinkinderen. Maar vind het toch wel jammer om niet even te knuffelen. Koningsdag hebben we hier in de straat ook gevierd. Iedereen wel op eigen oprit maar het was geweldig de kinderen deden spelletjes. Daar genoot echt van even meer dan mijn achtertuin te zien. 

Maar hopelijk kunnen we over een tijdje weer wat meer. En hopelijk zonder gevolgen. Dan komt de lunch er ook.😁

Liefs en een knuffel Alice ❤

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 20:39

Lieve Alice,

Fijn dat er inmiddels positief nieuws te melden is - zeker wat de zwangerschap van je dochter betreft! Hopelijk kun je iedereen binnen niet al te lange tijd weer eens in de armen sluiten. Wat onze vakanties betreft: die in mei 2020 is, net als bij heel veel andere mensen, geannuleerd. We hebben nog een vakantie in oktober 2020 geboekt. Hopelijk gaat 'ie door. Zeker voor mijn man - hij verdient het. De meeste zorgen baart het vliegen me. We gaan het zien. Inmiddels zijn wij wel een paar dagen met vrienden in eigen land weggeweest in een coronaproof hotel. Heerlijk en heel goed te doen. Ook ik/wij zie(n) vrienden. Niet met de frequentie als vóór corona, maar we zien ze wel. Op gepaste fysieke afstand. Waardevol!

Alice, je bént goud en  verdient goud!! Superleuk dat je op deze manieren in het zonnetje bent gezet :)

Liefs,

Carolina 

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 08:04

Lieve Carolina,

Wat fijn dat jullie lekker een paar dagen er uitgeweest zijn met vrienden. Heerlijk even een andere omgeving dan de muren en de tuin thuis. 

Ik ga er vanuit dat jullie vakantie ook gewoon door kan gaan. Jammer dat die van mei geannuleerd is door de corona. 

Ik heb laatst boodschappen gedaan was zo blij als een kind🤭 Voordien kon het me wel eens gestolen worden.

Wat lief maar de meeste lotgenoten hier verdienen en zijn goud waard.  Jij bent er ook één van.

Liefs Alice ❤

Sterkte morgen en de tijd tot de uitslag.  🍀🍀🍀🤞🙏

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 20:59

Wat leuk, opnieuw in de Vriendin! Jij ook bedankt voor je altijd lieve reacties. 

Liefs Sandra

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 14:44

Sandra ook jij ben bijzonder net als wij allen. Wat fijn dat we elkaar kunnen steunen allemaal.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 21:01

Lieve Alice, zo fijn dat de zwangerschap goed gaat, november... het duurt nog even, maar toch zijn we er zo. 
En dan dat prachtige waardevolle stuk in de vriendin. Je bent een mooi mens lieve Alice. xx Kim 😘

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 16:27

Lieve Kim,

Heb zoveel steun aan jou ook. Jij bent een voorbeeld voor ons allen. Ook al is het nog zo zwart / wit jij kleurt het.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 28/05/2020 - 21:09

Lieve Alice,

Gelukkig lees ik weer veel positieve punten in je blog. Fijn dat je zoveel geweldige mensen om je heen hebt, waaronder de harten 7. Leuk dat je weer in de Vriendin staat over Corona nood!

Het is inderdaad spannend hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen nu veel mensen zich minder goed aan de richtlijnen houden en de versoepelingen doorgevoerd worden. Als het mogelijk wordt om in het buitenland op vakantie te gaan, neemt het gevaar ook weer wat toe. Wel scheelt het, denk ik, dat de zon veel schijnt. Het virus schijnt niet zo goed te kunnen tegen uv licht en warmte. 
Het lastigste aan Corona is dat er nog zoveel onbekend is. Daarmee blijft het spannend.

Jij hebt in elk geval weer een “moment of Fame” gehad😊.

Liefs, Jessica 😘

Laatst bewerkt: 29/05/2020 - 08:38

Hopelijk blijft het nog even weg. Maar als Ik met het mooie weer de mensen allemaal dicht bij elkaar zie zitten of staan in zo'n park als in Leeuwarden de Prinsentuin denk oei als dat maar goed blijft gaan. Jongeren gaan er toch een stuk makkelijker mee om dan wij.

Maar positief inderdaad vandaag de scan gehad en hoop ook op een positieve uitslag. Maar dat moet haast wel. Leverwaarden zijn behoorlijk gezakt. Op zijn minst stabiel. We zullen het zien volgende week. Eerst nog een geweldig mooi Pinksterweekend voor de deur. We hebben er zin in.🌞

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 29/05/2020 - 19:33

Hoi Alice, 

dan moet ik morgenochtend maar eens naar de Bruna om dat tijdschrift te gaan halen, lijkt me leuk om te lezen! Mooi dat je ook daarin je verhaal wilt delen. Ik wens je een goed weekend in jouw heerlijke tuin😁! Liefs Bianca

Laatst bewerkt: 29/05/2020 - 21:30

Dank je wel Bianca. Niets moet. Maar het is geworden zoals ik verteld heb. Een mooi stuk. Krijg leuke reacties erop.

Geniet volop van de tuin met dit prachtige weer. Hopelijk jij ook.

Fijn weekend,

Liefs Alice 😘❤🌞

Laatst bewerkt: 30/05/2020 - 08:10

Lieve mooie Alice, dat gemis je kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien, waren  voor mij en vooral mijn kleinkinderen ook zo’n verdrietig periode. Wat fijn dat onzekere tijd van zwangerschap van je dochter voorbij is en dat het nu goed gaat. Zo mooi om te lezen hoe jullie als gezin met elkaar omgaan, hechte familie band is zo belangrijk. 
En wat geweldig dat je weer in Vriendin staat en nu met je hartsvriendinnen ❤️ Echt zo leuk jullie foto te zien in Vriendin! Allemaal sterke vrouwen, met een warm hart.  Ik heb aantal van harten7 mogen ontmoeten in Utrecht en het was hartverwarmend om jullie zo te zien en vooral dat jij Alice mij met open armen verwelkomd op mij af kwam.  Ook jij bedankt  lieve Alice, voor jou begrip en steun! 
 Veel liefs  en dikke knuffel  😘

 

Laatst bewerkt: 01/06/2020 - 10:29

Lieve Cecylia,

Geen dank jij bent een mooie lieve vrouw. Ook jij bent altijd welkom als er weer een lunch komt. Wat een lieve woorden van je het doet me goed. Op naar hopelijk een stabiele liever nog krimp uitslag donderdag. 

Tot gauw hopelijk.

Liefs Alice

Je tekst er onder klopt helemaal. Daar weet jij ook alles van.

Laatst bewerkt: 02/06/2020 - 13:22

Hallo Alice,

Wat n mooie blog. Ook hier vind ik het spannend hoe het dadelijk gaat lopen als het nog losser wordt. Wij hebben de hele tijd wel bezoek toegestaan omdat onze zoon eind maart te horen kreeg dat hij nog 2 maanden had, en hij wilde toch nog een aantal vrienden zien. We wonen groot genoeg dus de afstand was geen probleem.

Maar nu gaat t goed, iedereen staat versteld, maar nu denk ik ook, nu is het nog belangrijker dat de corona buiten blijft.  Dus dit jaar geen vakantie en goed opletten. 

Groetjes en ik zie graag je volgende blog.

Francien

Laatst bewerkt: 03/06/2020 - 18:58

Dank je wel wat lief van je Francien.

Ik denk juist met het mooie weer dat je buiten heel goed visite kunt ontvangen. Wel op gepaste afstand en bij binnenkomst handen wassen en ontsmetten. Wat is er leuker voor uw zoon als zijn vrienden kunnen komen. We moeten niet overweldigend worden en natuurlijk mensen niet laten komen als ze ziek koortsig en hoesten.

Wat fijn dat het nu beter met uw zoon gaat en iedereen versteld staat.  Wat moet dat voor u ook fijn zijn. Hoe gaat het met u? 

Mijn volgende blog komt eraan. Morgen krijg ik uitslag van de scan.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 03/06/2020 - 19:18

Hallo Alice, 

Het gaat goed met mij, soms wel wat spanning, ook bij de zoon met kinderen, die ene die de kleurplaat had gekleurd, maar gelukkig heb ik regelmatig contact met de praktijkondersteuner van mijn huisarts en kan dan daar mijn hart luchten, dat doet toch wel goed omdat je niet hoeft te denken: wat zou ze wel niet denken.

Alles komt goed zeg ik altijd, duurt soms alleen wat langer.

Succes bij de uitslag, ik duim voor je.

Francien

Laatst bewerkt: 04/06/2020 - 13:50