Verstopping jaar na Whipple

Ruim een jaar (augustus 2021) geleden werd ik geopereerd aan een papiladenoom. Het werd uiteindelijk een 'klassieke' Whipple-oparatie.
De laatste weken had ik last van buikpijn. Dat werd eigenlijk steeds erger. Ik kon haast alleen op m'n rug slapen waardoor ik weer veel nachtmerries kreeg en slecht sliep.
Mijn vrouw had gebeld met het Erasmus MC, want ik ben stokdoof en wacht op een Cochleair Implantaat.
Toen ik vorige week 's ochtends ineens 39,1 koorts had, moest ik weer naar de SEH komen.
Ik heb er uiteindelijk zeven uur gelegen. Bloed onderzocht, CT Scan gemaakt. Ik bleek een longontsteking te hebben (vandaar de koorts) maar ik hoestte nog niet meer dan normaal. Inmiddels, na weer een antibioticakuur, wel.
M'n darmen bleken heel erg vol te zitten. Vandaar de buikpijn. Vreemd want ik had gewoon twee per dag ontlasting, en je hoort juist vaak dat mensen na een Whipple last hebben van diarree en niet van verstopping. Ik kreeg dus naast de antibiotica voor de longen ook drie dozen met laxeermiddel voorgeschreven. Drie maal daag een zakje oplossen. Nou dat deed dus niets. Ik ben na een week op eigen houtje maar de Pancrease gaan verminderen  en dat helpt wel. Van 3 bij het avondeten naar 2 en bij ontbijt en lunch één in plaats van twee.
Hebben meer mensen hier ervaring mee?

Mijn buik voelt nu 'leeg' maar af en toe doet het nog wel pijn ter hoogte van mijn maag.

En over de CI-operatie gesproken: die is nu al vier keer verzet. Van 22 december naar 11 januari, toen werd het 28 december en vervolgens 27 december. En toen werd het verzet van 9:45 uur naar 11:45 uur.
Morgen, Tweede Kerstdag, hoor ik of het wel of niet door gaat, want ze zitten met, jawel, personeelstekort en veel zieken...
Het blijft dus spannend zo met kerst.