Nog geen duidelijkheid

Vandaag kreeg ik de uitslagen van zowel de MRI en het EMG-onderzoek na de 'verdwijning' van mijn monnikskapsier én van de encoscopie naar aanleiding van de opgezette buik, pijn en misselijkheid, zes maanden na de Whipple-operatie.

De monninkskapspier is niet verdwenen door een gezwel (gelukkig!) maar door een ontsteking op de plek van een zenuwknooppunt. Daar kan fysio wat voor helpen maar ik moet rekening blijven houden met uitval. Het is een zeldzame spierziekte, een soort auto-immuumziekte die officieel Amyotrofische Schouder Neuralgie (ASN) of Neuralgische Amyotrofie (AN) heet. Dat 'zeldzaam' heb ik artsen vaker horen zeggen...

De endoscopie gaf niet direct uitsluitsel over mijn opzette maag. Wel zat er (maar liefst 13 uur na de laatste maaltijd) wel nog eten in mijn maag. Hoe dat kan? Ze weten het niet. De doorgang naar de darm zag er goed uit.
Ik krijg nu domperidon en dan kijken of dat wat doet. Ze gaan de CT-scan die op 10 februari gepland stond vervroegen. Mocht dat niets opleveren dan gaan ze een colonoscopie overwegen, gezien de uitslag van het pathologisch onderzoek na de Whipple-operatie en het Multidisciplinair overleg (MDO).

Wel hebben ze tijdens de endoscopie het bovenste laagje van het slijmvlies van mijn slokdarm weggebrand. RFA (Radio Frequente Ablatie) heet dat. Dat schijnt een erg goede manier te zijn om slokdarmkanker te voorkomen: ze branden dan meerdere keren met zogenaamde Barret-slijmvlies weg. Het was onder een roesje gedaan. Maar als je wakker dan voel je dat wel! Ik was de hele verdere dag out-of-order. Samen met de klachten die ik al had van mijn maag/buik is dat niet prettig. Vandaag toch maar wat weer met de honden gewandeld, bewegen is altijd goed en het zonnetje scheen!
En maar weer wat gewerkt, thuis. Je moet wel als zelfstandig ondernemer...

2 reacties