Over mij

Ik heb 1 half jaar last van buikpijn gehad. in het begin mijn bloed laten onderzoeken omdat ik op vakantie ging en bang was voor een blindendarm ontsteking. Uitslag was goed. Ik heb een pleegdochter (toen 16 jaar) die aardig aan het puberen was vandaar mijn gedachte dat ik vanwege de stres daar buikpijn had. Januari 2015 weer aan de bel getrokken en toen kwam er via een echo uit dat er iets zat wat vreemd was. Ik moest die zelfde dag nog naar de gynaecoloog in het Ter Gooi Ziekenhuis. Zij heeft mij toen onderzocht en wist niet goed wat zij op de echo zag. mijn bloed is toen op eierstokkanker onderzocht. een week later toen ik bij haar kwam voor de uitslag had ze mijn dossier niet (het lag nog in Blaricum) ze vroeg de bloedwaardes op en ging toen de boel bagatelliseren. Hierna heb ik contact opgenomen met mijn huisarts die toen geregeld heeft dat ik naar het VU kon voor verder onderzoek.
Daar zagen zij direct dat er iets niet in orde was en hebben ze mij door een MRI scan gedaan. ze dachten toen dat er een tumor bij mijn eierstok zat. 15 april 2015 ben ik geopereerd. Na de operatie kreeg ik te horen dat ze tijdens de operatie niet goed wisten wat het was en dat de tumor om mijn urineleider heen zat. Ze hebben toen besloten om de tumor weg te halen alsof hij goedaardig was en als dat niet zo was dan zou ik daarna nog een keer geopereerd worden. 2 weken later kwam de uitslag. het was een LEIOMYOSARCOOM Hierna ben ik naar het AVL gegaan waar ze een sneldiagnose hebben gedaan.
daar kwam ook uit dat het een leiomyosarcaaom was alleen niet ontstaan vanuit mijn eierstok maar vanuit een bloedvat.
ook werd duidelijk dat de randen v.d. operatie niet schoon waren. Ik ben toen doorverwezen naar Dr. van Coevorden chirurg in het AVL en hij legde mij uit dat een operatie nu erg moeilijk is omdat hij niet weet waar hij moet beginnen. Het is nl niet duidelijk waar de besmette gedeeltes zitten.
iik ging elke 3/4 maand door de scan. In Februari 2016 zag men een kleine tumor terug op de zelfde plek. Ik heb daarna in september 28 bestralingen gehad en eind november een grote operatie. Ben daar goed van hersteld en nu alweer 2 scans gehad die gelukkig goed waren.