Vrijheid of decadentie.....


Demonstraties tegen de coronamaatregelen

“De overheid, (wie dat ook moge wezen) wil onze vrijheid beknotten”, aldus activisten. Overheden misbruiken daar corona voor.

Ik luister al langer naar deze geluiden. En probeer ze te begrijpen. Ik kan niet.

Mijn thuis is anders. 

Helga kon niet meer voor  controles naar het ziekenhuis, ondanks haar ongeneeslijke ziekte. Corona ging voor. Ik begrijp. Heel goed. Immers, ik weet wat ziekte en wanhoop brengt. 

Maar......

Weten jullie hoe het voelt als je meest geliefde niet meer die zorg kan ontvangen die eigenlijk nodig is? 

Begrijpen jullie dan dat ik moeite heb met coronademonstranten?

Begrijpen jullie dat feestjes nooit mijn feestje kan zijn?

Begrijpen jullie dat vrijheden, waarin mensen zeggen dat ze beknot worden, voor mij vrijheden zijn van decadentie?

Ik schrijf niet over feestjes in vrijheid. Ik schrijf over overleven..

15 reacties

Paul, dank je wel. Woorden naar mijn hart! Je drukt je nog mild uit.

Mij maakt het woedend, die demonstraties. Hebben ze het over 'een dictatuur' en '1,5 meter-terreur'. Moesten ze eens horen in Syrië, Noord-Korea of in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Laat me niet lachen, we wonen in het meest vrije land ter wereld.

En ja, wij horen het ook. Mensen met kanker en hun partners. Wij hebben zoveel grotere problemen dan geen feestje kunnen vieren of een beetje afstand moeten houden. En ja, ook grotere problemen dan zij die financieel achteruit gaan.

Door hun gedrag brengen zij ons weer extra in gevaar en moeten wij straks weer binnen zitten, de schaarse tijd die ons nog rest, en worden onze broodnodige behandelingen weer verder uitgesteld. Helaas keert de wal het schip al want de besmettingen lopen alweer op dankzij de feestvierders. 

Nou ja, ik draaf een beetje door. Jij schrijft het veel kernachtiger. Misschien kun je een ingezonden brief naar een krant sturen o.i.d.?

Nogmaals dank voor je blog en veel kracht voor jullie in deze zware tijd.

Hanneke

Laatst bewerkt: 24/07/2020 - 09:28

Lieve Hanneke,

Ik druk me mild uit......heeft even geduurd. Hieronder een anekdote.

Een hoog opgeleide man, financieel directeur van een internationaal bedrijf zei me:  “ de overheid met al haar maatregelen tegen Corona belemmeren ons in onze fundamentele vrijheden”.

ik repliceerde:” jij weet niet wat fundamentele vrijheden zijn. Waar jij het over hebt is luxe. Je gedraagt je als klein verwend jochie dat zijn zin niet krijgt”. Ik vroeg hem heel vriendelijk op te donderen en uit te huilen in moeders armen.

Soms ben ik wel een scheermes.....tja

Laatst bewerkt: 24/07/2020 - 10:08

Het is inderdaad volledig onbegrijpelijk wat er nu gebeurt. En ik maak me grote zorgen.  Wees voorzichtig allemaal. 

Laatst bewerkt: 24/07/2020 - 12:28

Met mijn onbegrip voor coronademonstranten en Viruswaanzin groeit ook mijn bezorgdheid over de manier waarop mensen hierover onderling op sociale media e.d. tegen elkaar tekeer gaan. Met allerlei non-argumenten en hatelijkheden. Ik word er ontzettend verdrietig van. 

Laatst bewerkt: 24/07/2020 - 12:52

Hi Paul, 

Bedankt voor je blog. Ik ben het met je eens en maak me ook zorgen over een tweede golf. Ik moet er niet aan denken om weer lang binnen te zitten met een lege agenda, dat bejaarden alleen moeten sterven, dat mensen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Veel mensen kunnen het blijkbaar niet opbrengen om op te letten en solidair te zijn met mensen die tot risicogroepen behoren, waaronder hun eigen ouders. Hopen dat het met een sisser afloopt, maar ik houd m’n hart vast. 
 

Liefs, Jessica

Laatst bewerkt: 24/07/2020 - 19:06

Lieve Jessica,

Ik kan je slechts 1 advies geven: bewaak je grenzen. Als jij ziet dat mensen nonchalant omgaan met coronaregels, wijs hen erop. 
Vertel jouw verhaal en wat corona voor jou betekent. 
Mocht dat niet helpen dan werkt van dik hout zaagt men planken.....

 

Laatst bewerkt: 24/07/2020 - 20:52

Yep.... hebben wij / ik van het begin af aan gedaan. Hierbij moeten we voor ons zelf waken.....

Laatst bewerkt: 14/08/2020 - 20:09

Zo herkenbaar wat je schrijft. Leef ontzettend mee met jullie die niet de zorg hebben mogen ontvangen. Die toch heel erg nodig is.

Sterkte Paul,Helga en alle anderen. Volgens mij moeten we nu nog waakzamer zijn.

Liefs Alice❤

Laatst bewerkt: 25/07/2020 - 07:34

Hoi Paul , 

Ook ik vind jouw blog heel herkenbaar. Het gaat niet alleen om de corona maatregelingen maar om alle luxe die de mens kent en de angst om deze te verliezen. Er is zoveel meer op deze aarde en wij hebben het hier in Nederland niet zo slecht. Wat veel mensen moeten leren en inzien is dat er veel meer dingen waardevoller zijn dan alle luxe om je heen.

En ja de zorgen om je zieke dierbare die de zorg niet ontvangt die ze eigenlijk  nodig heeft is diep triest. Blijf waakzaam en zorg goed voor elkaar.

Dikke knuf Finie

Laatst bewerkt: 25/07/2020 - 12:56

Hoi Paul goed van je en zo waar wat je schrijft..het moet niet zo zijn dat behandelingen en onderzoek voor kanker op en laag pitje gezet wordt en alsof dat al niet bedreigend genoeg is blijft staan? of gedeeltelijk wordt opgestart? ik raak het zicht hierop wat kwijt..wie maakt zich sterk voor ons? Wij kunnen dit namenlijk  niet alleen.

Jeron, met liefs.

Laatst bewerkt: 04/08/2020 - 18:31

Je raakt me in mn hart Paul! 
Het is zó waar wat je zegt! Hoe vaak ik gehoord heb van jongeren én van anderen dat het voor jongeren niet erg is, niet zo zwaar, enz enz.... Als ik dan zeg dat het voor mij dan wel erg gevaarlijk kan zijn hem of haar tegen te komen, wordt dan met grote wazige ogen bekeken. ???? Ik leg uit en dan volgt er 'o ja'..... Sjongejonge ik kan me er zo ontzetten boos om maken! Met als resultaat dat we nog steeds vrijwel nergens komen. Bij enkele vrienden met véél afstand. Tja.... maar dit voelt goed voor me, dus voorlopig blijft het zo. 

Gefoeterd hebben we op de demonstranten en al hen die zo neuzelen en alleen bezig zijn met meer hebben, meer en meer en meer..... De tijd die wij nu niet kunnen genieten van normaal gesproken leuke uitjes (bios, musea, musical, ed), kunnen wij niet meer inhalen. En dan heb ik nog geluk dat ik best wel fit ben. Maar we hebben een wereld om ons heen met mensen voor wie deze kostbare tijd gewoon letterlijk verloren is..... daarvoor rollen mijn tranen veelvuldig.....

Lieve groetjes Hebe xxx

Laatst bewerkt: 14/08/2020 - 20:23