ook ik doe niet meer mee

Influencers  of BN ers hebben in 1 keer het idee bevestigd wat ik altijd van ze heb gehad papegaaien, zonder nadenken over wat er wordt gezegd meegaan in de stroom om zo je zakken te vullen of je naam weer uitgebreid in krant of andere media, want je bent toch zeker iemand die gezien wilt worden en  als onmisbaar voor onze samenleving te boek staan. Pas nadat bleek dat er eigenlijk bedoelt werd van ik wil in gesprek gaan haakte ze massaal af, stel je voor iemand vraagt wat denk je ervan moet je een antwoord hebben dat niet is voorgekauwd door iemand anders, erger nog je moet zelf nadenken en als je er geen bal van weet of niet snapt kan je dat natuurlijk niet vertellen. Alleen dat je haar mooi zit je een dure tas of horloge hebt en een miljoen mafkezen die je volgen voor dat mooie haar, maar daar gaan de vragen niet over. Een zucht van opluchting,had ik hard bewijs de grote monden vielen stil en de keutels kropen zachtjes langs hun broekspijp omhoog richting anus en hopen dat de storm gaat liggen. Dat er nog niet voldoende kennis is van het virus sommige maatregels onbegrijpelijk en soms zelfs stom zijn is dan wel weer begrijpelijk, medicijnen zijn moeilijk te fabriceren zeker als de boosdoener zich makkelijker aanpast aan de door jou bedachte oplossing. Chemo's zijn daar  een goed voorbeeld van het rekensommetje gewicht van patiĆ«nt grote van de tumor bloed waarden en nog wat meer gegevens maken niet iedereen beter, soms loopt het uit de klauw en soms doet het helemaal niets, de bijwerkingen zijn zo divers en zelfs nog niet allemaal in kaart gebracht. Dat opstandig worden tegen de ziekte en tegen de overheid die met dat bijltje moet hakken helpt niet,  we hebben die sukkels zelf gekozen we roepen ze niet als volk ter verantwoording. En de kennis ontbreekt of het verschil van inzicht is te groot bij de specialisten. Wij de kwetsbaren laten ook niets van ons horen dan wat gekuch, of een zakdoek vol snuiten en zielig in een hoekje de shit op ons af laten komen,  dat laten we over aan onze artsen en specialisten en die hebben er eigenlijk geen tijd voor moeten kiezen tussen acute corona zorg een open hart ingreep of een chemotje bij iemand toedienen. Zodra er op tv een programma gewijd word aan cororna haak ik af, ook ik doe niet meer mee. Als ik ergens heen moet waar het druk is draag ik een mondkapje visite zeg ik af of beperk ik tot een minimum, sores genoeg ik ga even uit de wind zitten een bakkie pleur een peuk en af en toe is lachen met een steak op de bbq.

 

 

8 reacties

En zo heb jij alle verwarrende gedachtes die ik had de afgelopen dagen verwoord in een groots en ijzersterk blog.

Ja, in feite zijn wĆ­j degenen die niet meer meedoen. Aan het gewone leven. Niet uit keuze of opstandigheid, maar omdat we helaas ziek zijn.

Dank je wel, Ron. Je blog voelt voor mij als een geweldige steun.

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 09:01

Buitenspel en toch ook weer niet.šŸ¤”

Wat heerlijk bakkie pleur en een peukje. De steak kan me gestolen worden maar fijn dat jij van zulke dingen nog genieten kan.

Liefs Alice šŸ˜˜ā¤

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 09:26

Amen, Ron. Wat weer een rake blog, wat een verademing bij alle ongein die ons in het nieuws om de oren komt. Ook ik voel me gesteund door hoe jij dit verwoord hebt. 

Veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 14:41
24 september 2020 om 16.11

Dat je nog maar lang mag genieten van pleur, peuk en steak, tot je er geen plezier meer aan beleeft. Ook in een steeds kleinere wereld kun je nog meedoen. Alsof het niks is om voor zo'n groot publiek de huisfilosoof te zijn!

Voorzichtig elleboogje, Marian

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 16:11

Geweldig Marian maar hier kun je zonder iemand te besmetten een knuffel, kus of tuut geven. (Viturele)

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 16:20

Tja, t is dommer dan dom. Als het nu nog echt je mening is, en je de juiste vorm vindt om iets te verwoorden, ala .. maar meelopen met anderen, de plank volledig misslaan, zelfs niet weten wat je bedoelt.. afijn, ze hebben er stuk voor stuk spijt van nu. Hashtag #eerst(leren)denkenendandoen of zo? 

Afijn, tijd voor bakkie pleur!

 

 

 

Laatst bewerkt: 24/09/2020 - 19:21

Precies Ron. Kanker relativeerd. Wat een ,,samenleving,, Ik heb voor al het domme geneuzel met bekende experts, influencers en graaiers geen tijd meer. Als ik zou roken kom ik er een roken. 

Hou je goed Ron

Laatst bewerkt: 25/10/2020 - 12:18