goedduuh middeug

Goedduuh middeug meneer Schoenmaker, wil ik die aardappel achter in je strot even weg tikken kwam bij me op, ik slikte het in, stak mijn hand uit en zei; dag dokter. Ja dat waren leuke tijden en kinderhand is gauw gevuld. Zijn collega artsen waren erg onder de indruk van zijn kunnen ik stukken minder toen bleek dat zelfs hij me niet kon/ wilde helpen omdat het risico te groot was. Nu anderhalf jaar later ben ik van de weeromstuit maar met treintjes aan het spelen , voor vissen is het me veel te koud.m'n bbq fikkie regent uit en een hele dag op de bank hangen is het ook niet. Een oud chef speelt met treintjes en is al jaren zoet met het voorbereidden van dat spul, met een vriend die kilo's spoorrails heeft een plank gemaakt graspapier geplakt treintje opgezet. vandaag was de oud chef / vriend er even en dan samen treinen en nog een stukje baan aan elkaar knopen zomaar 2 uur van je dag weg lekker ontspannen een dood moe worden gelijk, 2 vrienden die eindeloos over die plank hangen om het juiste stukje spoor op de juiste plaats te krijgen met eindeloos geduld. Te klein is dat spoor voor mijn zicht te ruw mijn behandeling voor dat fijne spul maar zachtjes aan groeit mijn baan door hun kennis en gedrevenheid mij te willen komen afleiden. Nadat mijn vriend weg was vroeg mijn vrouw nou Ron laat eens zien wat het geworden is treintje 1 reed mooi treintje 2 reed leuk maar Ronnie moest natuurlijk aan een knopje zitten een wissel omzetten hoort bij het vak met een klap rijden beide treinen op elkaar schaterlachend van plezier zei mijn vrouw het gaat goed Ron. Net als mijn tumor groeit ook mijn inzicht in de treintjes langzaam aan.

 

10 reacties

Hahaha schoenmaker blijf bij je leest, zou ik willen zeggen, maar dat meen ik niet hoor.  Yo zijn je vrienden ook weer lekker bezig. En wat die artsen betreft, ze weten meer niet dan wel en buigen zich achterover om dat niet te laten merken. Trein ze Ron😘

Laatst bewerkt: 31/01/2019 - 07:55

Ohhh Ron geweldig die treintjes. Hoe je dat ook weer verteld/schrijft. Hopen dat het snel weer warmer/droger wordt en we buiten kunnen genieten.🤗

Liefs Alice ❤👍

Laatst bewerkt: 31/01/2019 - 08:11

Blij dat je blogt, Ron. Geweldig, die spoorbaan. Ik had er vroeger eentje met m'n broer, een grote tafel op zolder, met inderdaad nepgras en wegen hadden we er op geschilderd (voor de spoorwegovergang natuurlijk) en boompjes en huisjes er bij. 

Goed voor uren vermaak totdat het lente wordt en je weer kan gaan vissen. Mooi volhouden zo! XXX

Laatst bewerkt: 31/01/2019 - 10:54

Geweldig geschreven Ron en ik zie het voor me. Laat die twee treintjes maar op je tumor lijken.... lekker botsen zodat ze niet verder kunnen.... Gaan we voor, toch? Zeg 'gewoon' heel vaak tegen jezelf 'IK KAN DAT!', dan kom je een heel end. Zeker met pret hebben.

Knuf Hebe

Laatst bewerkt: 31/01/2019 - 11:54

Wat heerlijk, ik zie het voor me! Lekker weer even kind zijn en spelen met je treintjes maakt het leven luchtiger. En heerlijk eigenwijs even de treinen laten botsen gewoon omdat het kan. Blijf botsen Ron en ik zeg goeduuh meurgen !

Laatst bewerkt: 01/02/2019 - 08:28

Wist niet, dat we een zelfde hobby hadden Ron. Knoei al jaren met trein simulators op mijn game computer. Voor een modelbaan heb ik geen ruimte. Ben trouwens tijdens mijn laatste reis, net terug, vanuit Samarang naar het treinmuseum geweest van wat vroeger de Nederlands Indische Spoorwegen was. Prachtige collectie van bijzondere locomotieven hebben ze daar. Kan je als treinen freak uren rondlopen.

Ja, we moeten bezig blijven. Als ik thuis ben, game ik veel. Ook iets wat ik al meer dan 50 jaar doe. houd me van de straat, nietwaar.

Succes ermee ... H

PS wie is de heer Schoenmaker??

Laatst bewerkt: 02/02/2019 - 10:20

Echt Ron,

vermaak jij je of vul je de tijd. Ik voel nl veel pijn tussen de regels en die opgewektheid komt me bekend voor. Die past o mooi bij jouw schrijfstijl.

hier ook even iets beter na operatie, nog een paar te gaan.

Laatst bewerkt: 09/02/2019 - 13:32

Tijd vullen is ook leven, een heel enkele dag doe ik iets zinvols (nou ja ) iets wat mijn geest voor 2 uurtjes uitschakelt. Klink jij iets positiever of vergis ik me. Jammer dat ik zo weinig van je lees.

Groet en Sterkte

Laatst bewerkt: 09/02/2019 - 19:57