Flessenpost

Was ik verleden week al niet positief over de vernieuwde website van kanker.nl, blijkt dat ook de gemiddelde lezer is afgehaakt, daar waar ik in het verleden zo'n 500 lezers per week had na het plaatsen van een blog zo heb ik er nu 260, ook andere bloggers hebben last van het zelfde verschijnsel. Bij de volgende aanpassing of wijziging van kanker.nl zijn er geen lezers meer over. Met rook signalen of flessenpost zullen we onze berichten de wereld in  moeten sturen. De vernieuwingsgeile of verbeteringsgeile manager heeft weer toegeslagen, zoals in vele bedrijven getracht word om verbeteringen aan te brengen in hun product net zo vaak gaat het mis, soms zijn de medewerkers niet in staat de verbeterpunten toe te passen soms begrijpen de gebruikers niet wat er van hun verwacht word nog vaker zijn beide het geval. Het maken van een blog is redelijk eenvoudig zo las ik op internet het maken van een kapstok zoals kanker.nl heeft een stuk minder eenvoudig. Ook in mijn werkzame leven heb ik die verbeteringsgeile manager gehad in de laatste  11 jaar 4 x een herindeling van de vakgroepen en even zovele keren ging het mis, miscommunicatie frustratie en teleurstelling  waren schering en inslag.  Ik heb kanker waar niet aan te tornen is geen verbetering geen vernieuwing gewoon kanker op weg naar het einde. Ik had het graag anders gezien, ook voor mezelf, nu moet ik beginnen met wijnflessen leeg te drinken, als straks de volgende wijziging komt op kanker.nl heb ik als vast een fles of wat in voorraad. Dat houd wel in dat ik moet veranderen van een niet drinker naar een alcohol drinkende blogger over leverkanker. veranderingen zijn kut.

8 reacties

Beste Ron, je hebt gelijk. Ik wilde net hetzelfde schrijven in mijn blog; zij het met iets andere bewoordingen. Als mijn blog niet eens meer bij míjn gegevens staat, raak ik ook de weg kwijt.... 

Laatst bewerkt: 03/10/2018 - 09:05

Beste Ron,

Ik dacht dat ik de enige was die geen bal begreep van deze "wonderschone" vernieuwde website. Fijn om lotgenoten te treffen. Dan weet ik dat ik niet de enige ben die gefrustreerd achter zijn pc zit en overweegt om een stevige borrel te nemen in de veronderstelling dat dit mogelijk wat helderheid in mijn bovenkamer verschaft kijkende naar deze vernieuwingen.

Ik ga zo een vuurtje stoken om wat rooksignalen af te kunnen geven. In de stille hoop dat ik de milieupolitie niet op de stoep heb staan. 

Ik wens jou in ieder geval heel veel sterkte!!

Groetjes,

Amygdala

 

Laatst bewerkt: 03/10/2018 - 15:57

Goedemorgen Ron,

Jouw flessenpost heeft ook mij van kanker.nl bereikt. Ben je op de hoogte van dit gesprek? Hier delen gebruikers hun feedback op de vernieuwde site, en daaruit halen wij weer de verbeterpunten die jullie belangrijk vinden. De eerste verbeteringen zijn gister al doorgevoerd. Eind volgende week volgen er weer enkele. En zo gaan we door.

Aan het bloggedeelte van de nieuwe site valt nog veel te verbeteren, en daar zijn wij dan ook hard mee bezig. Niet voor niks zeggen we: kanker.nl wordt verbeterd. We zijn nog niet klaar. We zijn nooit klaar want er zullen altijd nieuwe wensen vanuit jullie komen. En soms moet je eerst even een stap achteruit om daarna een grote stap vooruit te maken.

Op dit moment zijn we bezig met het maken van nieuwe ontwerpen voor de blogomgeving. Ik zou heel graag die ontwerpen met jou delen zodat je ze van feedback kunt voorzien. Sta je daar voor open? 

Ik hoor het graag. Dat mag ook in een privébericht of via e-mail.

Deborah (community manager kanker.nl)

Laatst bewerkt: 05/10/2018 - 08:14

Deborah, als je commentaar levert moet je ook bereid zijn iets te leveren dus natuurlijk  wil ik feedback geven.

Laatst bewerkt: 05/10/2018 - 11:46

Fijn Ron, daar kunnen we dan mee aan de slag. Sowieso kan dat altijd hè, feedback geven. Wij willen graag dat er een sfeer is waarin jij en andere deelnemers zich vrij voelen contact met ons te zoeken als je iets graag anders ziet op het platform.

Ik ga je per mail benaderen over de blogs. Ik verwacht dat ik volgende week wat heb om je te laten zien. Een zogenaamde: praatplaat. 

Hartelijke groet,

Deborah

Laatst bewerkt: 05/10/2018 - 11:53

Hi Ron, ik mistte je al, er klopte iets niet. Blij je teruggevonden te hebben. Groet en sterkte

 

Laatst bewerkt: 15/10/2018 - 20:22

Ron elke verandering is niet altijd een verbetering , soms moeten er ook verandering komen om te laten z in dat we veranderen. Ik zeg maar zo wat goed is moet je niet veranderen. 

Roelie

Laatst bewerkt: 15/11/2018 - 18:11