Excelleren

Van de week kon ik het niet laten reageren op een stuk van een mede blogger die blij was met een initiatief om excellente oncologische zorg te promoten om gechargeerd gezegd de kwakzalvers van de excellente te kunnen onderscheiden door excellente ziekenhuizen op te richten waarbij een iedere patiënt vrijwel pijnloos,zonder tegenvallende resultaten in goede gezondheid naar huis kan terugkeren en nog lang en gelukkig kan leven, een enkeling daargelaten. De excellente artsen radiologen en verpleegkundigen werken graag in een ziekenhuis met dergelijke kwalificaties, de hypermoderne apparatuur word door de best gekwalificeerde bedrijven gebouwd en door excellente monteurs geplaatst. Een ziekenhuis waar geen slecht nieuws gesprekken worden gevoerd, maar waar de arts je gerust stelt met de mededeling over 3 weken loopt u over de Himalaya mocht u last van hoogtevrees hebben daar help ik je gratis vanaf. Man wat wil ik dat sprookje graag geloven, ik was bijna gestopt met roken totdat ik besefte dat dat ziekenhuis voor jou en mij is bedoelt een (gewone) jongen die beseft dat er misschien 125 excellente artsen zijn en evenveel dito radiologen een MRI of Pet scan apparaat misschien wel 2500 x gebruikt wordt, de tumoren in ons lichaam zijn a specifiek onze lichamen niet dezelfde onze conditie verschilt zoals onze leeftijd dat doet. Ik geloof dat veranderingen nodig zijn misschien worden het verbeteringen, maar excelleren. Ik wil de oncologen die hun stinkende best doen om u en mij te behandelen niet meten met excellente maatstaf, daar zou ik teveel artsen tekort mee doen, en patiënten in de toekomst teveel hoop geven.

4 reacties

Jouw schrijfsels kruipen onder m’n huid. Ik moet ervan huilen.
Heel veel dank voor je kervende woorden, 
ze laten me niet vergeten dat ik nog leef.
Chapeau!

xxx
Okkie
Laatst bewerkt: 28/04/2018 - 08:13
Je hebt gelijk, alle artsen doen hun stinkende best. Dat is de discussie ook niet. Het gaat erom of je je  laat operen in een ziekenhuis waar een dergelijke operatie 2 keer per jaar gebeurd of in een ziekenhuis waar het elke week gebeurd. Ik heb voor het laatste gekozen, met volledige instemming van de uroloog van het streekziekenhuis. Mijn ziekte was voor hun te complex. Wel zo eerlijk.
Laatst bewerkt: 28/04/2018 - 09:34
Een wijs besluit van jou en je arts, daar waar 2 of meer mensen in openheid en eerlijkheid samenwerken kan excellent worden gehandeld. Iets of iemand het predicaat excellent opplakken is levensgevaarlijk.
Laatst bewerkt: 28/04/2018 - 12:00