Buuv

Een week of 5 geleden vertelde de buurvrouw van 2 deuren naast ons, die altijd gevraagd had hoe het met me ging. dat zij daar beneden ook kanker had. Mijn vrouw en ik zijn in die week bij haar langs geweest, we kwamen nooit bij elkaar over de vloer, als haar koelkast of wasmachine stuk was ben ik er geweest maar dat was het, als zij lekker gekookt had kwam ze wel eens wat brengen lekkerrr Rron ze had een mooie rollende r. Ze had al iets langer klachten maar stond niet te trappelen om naar de huisarts te gaan laat staan het ziekenhuis, 2 weken geleden vertelde ze dat ze bang was voor de chemo en ging ook niet de behandeling in vandaag hoorde ik van haar overlijden, zo snel kan het gaan.
2016 was een bijzonder jaar voor me in januari vatte het idee post bij me om een naar de begrafenisverzekering te kijken die moest nodig worden bijgesteld, een verminderde werking van mijn allergie medicijn bracht me in april bij de huisarts, ik was iets vaker misselijk dacht ik van dat medicijn een echo bracht mijn probleem in kaart de chemo was een poging de tumor te verwijderen hetgeen niet is gelukt maar heeft wel mijn levensverwachting opgerekt met bijna een jaar nu. Voorzichtig naar de klote gaan is ook een kunst met moed beleid en trouw het eind opzoeken is niet iets wat me trekt of een kunstje dat ik machtig ben maar ik mag het ermee doen.

4 reacties

'Voorzichtig naar de klote gaan is ook een kunst..'
Ik heb t al eerder gemeld, ik hou zo van jou manier van schrijven.. 

Laatst bewerkt: 11/11/2017 - 14:44
Hoi ron ja vreselijk zo snel kan het gaan, en natuurlijk heel confronterend dat snap ik. Gelukkig heb je haar nog wel eens een plezier kunnen doen maar ja het blijft kut. Gelukkig mag jij nog even een poosje blijven . Jij hebt nog een taak hier te doen. En dat is het schrijven van deze stukjes waar veel mensen op een uitzondering na heel veel aan hebben. Dat is een gave zeggen wat je voelt en op een manier dat het de ene keer meteen binnen komt en de andere keer je blocs je even aan het denken zet. Hoe geweldig is dat. En hoe erg waardoor het is ontstaan. Maar zo als ik al zei ron blijf jij nog maar even schrijven dan kunnen we nog een tijdje brainstormen. Sterkte. Roelie
Laatst bewerkt: 12/11/2017 - 10:47
uit mijn eigen ervaringen weet ik hoe snel het kan gaan het verlies van 2 broers aan kanker  waarvan de ene in enkele maanden , en nu een broer die net weet dat hij kanker heeft en nog 2 a 3 maanden heeft doet me dat zeker beseffen .
Ik heb gelukkig nog veel strijd en misschien zelfs een vooruitzicht om dan maar heeel lanfzaam naar de donder te gaan . je stukjes helpen  dank daarvoor
Laatst bewerkt: 13/11/2017 - 15:29