haal er uit wat er in zit

“haal er uit wat er in zit”

 

het is zover!

heeft even geduurd!

C en K spelen nu even de hoofdrol dit jaar, als de K net zo rustig voorbij gaat als de C komt het allemaal wel goed!

 

pppd-fffffffff

 

een samentrekking, die was er ook even in mijn hoofd, ik had toch gelijk! vorig jaar al, met de zweet aanvallen toen. voelde toen al letterlijk en figuurlijk de nattigheid. even van mijn eigen weten afgebracht door een tuthola van een arts die een bloedflow zag en er maar een aneurysma van maakte, terwijl ze het niet eens goed kon beoordelen omdat ik te onrustig was door haar gemanipuleer met de EUS, ik had nog zo gezegd! extra dormicum! genoeg ervaring zo langzamerhand om te weten dat ik niet gauw onder zeil ben!

maar goed het was een lange weg om hier te komen, er ging nog wel meer niet soepel, het was niet alleen de C! ook de communicatie is nog steeds niet optimaal bij een deel van het medisch personeel, laten we het daar maar ophouden. terwijl er juist zo'n mooi instrument voor is CRM! communication, resource management, zoek het maar op, het werkt.

 

waar mensen werken vallen spaanders, ook in de medische wereld. ze moeten er gewoon wat eerlijker in worden en toegeven dat er fouten zijn gemaakt! dat kan in mijn beleving iedereen waarderen.

dat hebben we dus gehad!

nu op naar de operatie! het wordt een pppd, past wel een beetje bij me, pddnos (tegenwoordig ASS) in mijn rugzak tenslotte.

pppd staat voor pylorus preserving pancreaticoduodenectomie! de alvleesklier wordt gekortwiekt (hoever weet ik nog niet) of er een stuk blijft zitten? omdat de alvleesklier en het duodenum vreselijk aan elkaar vergroeid zijn wordt er dus ook een stuk dunne darm (duodenum) verwijderd terwijl de maagsluitspier (pylorus) gespaard wordt. evengoed een zware operatie, ben al gauw 5 uur onder zeil.

ik heb gisteren de mdl-arts van het amsterdam-umc gesproken. ze groeien! we gaan onkruid wieden! hij heeft me overgedragen aan de chirurg en die belde vandaag zelf om me te vertellen wanneer ik aan de beurt was. de professor zelf, iemand die minimal invasive ingesteld is en dat vind ik mooi! geen grote snee dwars over de buik heen, maar tig gaten waar de kijkbuizen doorheen gaan. ik vul dit allemaal zelf nog in maar 3 december hebben we als het goed is een intake en uitleg gesprek over de procedures. ben benieuwd, technisch snap ik het allemaal maar er zit nog zoveel meer omheen, zal wel moeten laxeren om mijn darmen schoon te krijgen er moet tenslotte een stuk dunne darm uit, de 12 vingerige en zo zullen er nog wel wat dingetjes zijn.

riena heeft al bepaald waar ze gaat slapen :o)) de witte dame in abcoude! mooie kamers en lekker eten, die gaat er een feestje van maken en gisteravond waren er al een paar die daar wel in mee wilden gaan. de hele witte dame maar boeken dus ;o))

voor nu maar weer even wat afwachten ;o))

tot laters,

zal jullie de video van het amc besparen, via deze link wat tekst en uitleg

https://www.lumc.nl/patientenzorg/praktisch/patientenfolders/Alvleeskli…

2 reacties

Ik volg je al een tijdje en voel nu de noodzaak/behoefte om te reageren. Heel veel sterkte en succes toegewenst. 

Een ex-nierkanker[so-far-so-good] patient.

Laatst bewerkt: 30/11/2020 - 10:12