Twee weken na de laatste MRI Linac bestraling

Nu 2 weken na de laatste bestraling merk ik dat ik lichamelijk aan het herstellen ben. Het toiletbezoek begint weer normale proporties aan te nemen, 15x op een dag was wat veel echter dat is nu een stuk minder, ook de pijn in mijn onderlichaam is aan het afnemen, ik slaap goed en kan weer een eind lopen. Wat nu wel in je hoofd zit is de vraag 'is dit het dan?' 5 bestralingen en ben ik dan van de kanker af, ik moet weer geduld hebben en vertrouwen dat het goed zal komen. Over 3 maanden wordt mijn PSA gemeten en dan zal ik het resultaat van de behandeling gaan zien. Als ik terugkijk op de afgelopen periode dan kan ik alleen maar zeggen dat ik tevreden ben met de behandeling waarvoor ik heb gekozen en de bijwerkingen zijn mij achteraf tot nu toe meegevallen, ik hoop dat het zo blijft.

 

later meer

2 reacties

Een mooi bericht van jou, Tedje.
Tevreden over de behandeling van jouw keuze. Dat is wel een belangrijke factor; achter je keuze staan. Dat versterkt het gevoel dat je de regie over jouw eigen leven houdt. Gelukkig zijn de bijwerkingen/nawerkingen tot nu toe ook meegevallen. Hopen dat dat natuurlijk zo blijft en alleen nog maar gaat verbeteren.

Tja, en de onzekerheid 'ben je nu van de kanker af'? Ik denk zo dat dat gevoel wel vaker de kop op zal steken, maar hopelijk gaat het jouw dagdagelijkse (be)leven niet beheersen. Want niemand kan jou garanderen dat...... Zoals er voor niets in het leven een garantie bestaat (behalve dan dat het leven eindig is). Niemand die je een garantie kan geven dat je nooit meer in jouw leven kanker zult krijgen, of een andere ziekte. Vertrouwen in jezelf voor een mooie toekomst is daarom zo belangrijk. Dat geeft houvast.
Geniet maar van deze mooie nieuwe lente. Dat geeft energie.

Hartelijke groet van Tom

Laatst bewerkt: 19/04/2020 - 08:22

Dag Tom,

 

bedankt voor je reactie, wat je zegt over garanties vertel ik ook een ieder die het maar horen wil net als de kans op % dat zegt ook niet altijd iets vooral niet als jij tot het selecte groepje behoort die pech heeft. Wel fijn om lotgenoten zo te spreken. Ik ga genieten van dit voorjaar en ik wens jou ook een goede en mooie tijd.

 

tot later

 

Tedje

Laatst bewerkt: 20/04/2020 - 11:04