3 maanden na de MRI Linac bestraling

Na ruim 3 maanden na de laatste bestraling heb ik telefonisch contact gehad met het AVL over de voortgang. Gelukkig kan ik melden dat mijn PSA-waarde gezakt is van ruim 10 naar  3.42 dat is goed vertelde mijn behandelend arts. Dus ook ik ben tevreden. Mijn arts vertelde mij dat het proces van het afsterven van cellen nav het bestralen zo'n 150 dagen duurt, ik ben nu halverwege en het kan zijn dat de PSA-waarde nog verder zakt. Helemaal 0,0 zal het nooit worden als de waarde maar stabiel blijft en onder de 4 dan is het goed.

Ik voel me goed en gezond en als ik zie de beperkte ongemakken die ik over heb gehouden aan de behandelingen dan ben ik tot nu zeer tevreden over het verloop.De ongemakken die ik nog heb zijn dat het plassen iets langer duurt en als ik weg ga, ga ik eerst even naar de wc om niet te snel aandrang te krijgen. 

De komende tijd werk ik verder aan mijn conditie die inmiddels weer uitstekend is en ik zie met veel vertrouwen het volgende consult (eind september)tegemoet.

later meer!

3 reacties

Hallo Tedje, omdat ik dezelfde behandeling volg (nog 1x bestraling), ben ik erg benieuwd hoe jouw ervaringen op dit moment zijn wat bijwerkingen betreft! Kun je daar nog iets over vertellen?

 

Laatst bewerkt: 27/09/2020 - 22:43

Dag willemhendrik,

ik heb gelukkig weinig hinder van de bestralingen overgehouden. Mijn conditie is goed, van alle bijwerkingen die genoemd zijn heb ik gelukkig geen last in mijn dagelijks leven. Het enige wat ik af en toe noem is een zwaar gevoel in mijn onderbuik, vooral als ik echt veel gelopen heb of inspanning heb geleverd.

Ik ben heel blij met deze behandeling. Hoefde jij ook naast het bestralen geen hormoontherapie te volgen?

 

zie ook mijn nieuwe blog 'nu 6 maanden na de behandeling' 

sterkte Tedje

 

Laatst bewerkt: 28/09/2020 - 11:47

Dank je wel, Tedje! Mijn behandeling is in het UMC Utrecht. Ik hoef geen hormoontherapie te volgen. Mijn 5 behandelingen waren van 15 t/m 30 september 2020.

Laatst bewerkt: 19/11/2020 - 12:03