6 maanden na de MRI Linac bestraling

nu 6 maanden na de bestralingen is mijn PSA wederom gemeten en de waarde bedraagt 3.58 dat is een waarde die voor mag komen volgens mijn behandelend arts. De uitleg was dat de PSA in deze fase van mijn herstel nog wat kan fluctueren als die maar onder de 4 blijft en ook komt omdat ik geen hormoontherapie heb gehad. De verwachting is dat bij een volgend meetmoment over 3 maanden de PSA waarschijnlijk verder gedaald zal zijn. De oorzaak van die stijging kan te maken hebben met mijn testosteronspiegel maar ook met het herstelproces waarbij dit soort waardes niet altijd een verklaarbaar zijn. De komende tijd blijven ze om de 3 maanden controleren en na een jaar kan de frequentie naar eens per 4 maanden of 6 maanden worden verhoogd. Ik voel me nog steeds fit en gezond en hou jullie op de hoogte.

later meer!

2 reacties

Hoi Tedje1,,,super dat jij je zo goed voeld, en de waardes lijken mij toch ook niet extreem,,  , bij mij is 3 jaar geleden(alweer) pk geconstateerd,,bij mij is de PSA op gelopen naar 8,5 maar deze kon nog gaan zakken doordat ik een andere medicijn erbij heb gekregen,,,,,maar ook ik voel me superfit, 

hé veel succes mvg Roelie

Laatst bewerkt: 29/09/2020 - 17:43

Hallo Tedje, nu 19 november 2020, ben ik erg tevreden over de behandeling en de geringe bijwerkingen. Eerst moest ik nog veel plassen, vooral 's nachts tot 4 x, ook sterke aandrang, dus soms vrij plotseling aandrang. Een ietwat schrijnende pijn bij het plassen. Ontlasting reguleerde ik al met Magrocol, nu iets gewijzigd. Vermoeidheid viel erg mee, nauwelijks merkbaar.  We wandelen veel, zeker 5 dagen ongeveer 1-1,5 uur. In voorbereiding op een knieoperatie ben ik gezonder gaan leven met bovendien minder gewicht, daardoor  een betere conditie gekregen. Mijn leeftijd is 75 jaar. Nieuwe PSA wordt half december gemeten. Dank voor jouw uitvoerige verhalen!   

Laatst bewerkt: 19/11/2020 - 12:16