keuze maken2

Tijdens het bezoek  aan een radiotherapeut zijn de 2 behandelmethoden inwendig uitwendig bestralen besproken. Mijn eerste keuze op voorhand was inwendig bestralen echter er is een nieuwe MRI Linac /3D MRI film mogelijkheid die aan mij uitgelegd werd waarbij ik waarschijnlijk slechts 5 bestralingen nodig heb en mogelijk geen hormoontherapie nodig heb. Het is op dit moment afwachten of mijn situatie inderdaad voor deze mogelijkheid in aanmerking komt. Hormoontherapie wil ik het liefst niet aangezien ik teveel lees dat het je persoonlijkheid aantast en dat is iets wat ik niet wil. Weer met een goede uitleg een keuzemogelijkheid.

Ik wacht maar weer af. later meer

 

2 reacties

Je schrijft dat er in jouw situatie na operatie (prostaatverwijdering) een grote kans is (90%) op incontinentie. Werd daarmee blijvende incontinentie bedoeld? En op basis waarvan kon jou dat worden gemeld? Heeft dat met de lengte van de urineleider te maken ? Blijvende incontinentie..., voor mij zou dat een schrikbeeld zijn.

Op de website van het AvL, las ik over die nieuwe behandelmethode met de MRI Linac, met behulp van een 3D-MRI-film. Een nieuwe techniek waarbij er minder schade ontstaat bij bestraling, doordat dit veel nauwkeuriger kan worden uitgevoerd. Als ik het goed begrijp wordt deze nieuwe techniek nog in een studieverband toegepast. Maar misschien is de haalbaarheid inmiddels al voldoende bewezen. Ben dan ook heel benieuwd of jij voor die behandeling in aanmerking komt. Ik verneem dat t.z.t. graag van jou.

Sterkte met de keuzes waarvoor je weer komt te staan!

Tom

Laatst bewerkt: 18/02/2020 - 09:34

Beste Tom,

Bedankt voor je interesse!

90% incontinentie heeft inderdaad met de lengte van de urineleider te maken 3 mm te kort betekend in plaats van 9% -> 90% blijvend incontinent vandaar dat deze keuze is afgevallen.

Vandaag goed nieuws gekregen over de MRI Linac methode die kan bij mij worden toegepast en dat kan zonder de combi met hormoontherapie, aangezien de richtlijn obv een Canadese studie binnenkort wordt aangepast. Mijn specifieke is gelukkig zodanig dat hormoontherapie vrijwel geen toegevoegde waarde heeft vandaar (en het voorkomt een hoop nare bijwerkingen). Ik heb mijn keuze gemaakt, het wordt de MRI Linac waarvan gezegd wordt dat die minstens zo goed is als de oude maar door het ontbreken van ervaringscijfers kunnen ze nog niet aantonen dat het beter is echter dat is wel de verwachting aangezien de bestraling veel nauwkeuriger is.

 

later meer

groet Tedje

 

Laatst bewerkt: 24/02/2020 - 17:43