Bestraling MRI Linac 3e en 4e

Gisteren de 4e bestraling gehad in het COVID-19 tijdperk. Weer net als de vorige keer op dezelfde plek en houding wordt je het immense apparaat ingeschoven en terwijl je ligt te luisteren naar de muziek vindt de bestraling plaats. Op enig moment voelde ik een snijdende pijnscheut in mijn onderbuik. Ik heb me uit laten leggen dat dat waarschijnlijk het gevolg is van een frequentieverandering tijdens de bestraling want op zich kun je er niets van voelen als je bestraald wordt. Na de behandeling heb ik telefonisch contact gehad met een arts, ik gaf aan dat de drang om te plassen wel erg aan het toenemen is ipv 7x per dag naar nu wel 10x per dag/2x nachts en het doet ook een beetje zeer, een branderig gevoel. Op de vraag of ik daaraan toe moest geven of op moest houden, kreeg ik het advies om er aan toe te geven, het effect van de 4e en 5e bestraling komen er nog aan. Die drang wordt veroorzaakt doordat het slijmvlies in je blaas geïrriteerd is door de bestralingen, je moet het zien alsof je verbrand bent door de zon alleen nu aan de binnenkant van je blaas.

Aan het einde van de dag mijn dagelijkse wandeling gemaakt echter halverwege was de snelheid er behoorlijk uit, het voelt zwaar en vermoeid onderin mijn lijf. Rustig aan de dingen doen die ik kan en op z'n rust nemen daar voel ik mij het beste bij. Tot na de 5e bestraling.

Later meer.