5e en laatste bestraling MRI linac

Twee dagen geleden mijn 5e en laatste bestraling gehad en in deze 'Corona-tijd' best spannend allemaal want ze zullen het ziekenhuis maar sluiten net als jij nog een behandeling te gaan hebt. Mij werd verteld dat radiotherapie gewoon doorgaat in deze tijden. De bestraling verliep weer soepeltjes en na een 1/2 uur was ik klaar. Na de behandeling was ik 's avonds moe net als gisteren en vandaag. Ik heb een zwaar gevoel in mijn onderlijf en heb een beetje pijn. Plassen en poepen gaat redelijk, plassen duurt wat langer dan anders en de pijn daarbij is beperkt, ik slik geen medicijn. Van de radiotherapeut kreeg ik te horen dat er pas na 3 maanden naar mijn PSA gekeken kan worden, nu heeft het geen zin. Door de bestralingen kan de PSA juist weer hoger zijn aangezien de tumor geïrriteerd is en opgezwollen dus voorlopig afwachten en kijken wat het resultaat over 3 maanden is. Ze vertelde dat alle cellen in mijn prostaat ineffectief gemaakt zijn en dat ze vanaf nu gaan herstellen echter niet de kankercellen die worden afgebroken en herstellen niet. Ik hoop er maar het beste van!

Ik zal mijn ervaringen van de komende weken weer melden in een nieuw bericht 'hoe het met mij gaat' .

Ik hoop dat ik tot nu voor iemand van de lezers waardevolle ervaringen gedeeld heb en dat u er iets aan heeft. Mij heeft het geholpen om wat dingen van mij af te schrijven en de reacties die ik krijg, vind ik fijn.

 

later meer!

3 reacties

Nou Tedje, het lijkt mij zo dat jouw ervaringsverslagjes  van deze MRI Linac bestralingsmethode voor menigeen waardevol kunnen zijn.
Een behandelmethode nog als studie toegepast, daarover de ervaringen van jou vernemen is zeker waardevol!

Hetgeen je er nu in jouw laatste blogbericht over schrijft, wat deze bestralingsvorm voor effect zal moeten hebben, klinkt wel heel hoopvol. Ik hoop met jou mee dat het ook zo uit gaat pakken. Over drie maanden dus een eerste graadmeter, de PSA-controle. Ben heel benieuwd!

Voor nu hoop ik dat de bijwerkingen van poepen en plassen ook weer gaan afnemen en dus verbeteren en je energie ook weer terugkomt! De lente schreeuwt buiten om frisse voorjaarsenergie op te doen (zonder Corona natuurlijk)!

Hartelijke groet van Tom

Laatst bewerkt: 25/03/2020 - 20:14

Alles wat wordt gedeeld is waardevol!! Het is altijd fijn om te lezen hoe andere lotgenoten behandelingen ervaren, in het positieve (nog fijner) of soms in het negatieve, wat ik ook belangrijk vind. Zo wie zo betekent voor mij het delen dat je er niet alleen voor staat. Ik hoop dat de bijwerken van het bestralen beperkt blijft voor je. Het is inderdaad zo dat het lichaam zich snel herstelt na de laatste x bestralen, tenminste dat heb ik ervaren bij mijn man. Gelukkig maar!

Geniet van het zonnetje zoals zij zich deze laatste dagen heeft laten zien, ondanks de corona en sterkte nog met de behandelingen.

Laatst bewerkt: 28/03/2020 - 17:52

Beste Tedje,

Een beetje late reactie maar ik zit met interesse jou ervaringen met MR-Linac te lezen. Ik ben nog niet zover dat er een keuze moet worden gemaakt maar informatie scheutjesgewijze tot me nemen maakt alles beter verteerbaar.

Veel lof voor jou ervaring, lotgenoot Victor

Laatst bewerkt: 05/10/2020 - 20:43