Bestraling met de MRI Linac

Mijn eerste bestraling was 2 dagen geleden, niks bijzonders denk je, ik heb al eerder in een MRI apparaat gelegen echter deze keer denk je wel bij jezelf, ze zullen toch wel de goede plekken bestralen want nu is het geen onderzoek meer maar voor het echie.

Ik heb me laten uitleggen dat dit apparaat 4 meter doorsnede heeft en terwijl jij in het middelpunt ligt en er vanuit 10 verschillende hoeken boven/onder/naast gestraald wordt op je prostaat. De hele prostaat wordt bestraald. Na de eerste bestraling voelde ik mij goed geen pijn alleen het plassen ging iets moeizamer. Van mijn bekkenbodem fysiotherapeut heb ik geleerd bewust te plassen(zittend, ontspannen en rustig ademen en dan loopt het vanzelf ) na de bestraling ging dat wat moeizamer, het duurt allemaal wat langer. Vrijdag de 13e ben ik voor mijn 2e bestraling geweest, na de bestraling hetzelfde verhaal ik voel me goed. Dagelijks maak ik met mijn vrouw een wandeling van een 1/2 uur en dat houden we er in de komende tijd. Ik ben ook begonnen om 's middags even op bed te liggen om mijn lichaam wat extra rust te geven en dat bevalt prima tot nu toe. Na het weekend de 3e en 4e en een week later de 5e bestraling.

 

later meer