Chemotherapie is voorbij

Begrip van de mensen om je heen.

4 Chemokuren gehad. Ben heel blij dat dit voorbij is. Elke kuur was iets zwaarder, en elke keer had ik meer tijd nodig om te herstellen. De laatste kuur is 1 week opgeschoven. Nu in de 10 de week na de eerste kuur. Heel veel begrip en liefde ontvangen van een ieder om me heen. Je voelt je soms zo zwak dat je jezelf niet meer herkend. Ik Karin die in de ogen van een ander zo'n sterke vrouw is. Nou echt niet. Achteraf lijkt het dat de kuren wel meevielen  maar wat heb ik me slecht gevoelt. Eigenlijk heel raar als ik nu moet vertellen wat voelde je dan? Ik ben niet misselijk geweest niet overgegeven geen pijn. Het is alle bijverschijnselen bij elkaar dat je je heel zwak voelt. Na de derde kuur de CT scan. Dat is wel heel spannend. Het antwoord krijgen van waar je de kuren voor hebt gedaan. Ben heel blij dat de scan positief was. Heeeel blij om te weten dat het einde van mijn behandelingen nog steeds om herstel gericht staan. De 4x elke keer 3 dagen ziekenhuis is toch ook wel een dingetje. Je komt toch elke keer weer op een afdeling waar mensen liggen met ook kanker. Vreselijk wat een ellende. Toch heeft het mij goed gedaan. Ik bedoel hiermee dat het mij heeft gesterkt in het doorzetten. Ik heb nog steeds volledig herstel in mijn hoofd. Dit is niet voor iedereen zo. Ik heb 2 mensen op de afdeling ontmoet die geen herstel mogelijk als einddoel hebben. Veel gepraat gehoord en gezien. Emotioneel ben je een wrak en met mijn eigen kanker veel verdriet gehad om een ander. Het leven is soms zo oneerlijk.

Vandaag naar het ziekenhuis voor een gesprek met de chirurg. Ik weet dat mijn blaas eruit moet. Hoor vandaag wanneer en wat er nog meer uit moet. Je leest veel op internet maar een ieder is weer anders. Dus even afwachten. 

3 reacties

Dag KarinLinda,

Je verhaal raakt me, enerzijds door de weg die je al hebt  afgelegd, wat kan een mens veel aan denk ik dan én tegelijkertijd heb je geen keus.  En ook is er veel herkenning daar mijn broer van 52 jaar eenzelfde traject aflegd. Ook spierinvasief, nog twee zware chemokuren te gaan voor zijn blaasverwijdering en aanleg neoblaas. Ik wens je erg veel sterkte voor de komende behandelingen🍀 en volg je graag. Liefs Marga

Laatst bewerkt: 04/12/2021 - 20:24