Chemotherapie

Chemotherapie

23 juli start ik met de eerste van 4 chemokuren. Elke 2 weken drie daagjes naar het ziekenhuis. Ik weet nu welke kuur ik ga krijgen. Morgen de verdere uitleg over de kuur. Zie er enorm tegenop. Ik weet niet wat ik ga voelen, hoe ziek ik ga worden. Ik moet het me laten overkomen. Ik heb geen keus. Het gevoel van controle ben ik helemaal kwijt. Machteloos voel ik mij. Kreeg gisteren een berichtje van mijn apotheek. Er lagen medicijnen voor mij klaar?????? Ik schrok van wat er voor mij klaar lag, laat staan alle bijwerkingen die vermeld stonden. Al met al ik wil graag beter worden dus op naar de eerste chemo.

4 reacties

Wat heb je al een hoop te verwerken gekregen in zo'n korte tijd! Uit je verhaal begrijp ik dat je iig vertrouwen hebt in je arts, dat is heel belangrijk. Dat door corona je man niet mee mag naar consults vind ik zooo slecht...dit is geen gebroken been en gaat om zoveel meer dan alleen het lichamelijke. Ik woon in Spanje, wordt hier ook behandeld en ook hier heb ik veel consults alleen moeten doen. Heb er op een gegeven moment op gestaan dat mijn mag mee mocht. Er komt zoveel op je af, dat kun je niet alleen!

Heel veel sterkte, ik denk aan je de 23e!

 

Laatst bewerkt: 21/07/2021 - 10:19

Karin. Wat veel tegelijkertijd.  Waarschijnlijk je eerste chemo in je leven en dan drie dagen ziekenhuis. Dat is een pittige behandeling. De medicatie is waarschijnlijk tegen de misselijkheid. Vraag er vooral nog eens naar.   

Laatst bewerkt: 21/07/2021 - 13:01

Hallo. Die drie daagjes is vooral voor het spoelen na de chemo. De chemo word gegeven op dag 1 en 2. Dus een cocktail zoals ze dat zo mooi noemen. En ja die medicatie is voor de misselijkheid. Klopt.

Laatst bewerkt: 23/07/2021 - 07:01

Voor mij is het 2 jaar geleden, dat ik dezelfde diagnose kreeg. Herken heel veel in je verhaal. Kan je meegeven dat het goed komt. Operatie is zwaar en het herstel ook. In deze corona tijd voor jou nog iets moeilijker denk ik. Mijn man mocht wel overal bij zijn.

Een kaartje,appje of een belletje doet ook veel. Veel succes de komende tijd. Geniet van de tijd buiten het ziekenhuis en tussen de operatie door. 😘

 

Laatst bewerkt: 29/09/2021 - 21:59