Schoon zijn, maar niet klaar.

In deze groep is het voor iedereen te begrijpen. Kanker krijgen is voor velen een onvoorbereide confrontatie geweest. Geen klachten hebben, en toch ineens gediagnosticeerd worden met n dodelijke ziekte. Je hoofd snapt niets van ineens ziek zijn, immers je voelt toch niks? ( uitzonderingen daargelaten natuurlijk)

De behandeling, welke dan ook, geeft ineens de symptomen van ziek zijn. Je voelt pijn, misselijlheid, moeheid, en alle ongemakken die ontstaan bij chemo ( die ik niet heb gehad, dus alleen uit jullie verhalen weet...en daar ben ik heel dankbaar voor dat dat mij bespaard bleef). 

Als je bij geluk de diagnose schoon krijgt, wil je weer verder. En snel. 
De buitenwereld staat nog net niet klaar met de mattenklopper om je op te jutten....
"Pak je leven weer op", is een veelgehoorde uitspraak....

Maar weer is daar het onbegrip van je brein. Want je bent genezen verklaard.....maar voelt je nog ziek. De vele klachten die je hebt kunnen blijvend zijn. 
Leg dat eens uit aan je eigen hoofd........of aan anderen.

3 reacties

Zo raak beschreven....en dan ben ik nog maar de partner van....het zal vast slijten denk ik. Mijn vrouw was in maart klaar met haar behandelingen.

Laatst bewerkt: 19/09/2019 - 20:49

Ja daar sta je dan. Het zal je gezegd worden door je eigen ik.  Ik, jij en alle mensen die het is overkomen weten wat jij bedoeld. Eigenlijk moeten we er boven staan. En toch gaan we weer in het verweer. Voelen ons schuldig maar waarom eigenlijk?

Iemand die niet weet wat het is kan niet oordelen.

Eens een kankerpatiënten altijd een kankerpatiënten wordt er wel eens gezegd. En ik denk dat het waar is genezend of niet.

Liefs Alise❤

Laatst bewerkt: 19/09/2019 - 20:40