Menselijke hardheid


" Je bent toch genezen, pak je leven dan weer op ". 
AU!!!!!
Ik voel.het als een aanval van een mede zelfstandig onderneemster uit de wijk.  Persoonlijk contact is er nooit geweest, ook niet toen ik ziek was. Ze volgt me op fb. 
Ze vindt dat ik er niks aan doe om klanten te werven. Net na de start van mijn bedrijf kreeg ik borstkanker en ja...sinds dien draaide alles om behandeling en beter worden. 

Als ik haar aangeef dat " schoon" zijn en er los van kunnen komen niet t zelfde zijn, gooit ze er nog een schep bovenop. Ze heeft veel familieleden die kanker hadden en ze zijn allemaal gewoon doorgegaan. Alsof dat iets zegt over hoe mijn brein dit verwerken moet.

Ik word behalve boos ook verdrietig. Ik neem, na de vele reacties van dezelfde strekking, niemand meer iets kwalijk. Behalve mezelf. 
Ik laat het namelijk weer zo binnenkomen dat ik de hele avond van slag ben.

5 reacties

Wat een vreselijke reactie, zo onterecht. Ze heeft echt geen idee wat de gevolgen zijn van kanker, die ook nog eens een keer voor iedereen anders is. Fantastisch dat de familieleden om haar heen weer gewoon verder kunnen, maar dat zegt niets over hoe jij je voelt.

Natuurlijk komt dat binnen en doet je dat verdriet. Maar neem jezelf alsjeblieft niets kwalijk. Zoek je eigen weg en probeer dit soort mensen te mijden.

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 26/08/2019 - 16:24

Wat lomp.  Laat het niet aan je hart komen, die dame heeft geen besef van wat ze zegt.  Dikke knuf.  Saartje

Laatst bewerkt: 26/08/2019 - 17:13

Een dom mens dat onzin kakelt, maar pijn doet dit wel. Soms snappen mensen hier niets van, dat chemo hetzelfde werkt als antibiotica. Dat je geestelijk nooit meer dezelfde wordt omdat je kanker hebt gehad en je lichaam je in de steek heeft gelaten. 

Ik snap dat je last hebt van dit domme gedrag, maar probeer dit maar langs je heen te laten gaan, je hebt immers wel voor hetere vuren gestaan!

Liefs Roos 

Laatst bewerkt: 26/08/2019 - 18:41

Ik vermoed dat deze dame zich ook niet erg in de situatie van haar familieleden heeft verdiept. Die gingen "gewoon" door? Dat lijkt me sterk.
Ik zou maar een blokje omlopen als je haar weer ziet. 

Sterkte, 
Hanneke

Laatst bewerkt: 26/08/2019 - 19:59

Roos schreef het al domme mensen, een dom mens kan je geen pijn doen, betrokken mensen steunen je,  geef zij die het verdienen een knuffel en de stommerds laat je links liggen. Domme mensen zijn in de regel niet begaan met hun medemens maar met zichzelf.

Laat je niet gek maken Sterkte

Laatst bewerkt: 27/08/2019 - 00:52