Pfieuw!

Before/after

Zo! Hoppa!

Gelijk maar het goede nieuws!In de lymfen is niks gevonden 💪🏻 Dat is een opluchting zeg! 
Ik was al de hele ochtend bezig met bezig zijn, om maar niet aan dit moment te hoeven denken. 
Vanochtend dus maar de keuken gedaan, wasje gedraaid, tante Bep gebeld én naar de kapper geweest. Beter van kort haar naar chemo-kaal dan van halflang Corona-haar naar kaal…👍🏻💪🏻

Anyway, het gesprek en vooral de uitslag waren positief! Maaaaar, ik zal ik niet zijn, als ik niet de regie wilde overnemen van de behandelend arts en verpleegkundig specialist. Het is ongebruikelijk om bij deze omvang van tumor (ergens tussen 2,4 op de mammografie en kleine 5 cm op de MRI) en schoon lymfeklierweefsel een PET-scan te doen. 
Ik heb echter in mijn achterhoofd wat mijn genetische code inhoudt, en dat belooft niet veel goeds. In mijn familie komt het BRCA1 gen voor. Wat ook gevolgen kan hebben voor eierstokken. Daar wil ik voornamelijk uitsluitsel over hebben. En ja, ik weet dat er nadelen aan een PETscan kleven. Er kan meer onzekerheid ontstaan doordat er iets gezien wordt, wat wellicht niks hoeft te betekenen. Maar wat als er wel wat wordt gezien, dat wel iets betekent?

Komende week krijg ik dus een oproep voor een PETscan, voor interne geneeskunde en voor radiologie om een tumor marker te laten plaatsen. Omdat Tobias nog zo jong is, plaatsen ze een hydro marker i.p.v. een jodium variant waar ik licht van ga geven. Later in het traject moet er misschien alsnog de jodiumbron geplaatst worden, maar dan is Tobias inmiddels groot genoeg dat het geen gevolgen voor hem zou kúnnen hebben.

Kortom, het was weer een spannende dag! Maar wel 1 die we positief kunnen afsluiten. Ik heb minder rollercoaster-gevoel en meer het gevoel dat we ergens naartoe aan het werken zijn. 💪🏻


 

 

 


 

3 reacties

Oh, wat fijn dat de lymfen schoon zijn! Je broer en ik doen even een dansje...

En lekker kort koppie! Tja, ik zou je mijn haar aanbieden, maar dat is ook niet veel. Dus, zodra je mutsen nodig hebt, ik brei wel!

Laatst bewerkt: 09/06/2021 - 17:53

Wat fijn dat de lymfeklieren schoon zijn, ik snap he opluchting daarover maar al te goed..  succes met alles wat komen gaat, wat is het een rollercoaster van gevoelens he? 

Tine

Laatst bewerkt: 30/06/2021 - 08:39

Nou, zeker een rollercoaster! 
Maar we kunnen niet anders dan de loopings te trotseren! 💪🏻
Jij ook succes! 🍀

Laatst bewerkt: 30/06/2021 - 20:47