It’s oh so quiet

Perenijsje op de dagbehandeling

Nou, numero très zit erin. En elk nadeel hep zun voordeel, een perenijsje (en ijswater) tijdens de cyclofosfamide als standaard recept tegen mondproblemen. Vandaag de kuur, betekent dus dat alle bloedwaarden goed waren 💪🏻Helaas kan ik zelf mijn waarden pas over een week weer bekijken. De uitslag komt pas over 7 dagen in mijn digitale ziekenhuisdossier. Ik gok dat er geen mus maar een enorme struisvogel op de HIX-EPD-lijn zit…
Heb er wel weer een pilletje codeïne bij tegen het hoesten, want ik had nog niet genoeg medicijnen om suf van te worden 🤪

Verder was het erg ‘uneventful’ want ook het infuus zetten ging in 1 keer! Hoera! 😁  Plus, er was bijna geen kip te bekennen, alle kanker is op vakantie. Dus geen krasse knarren om mee te kletsen. En de verpleging was druk (en lief maar bezig met andere dingen)
Gelukkig heb ik heel fijne vrienden, die me hebben geëntertaind tijdens de kuur omdat ik me stierlijk verveelde! ❤️ 
De misselijkheid wordt nu weer wat erger, tegen de hoofdpijn heb ik al wat extra paracetamol en diclofenac erin gepropt. Hopen dat we de hoofdpijn enigszins onder controle kunnen houden en ga ik voor een nóg betere kuur en verloop dan de vorige 💪🏻👍🏻

Omdat kuur 2 best ok was geland, heb ik afgelopen week een bezoekje gebracht aan het werk. Ik voelde me dinsdag namelijk zo goed, dus plukte ik de dag en ging… naar Rivas 😂

Nee geintje, het was goed om er te zijn, lieve collega’s te zien en te spreken. Heel fijn! Met een beetje geluk voel ik me de volgende keer zo goed, dat ik ook zelf iets bak i.p.v. dat de buurtsuper dit voor me deed.

Nog een update over de BRCA1 genmutatie trouwens, volgens de klinisch geneticus zijn het gen van Sandra en dat van mij dezelfde. Normaal zou ik zeggen, C5137del p. (Val1713) is niet hetzelfde als de variant van Sandra, met andere cijfers en letters. Maar blijkbaar was de notering in Zwitserland anders (lees: fout volgens de klinisch geneticus) omdat de aminozuren anders staan. Ik heb geen idee, maar vind het vooral fijn om te weten dat het dezelfde is. Ik ben zelf meer van “if it looks like a duck, swims like a duck, quacks like a duck, it’s usually a duck”. In dit geval ziet hij er anders uit, zwemt hij anders en kwaakt hij ook anders, en is het toch nog steeds een eend 🤪

Anyway, see you later 🐊

1 reactie