Alles is relatief

Wachten op picclijn

Ik zeg het vaker, en zeker nu! Alles, maar dan ook echt àlles is relatief. 
Maandag 6 september mocht ik beginnen met de Carboplatine en Taxol (Paclitaxel) maar niet voordat ik de zo gewenste PICC-lijn liet plaatsen. Man, wat een zenuwen voor zo’n kleine ingreep, maar het idee van een naald, een draad, en incisie was niet heel aanlokkelijk 🤔  En weet je wat? Hierdoor hoef ik niet meer 12x geprikt te worden voor infuus. Dus 30 minuten spannend in tegenstelling tot 12x infuus prikken 💪🏻Alles is dus relatief! Daarnaast vond ik het geweldig om te zien hoe zoiets intern werkt, en tot waar de lijn ook helemaal loopt. Dat ding gaat m’n arm in en stopt net boven m’n hart. En daar merk je gewoon helemaal niks van! Hoe bizar!


Lijn werkte prima, dus de kuur mocht erin. De Carboplatine mocht eerst, want de Tavergyl en dexamethason moeten eerst een half uur inwerken, dan komt de Taxol. Het mooie middel dat wordt gemaakt van de Taxus Baccata. Dus heb je nog een Taxushaag te snoeien, lever het in bij de milieustraat, of laat het ophalen via de taxustaxi.nl.  

Mooi idee dat een plant voor zo’n functioneel middel kan zorgen. Beetje jammer alleen dat het er ook voor zorgt dat mijn witte bloedcellen dusdanig zakken dat ik kuur 2 (welke gisteren stond gepland) moet missen. Voordeel, een week langer herstellen. Nadeel, een week langer in deze malle molen. Alles is relatief!

Ik ben er dan ook relatief nuchter onder dat het gisteren niet doorging, maar ik vind het ook relatief ruk dat mijn lichaam moeite heeft met de chemo. Ik hoop op relatief goede waarden volgende week, althans voor een kankerpatiënt aan de chemo. Ook dat is relatief…

Inmiddels beginnen ook mijn wimpers en wenkbrauwen uit te vallen. Ik lijk steeds meer op een “echte” kankerpatiënt, terwijl ik me gek genoeg nog steeds niet zo voel en het hele idee nog erg onwerkelijk blijft. Gek hè?! Soms zo ziek en moe zijn, én verstandelijk weten dat je kanker hebt, maar qua gevoel klopt dat nog steeds niet. Het blijft relatief…

2 reacties

Weggeplukte wenkbrauwen en wimpers en een groot deel van het voorhoofd kaal is nog een tijd mode geweest voor nobele vrouwen - ergens aan het eind of na de middeleeuwen als ik me niet vergis. Dus je bent in chique gezelschap. :D

Dapper van de PICC-lijn! Ik zou het hele ziekenhuis bij elkaar geschreeuwd hebben. Nu ja, doe ik ook als er een infuus in zou moeten. Of alleen een klein prikje...

Ik hoop op een voorspoedig herstel voor je!

Laatst bewerkt: 15/09/2021 - 15:15
Klinkt bekend dat je het gevoel hebt dat het niet werkelijk voelt. Had ik ook dat net is dat het niet jou gebeurt. Fijn dat je nu een pic lijn hebt.
Laatst bewerkt: 15/09/2021 - 18:57