Voorlopig redelijk gerustgesteld

Vandaag voor de uitslag van een ct-scan van afgelopen vrijdag geweest. Wat is er aan de hand?

De afgelopen weken kreeg ik weer meer last van mijn buik. In eerste instantie ging ik er vanuit dat het mijn maag was die weer opspeelde. Ben dus de cimetidine weer volledig gaan slikken en heb voorzichtig aan gedaan met eten. De pijn in mijn buik werd helaas niet minder, eerder erger. En toch had ik nog steeds het gevoel dat het van mijn maag kwam. Had moeite met eten en kreeg ook meer last na het eten.

Vorige week dinsdag toch maar gebeld met de oncoloog omdat ik op dat moment al twee weken behoorlijk last had van mijn buik de hele dag door. Ze ging meteen in actie. Ik slik nu oxycodon tegen de pijn (en ja, ik weet dat het verslavend is, maar de NSAID's mag ik niet vanwege mijn maagproblemen, en paracetamol deed niets meer). Daarnaast ging ze meteen een ct-scan regelen. Die heb ik dus afgelopen vrijdag gehad (binnen 4 dagen gewoon.....). Vandaag dus voor de uitslag naar het AVL geweest.

Er zijn twee plekken te zien: een heel klein plekje op de lever, en een iets grotere plek tussen de maag en de lever, achter de grote bloedvaten. Geen van beiden verklaren de pijn, en de tumormarkers zijn ook niet gestegen. Dus de vraag is wat het dan wel is. Voor de rest was de buik helemaal schoon op de ct-scan.

Om het verder uit te zoeken krijg ik binnen een week, 10 dagen een pet ct-scan. Afhankelijk daarvan gaan we verder. Mocht er activiteit te zien zijn op die plekken, dan gaan we bekijken of er genoeg ruimte is om te bestralen (en mag ik doorgaan met de Olaparib). Dit heeft vorig jaar namelijk ook heel goed werk verricht. Als er geen activiteit te zien is, dan gaan we verder uitzoeken wat de pijn veroorzaakt. 
Er lijken in ieder geval ook geen ontstekingen te zitten omdat de bloedwaarden verder helemaal goed zijn. Alleen de creatinine is verhoogd.

Gisteravond was ik even heel erg pessimistisch, maar nu ben ik voorlopig in ieder geval weer even redelijk gerustgesteld. Vooral omdat het waarschijnlijk toch weer goed te behandelen zal zijn.

Op de foto mijn balkon die ik eindelijk lekker heb ingericht ;-)

7 reacties

Och wat is dat toch weer spannend... toch lijkt het ergste uitgesloten. Fijn dat het zkh zo snel actie onderneemt.

Veel plezier morgen! 

Laatst bewerkt: 17/05/2022 - 20:25

Pffff, ik snap dat je emoties alle kanten opschieten, Karin. Hopelijk lukt het om de angst zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Hou mijn vingers gekruist voor jou.

Liefs, Bianca 😘

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 08:39

Fijn dat je iig " beetje" gerustgesteld bent, hoe erg het soms is om te moeten horen in onzekerheid zitten is zo mogelijk nog erger ( vind ik persoonlijk 🥴). Mijn creatininespiegel wordt steeds hoger ( bijwerking Olaparib) door dosis te verlagen verbeterd het, dus nu weer lagere dosis. Hopelijk is het bij jou ook zoiets en niets anders. 

Zal voor je duimen 🤞

Corina

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 09:11

Gelukkig ben je wat gerustgesteld. Hopelijk vinden ze snel waar de pijn vandaan komt. Voor nu lekker genieten van je gezellige balkon.

Warme groet Hanny

Laatst bewerkt: 18/05/2022 - 09:42

Godsamme, spannend weer!

Wel een gaaf balkon lieverd!

Knuffels van mij xxx Hebe

Laatst bewerkt: 25/06/2022 - 14:57