Starten met kuren

EN dan is het toch zo ver dat mijn klachten toenemen. Ik krijg meer last van pijn links boven in mijn buik, vooral met inspanning. Stil zitten is geen optie, dus in overleg met de internist besloten om nu toch te gaan starten.

Gisteren is er een ct-scan gemaakt om te kijken hoe het er nu bij staat, zodat we straks kunnen zien wat het effect is van de behandeling (waar ik de vorige keer 3,5 week moest wachten wegens drukte, kon ik nu de volgende dag al terecht......)

In mijn patiëntenportaal zag ik dat ik volgende week donderdag ga beginnen. Deze keer wordt het caboplatin/gemcitabine. De taxol gaf de vorige problemen met de neuropathie, vandaar de gemcitabine. Betekent wel dat ik nu 2x in de drie weken naar het ziekenhuis moet voor de chemokuur. De eerste week krijg ik de combinatie, de tweede week alleen gemcitabine.

Tot nu toe voelde ik me nog best wel ok, wist dat het er aan ging komen, maar omdat ik niet zo veel klachten had, was ik er niet al te veel mee bezig. Nu begint het wel te kriebelen en ga ik er langzaam een beetje tegenop zien. Tot eind juni ben ik hier wel weer mee bezig. En wat het extra moeilijk maakt is dat de vriendinnen, waar ik nu sinds 14 maart weer dichtbij woon, niet eens langs kunnen komen ivm het corona-virus.
Wel kunnen ze allerlei hand- en spandiensten voor me doen. Dat wordt nu al volop gedaan zodat ik de winkels en andere drukke plekken kan vermijden. Supermeiden zijn het!!!

Gelukkig is mijn nieuwe huisje zo goed als af. Kleine dingen moeten nog gedaan, maar daar zie ik weinig van. Het is in ieder geval gezellig geworden en ik kan heerlijk op mijn balkon genieten van het prachtige weer dat we momenteel hebben.
Op de foto het uitzicht vanaf mijn balkon. Wel een parkeerplaats, maar geen doorlopende weg voor mijn huis.

16 reacties

Hoi-Hoi,

Wat een heerlijk gezicht zo vanaf je balkon op de bloesem !!

Ik hoop dat dat uitzicht je een beetje kracht en moed geeft voor

de aankomende kuur en daarbij natuurlijk ook het gewenste resultaat!!

Wees ook blij met je vriendinnen die zoveel voor jou kunnen doen, dat

heeft ook niet iedereen.

Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 12:15

Dank je wel Hans. Ik heb gelukkig inderdaad nog heel veel waar ik blij en gelukkig van kan worden. Ik gun dat jou ook.

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 12:17

Lieve Karin,

Wat naar dat je pijn hebt. Fijn dat je starten kan met de chemo. Snap dat het weer eng is en dat je er tegen op ziet.  Hopelijk pakt het heel goed aan, daar ga je ook voor. 

Wat fijn dat je zulke lieve vriendinnen om je heen hebt waar je een beroep op kan doen. Lekker genieten van je mooie nieuwe woning en balkon. Het uitzicht is mooi en groen. Lekker genieten en sterkte met de chemo.

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 12:27

Lieve Karin,

Dat is een heel naar moment: constateren dat je echt klachten krijgt. Nu actie ondernemen geeft je hopelijk moed, al zal de behandeling vast ook zwaar zijn.

Wel fijn dat je nu zo prettig woont en dat je vriendinnen voor jou zorgen. Dat is goud waard.

En ja, de charme van een fijn balkon met een groen uitzicht heb ik ook herontdekt.

Ik wens je heel veel sterkte, minimale bijwerkingen en maximaal resultaat. 

Hanneke

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 13:29

Lieve Karin, balen zeg dat je zoveel last hebt gekregen dat nu starten met chemo toch aan de orde is. Gelukkig zit je mooi op je nieuwe plek, met inderdaad een mooi zicht op de bloesem en het groen en je hebt je vriendinnen dichtbij. Sterkte ermee xx Kim 😘

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 22:00

Heel veel sterkte! De kaars brandt ook voor jou.

Wat heerlijk het groen vanaf je balkon  en prachtige bomen!

Liefs, Inge

Laatst bewerkt: 08/04/2020 - 22:29

Lieve Karin, ik snap je ‘kriebels’. Nu wordt het allemaal weer heel echt. De herinneringen en angsten van de eerste keer komen weer boven. Je toekomst perspectief wordt weer iets waar je zenuwachtig over wordt, al die verontrustende gevoelens heb je al eens gehad natuurlijk en nu zijn ze er weer.

ik heb contact met een ander Olijfje die precies in dezelfde situatie zit als jij. Zij is net vanaf jan/feb begonnen met dezelfde kuur en ze voelt zich er prima bij! Ik vond dat zelf een opluchting om te horen, aangezien de kuren die wij de eerste keer kregen behoorlijk heftig waren (tenminste voor mij). 
Fijn dat je je goed voelt in je huis en zó fijn dat je lieve vriendinnen hebt om je te helpen. Maar het blijft ontzettend ‘kaal’ om niet even een arm om je heen te kunnen krijgen. Bij deze een virtuele dan maar....💪🤝

Lieve groet

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 09:05

Fijn om te horen dat je "Olijf" contact er zo goed door heen komt. Ik hoorde van de fysiotherapeut dat het een heftige combinatie is.maar ik moet zeggen dat ik de carboplatin/taxol vorig aardig goed heb doorstaan. Dus ik hoop er maar weer het beste van. 

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 11:26

Dus toch behandelen Karin. Het lijkt me inderdaad een heel moeilijke, wanneer heb je nu te veel last. Blijkbaar was het toch erger dan je dacht. Heel veel sterkte ermee!

Goed voor je dat je niet de winkels  in moet en je hebt mooie bomen achter je balkon!

Maartje

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 09:35

Ja, toch weer behandelen. Ik wist dat het er ging aankomen, maar je hoopt natuurlijk dat het zo lang mogelijk duurt. Aan de andere kant heb ik het dan maar weer achter de rug en kan ik hopelijk weer wat opbouwen. Nu bleef het toch maar steeds Hanegem terwijl ik er toch wel wat last van had.

Volle kracht vooruit maar weer en hopelijk houdt corona ons niet al te lang in een strakke greep.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 11:30

Lieve Karin.🌺🌺🌺 Wat  is het eigenlijk allemaal ”klote". Maakt het extra zwaar in deze corona tijd. Echte nabijheid is nu niet mogelijk. En ook om ter afleiding iets te ondernemen ben je nu beperkt. Spannend komende tijd hoe je zult gaan reageren op de chemo. Hopelijk is het ook voor jou te doen. Je houdt ons op de hoogte hé. Dikke knuffel. Kop op.💪💪💪

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 12:57

Lieve Anja,

Gelukkig heb ik nog activiteiten die online doorgaan en waar we zelfs "huiswerk" krijgen zoals bij de creatieve expressie vh inloophuis. In een Whatsapp-groep houden we elkaar op de hoogte en laten we zien wat we gemaakt hebben. Dus afleiding genoeg. Dat is het probleem niet. Ik ben ook heel benieuwd hoe ik ga reageren op de behandeling. Ik hoor wisselende verhalen. Maar ik ga er positief in. Ook dit varkentje ga ik weer wassen 🐷😁. Jullie zijn nog niet van me af!

Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 20:19

Heel erg veel sterkte Karin!!

En ik weet zeker dat niemand hier al van "je af wilt" !!

"gewoon" positief er in gaan en het maar laten gebeuren, dan zal

het best goed gaan.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 09/04/2020 - 22:14

Lieve Karin, 

Wat naar dat je klachten toegenomen zijn! Verstandig om op korte termijn met de chemo te beginnen en fijn dat je snel voor een CT-scan aan de beurt was. 
De Corona maatregelen raken ook jou. Gelukkig heb je wel fijne vriendinnen die er voor je zijn. Dat is veel waard! Mooi dat je nog kunt genieten van je nieuwe huisje en het mooie weer. 

Alvast heel veel succes met de chemo gewenst! Ik ga duimen dat het aanslaat. 

Liefs, Jessica 😘

Laatst bewerkt: 10/04/2020 - 16:43