1e kuur

Gisteren naar het AVL geweest voor de eerste chemo van een reeks van 6 kuren. En ja, 6 kuren. OP het moment dat ik klachten kreeg, startte net de toestand met het coronavirus. Omdat dat toen nog niet duidelijk was hoe zich dat ging ontwikkelen, heeft de arts aangegeven dat we voor 4 kuren zouden gaan. Naar ik nu hoorde is ooit de studie gedaan met 4 kuren en dat gaf goed resultaat. Echter in het AVL, en misschien wel in meer ziekenhuizen gaan ze voor meer zekerheid en dus 6 kuren. Dat was even een tegenvaller. Dacht ik eind juni klaar te zijn wordt het eind augustus. Maar goed, als het gaat zoals ik me nu voel, is dat goed te overzien.

Gisteren dus de 1e carboplatin/gemcitabine. En ik ben verbaasd. Tot nu toe voel ik me erg goed. bij thuiskomst had ik een beetje vaag gevoel in mijn bovenbuik, maar eten ging prima en smaakte goed. Vannacht in bed wat last van jeuk aan mijn benen en nu alleen nog maar een wat vreemd mondgevoel. Niet misselijk, geen botpijnen. Als dit zo blijft ga ik er fluitend doorheen. Wat een ongelooflijke meevaller.

EN ja, ik weet het, het gaat natuurlijk stapelen en dan zullen er vast nog wel wat problemen ontstaan. Sowieso gaat het immuunsysteem nog een klap krijgen en zal er bloedarmoede ontstaan. Maar dit is al erg fijn.

Volgende week donderdag de 2e chemo van deze cyclus. Dan krijg ik alleen gemcitabine. En die twee worden dan driewekelijks 6x gedaan.

Wat ik ook erg fijn vond om te horen is dat ik met deze chemokuur gewoon zelf met de auto naar het ziekenhuis kan. Ik krijg hierbij namelijk geen medicatie waar je suf van wordt. En daar wordt ik heel blij van. Niet veel te vroeg opgehaald worden van huis, en niet lang wachten op de taxi als je weer naar huis mag. Dat geeft echt een enorme vrijheid en tijdswinst.

13 reacties

Hoi Karin,

De eerste  GOEDE  klap  is een daalder waard , Die heb je tenminste binnen  !!

Elke keer maar weer vol goede moed er in gaan, dus positief zijn.

Zeker fijn dat je met je eigen vervoer mag, maar wees wel alert en neem

anders voor de zekerheid een chauffeur mee voor de terugreis ??

Ik wens je heel erg veel sterkte en hou ons op de hoogte.

Groetjes  Hans

---

 

Laatst bewerkt: 17/04/2020 - 14:13

Lieve Karin,

Ik ben onder de indruk van je veerkracht. Zo kort na het rotnieuws dat je kreeg weet je alweer de meevallers en de positieve dingen te benadrukken. Bijzonder, wat ben je een sterk en moedig mens!

Ik hoop dat het blijft meevallen en vooral natuurlijk dat de resultaten goed zullen zijn.

Veel liefs en sterkte,

Hanneke

Laatst bewerkt: 17/04/2020 - 15:41

Bewondering! En kan me het gevoel van vrijheid met de auto te kunnen helemaal indenken. Ik duim dat het verder ook goed blijft gaan met de kuren, zonder al te veel klachten.

 

h.gr. Inge

Laatst bewerkt: 17/04/2020 - 16:06

Wat fijn Karin dat het je tot nu toe meevalt. Ik hoop dat het ook mee blijft vallen.

Zelfstandig heen en terug is helemaal geweldig.

Een fijn weekend.

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 17/04/2020 - 16:55

Da's een goed begin! Voorkomt ook dat je bij voorbaat al tegen de volgende kuren op gaat zien. 

Alhoewel ik een andere chemo had (maar ook een "platin"), had ik ook last van jeukende benen (en jeukende rug, en jeukend achterhoofd soms), met name s nachts. Leek wel een leger beestjes in mijn lijf die tegelijk met mij ontwaakten :). Niet de ergste bijwerking maar ik kon het niet terugvinden als bekende bijwerking; heel herkenbaar dit bij jou te lezen dus!

Succes met de kuren!

Joke 

Laatst bewerkt: 17/04/2020 - 17:53

Hoi Joke,

Ja, ik heb de jeuk wel als bijwerking gevonden van gemcitabine, net als bij taxol. Daar had ik vorig ook last van. Inderdaad ook over mijn hele lijf inmiddels. 
En ik moet zeggen dat ik de jeuk vooral 's nachts als een echt vervelende bijwerking ervaar. Ik heb er nu ook twee nachten slecht door geslapen. Gelukkig afgelopen nacht al weer wat beter. Het gaat weer over.

lieve groet,
Karin

Laatst bewerkt: 19/04/2020 - 10:14

Lieve Karin, wat fijn dat je na zo'n tegenvaller / beter gezegd tegenvallers (toch?) een meevaller krijgt. En zo knap dat je er zo snel al weer de positieve dingen ziet en voorop stelt. Je bent een kanjer! 

Duim zeker voor je dat deze 'trend' zich zo zal voortzetten en je hier fluitend doorheen rolt!

Succes, sterkte en veel liefs xxxx Hebe

Laatst bewerkt: 17/04/2020 - 19:30

Wat leuk om te lezen dat alles zo meevalt. Je klinkt eigenlijk blij en opgelucht. Dat alleen al is een fijne manier om dit proces te tackelen. Knap van je! 
Lieve groet ❤️🤞💪💪💪

Laatst bewerkt: 18/04/2020 - 09:46

Hoi Linda,

Ik zag er behoorlijk tegenop om weer te beginnen met een kurenreeks. Het heeft toch behoorlijk impact op je welzijn. Vorig jaar kreeg ik tavegyl om de allergische reactie van taxol tegen te gaan, en daar wordt je behoorlijk suf van. Daarnaast had ik vorig jaar dus behoorlijk last van beenpijn, het eten ging niet helemaal lekker en was ik echt moe de eerste 3 dagen. 
Dus ja, dan valt het allemaal wel mee. 

Lieve groet,
Karin

Laatst bewerkt: 19/04/2020 - 10:19

Hallo Karin

Mijn blijk van meeleven! Dapper ben je en al is het begin makkelijk, je weet... Maar goed, de grootste kunst is om te leven bij het moment en dat kun je blijkbaar heel goed.

En wat bloedwaarden betreft, ik weet nog van mijn eerste chemo dat die op het eind niet zo goed meer waren, de vijfde keer was een week later en de zesde keer zelfs helemaal niet. Maar ik was wel met mijn broer aan het wandelen in Duitsland, zo'n 12 km, toen ik dat te horen kreeg. Zo goed voelde ik me ondanks alle chemos en de lage bloedwaarden!

Zoiets wens ik jou ook toe. Blijf alleen uit de buurt van Corona. Lekker wandelen en fietsen maar minimaal anderhalve meter van anderen.

Maartje

Laatst bewerkt: 19/04/2020 - 11:12

Wat fijn, Karin, dat deze kuur op deze manier 'in the pocket' zit! En dat je zelf lekker mag autorijden - hierin niet van een ander afhankelijk zijn is natuurlijk super. Ik hoop van harte voor jou dat de rest van de kuur ook soepel verloopt. Sterkte met alles en take care!! 

Liefs,

Carolina 

Laatst bewerkt: 19/04/2020 - 11:26