Op naar de bestraling

Vandaag gebeld door de internist (maar ik had het gisteren al gezien in mijn online-omgeving) en ze had goed nieuws. De huidige tumor is slechts heel weinig gegroeid en er zijn verder geen nieuwe uitzaaiingen zichtbaar. Wat ik al verwachtte is nu bevestigd. Ik mag door naar de volgende ronde: bestraling. 

Hoe blij kan je zijn met weer een behandeling. Een behandeling die zeker weer impact zal hebben op het leven de komende tijd. Ik weet nu nog niet hoe en wat precies, maar meestal betekent dit toch een paar weken dagelijks naar het ziekenhuis voor de bestraling. Daarnaast is vermoeidheid ook een bijwerking die vaak gezien wordt. 

Maar ach, daar kom ik ook wel weer doorheen. Ik heb weer meer perspectief. Naast de bestraling blijf ik de Olaparib slikken omdat die blijkbaar toch lijkt aan te slaan en heb ik de goede hoop dat ik weer even vooruit kan.

Komende dinsdag heb ik al een afspraak bij de radiotherapeut en hoor ik hoe verder. Ik ben heel erg benieuwd.

Met de blik vooruit
Naar vrijheid en samenzijn 
in 2021

25 reacties

Wat fijn Karin om zo het jaar te beginnen. Gefeliciteerd. Super dat je een gunstige uitslag hebt gehad. Dat geeft hoop, kracht en vertrouwen. De bestralingen moet je zeker niet onderschatten. Probeer in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Dus elke dag wat beweging en regelmatige, gezonde maaltijden

Heel veel sterkte en geluk volgende week. Liefs Dasje 🕯️🍀🍀🕯️

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 21:36

Dank je wel Dasje.
En nee, ik onderschat de bestralingen niet. Ik weet dat dat best wel intensief is.
En gezond leven doe ik in principe al een aantal jaren. Op dit moment loop ik dagelijks ruim een uur. En eten doe ik zeker gezond. Met de feestdagen heb ik wat meer gegeten, maar nu weer gezond, geen suiker of nauwelijks. Ben ook al weer 8 kg afgevallen sinds augustus en weer bijna op het gewicht voordat ik ziek werd. Dat wil ik ook vasthouden. Ik merk gewoon dat dat veel energie geeft.Ik ben er dus klaar voor

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 21:55

Dat klinkt als een goed begin! Een volgend stapje om die k..kanker nog een rotschop te geven. Zoals Dasje al zegt, probeer zo goed mogelijk in conditie te blijven. En je verder zo rustig mogelijk houden. 

Heel veel sterkte komende tijd!

Miranda XX

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 21:50

Wat een goed nieuws zo in het nieuwe jaar. En zoals jezelf zegt de blik op vooruit. Wat komt dat komt en dat zie je dan wel. En  dat je blij bent met behandelingen dat begrijp ik ook. Het zijn kansen voor je om die blik op vooruit te zetten.

Heel veel kracht en energie gewenst.

Lieve groet, Finie

Laatst bewerkt: 07/01/2021 - 22:05

Goedemorgen Karin,

Dat zijn hele mooie berichten...gefeliciteerd.

Nu weer veel "sterkte" bij de komende bestralingen.

Gewoon rustig aan en volhouden.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 07:54

Dank je wel Hans. Volhouden gaat wel lukken, rustig aan is soms wat lastiger. Maar ik blijf leren op dat gebied 😊

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 10:50

Hoi Karin, wat heerlijk om je weer op de volgende ronde te kunnen focussen. Zoals je zo mooi zegt: blij dat het weer ‘mag’. Maar het geeft hoop en inderdaad je kan er weer een tijdje tegenaan. Ben benieuwd hoe het bestralen uitpakt bij jou. Op welke plek(ken) word je bestraald en hoe vaak?

Wens je veel sterkte en we horen het allemaal graag weer van je!😘

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 08:05

Hoi Linda,

Ja, ik ben tot nu toe blij met elke stap die ik weer kan zetten om weer verder te kunnen. Bestraling is sowie een middel wat in principe niet wordt gedaan bij eierstokkanker. Maar omdat het hier om een solitaire uitzaaiing gaat die met de chemo dus niet weggaat willen ze het toch inzetten. Ik hoop dat de bestraling de uitzaaiing volledig gaat laten verdwijnen. Het zit tussen de alvleesklier en de lever. Hoe vaak ik bestraald ga worden weet ik nog niet. Komende dinsdag heb ik een 1e afspraak bij de radiotherapeut. Dan hoor ik meer. Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 10:55

Wat een goed nieuws, heel fijn voor je! Veel sterkte gewenst de komende weken bij de bestralingen.

Liefs, Desi

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 10:51

Wat fijn Karin.  Een hoopvol begin van het nieuwe jaar. En ja, het klinkt raar als je zegt dat je weer met een behandeling "mag" beginnen. Maar dat is  onze realiteit.

Hou moed! En sterkte om alles weer te doorstaan en ondergaan. 

Lieve groet, Lenneke

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 15:22

Ons perspectief is gewoon anders dan bij gezonde mensen. En ik weet dat het weer een lastiger periode gaat worden. Maar in principe zorgt het ervoor dat ik weer een tijd verder kom. En daar ben ik erg blij mee.

En de moed houd ik er zeker in!

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 19:03

Hoi Karin, wat een hoopvolle start van het nieuwe jaar! Het is een zo fijn gevoel te weten dat je verder kunt. Weer hoop en vertrouwen kunt hebben. Verder kunt kijken. 
Bizar is het ook.... blij zijn met weer een behandeling; blij zijn met bestralingen. Dat is de wereld en waarheid waarin wij leven! Bizar eigenlijk....  Ik benoem dat ook in mijn 'schrijverij'; wij zijn blij met iets waar een normaal gezond mens zich helemaal niks bij kan voorstellen. En wij begrijpen je helemaal en heel goed.

Pracht foto ook! De stralen die weergeven wat en hoe je je voelt. Óp naar een mooier 2021 

Liefs xxxxxxxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 17:54

Foto heb ik afgelopen jaar gemaakt vanuit mijn huis. Een prachtige dubbele regenboog. Dus ook dubbele hoop voor mij 😊

Een supergoed begin van het nieuwe jaar. Ik ga er weer voor.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 19:06

Dat klinkt bemoedigend en jij klinkt sterk, Karin! Ik hoop met je mee dat de bestraling z'n werk gaat doen en de medicatie de rest onder controle houdt. Vooruit met goede moed. Veel liefs en sterkte! XXX

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 18:12

Dank je wel Frie. Het blijft natuurlijk afwachten, maar ik blijf positief. Pas als er niets meer aan te doen is, of als de behandelingen te zwaar worden, ga ik er anders tegenaan kijken. Maar nu voel ik me nog sterk.

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 08/01/2021 - 19:08

Wat een goed nieuws Karin, gefeliciteerd! 
Dat de olaparib zijn werk goed doet is heel bemoedigend.

Sterkte bij de bestralingen. Warme groet Hanny

Laatst bewerkt: 09/01/2021 - 07:53

Lieve Karin,

Je hebt al veel mooie en steunende reacties gekregen. Ook ik ben blij met je goede bericht en hoop er nog vele van je te lezen. En ik had ook die gedachte die velen al beschreven: dat wij blij zijn met iets waardoor we weer een paar maandjes verder kunnen, iets waar een gezond mens zich weinig bij kan voorstellen.

Ik hoop dat het bestralen meevalt en vooral ook effectief is. Inderdaad kan het zwaar zijn en kun je er ook flink beroerd van zijn. Maar dat is tijdelijk en hopelijk voel je je daarna een stuk beter.

Veel sterkte, veel liefs!

Hanneke

Laatst bewerkt: 09/01/2021 - 10:03

Lieve Hanneke, 

Dank je wel. Ik ga het gewoon maar op me af laten komen en hoop dat ik me niet al te beroerd ga voelen. Het is voor het goede doel en daar ga ik me op richten.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 10/01/2021 - 08:53

Lieve Karin,

Wat fijn dat het toch zijn werk heeft gedaan. Waar je eerst sceptisch tegenover stond blijkt toch te werken.

Bestraling heb ik eenmalig gehad op mijn ribben. Ik heb daar verder geen gevolgen of bijwerkingen van gehad. Hoop voor jou dat het mild is en zijn werk ook gaat doen net als bij mij toen.

Succes vandaag en sterkte bij de bestraling.  Ik mag volgende week weer onder de scan. Ben benieuwd wat het opgeleverd heeft. 🍀🍀💪💪🙏🙏

Liefs en een knuffel Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 12/01/2021 - 07:37