Olaparib

Inmiddels is het alweer 6,5 week geleden dat ik mijn laatste kuur heb gehad. Ik voel me best goed, maar nog wel zoekende naar de balans voor de vermoeidheid. Ik sta inmiddels wel weer aardig op tijd  naast mijn bed's ochtends. Maar het blijft nog zoeken. Op dit moment merk ik dat ik niet te lang met mijn hoofd kan bezig zijn. Dan krijg ik namelijk hoofdpijn. Maar de conditie gaat nog steeds vooruit.

Gisteren voor controle geweest bij de internist. De bloedwaarden zijn goed hersteld. De tumormarkers ........ niet bepaald. Ik baalde daar in eerste instantie wel van want ik was erg benieuwd. Maar de internist had er een goede uitleg voor. Volgens het protocol zou ik namelijk niet mogen starten met Olaparib als de tumormarker gestegen is. Nu is deze gestaag gedaald na elke behandeling, maar de laatste 2x was het wel minimaal. Dus ik ben eigenlijk wel blij. Bij Ć©Ć©n van de volgende controles gaat het wel bepaald worden.

Ik had mijn afspraak om 16.15 uur en kon daardoor de Olaparib niet meer afhalen bij de oncotheek in het ziekenhuis omdat deze om 16.30 uur sluit. Ze kunnen niet door de eigen apotheek worden verstrekt. Dat was even balen. Maar de internist gaf aan dat ze dan vandaag of morgen bij mij thuisbezorgd worden door een koerier.  Dat vind ik wel een fantastische service.

Natuurlijk heeft Olaparib ook zo z'n bijwerkingen. Belangrijkste die genoemd zijn door de internist en die ze ook terughoort van/constateert bij andere patiĆ«nten is uitputting van de bloedcellen, waardoor dus op den duur vermoeidheid en weerstandsverlaging kan ontstaan. Daarom wordt in eerste instantie wat vaker bloed geprikt. Mocht dit het geval zijn dan wordt er een stopweek ingesteld en daarna de dosering aangepast. 
Daarnaast maagdarmklachten en buikpijn. Deze schijnen na een tijdje minder te worden.

Ik ben heel erg benieuwd. Ik hoop echt dat het gaat werken bij. Ik houdt jullie op de hoogte. Volgende week ga ik eerst een paar dagen in retraite bij het Hof van Kairos, een plek waar kankerpatiĆ«nten om te verstillen, wezenlijk te ontspannen en jezelf te hervinden, zoals op hun website staan. Voorafgaand ga ik komend weekend in een huisje in Lochem, aan de rand van een natuurgebied alvast genieten van de mooie natuur.

14 reacties

Lieve Karin. Dat dubbel gevoel over de lab uitslag zal heel herkenbaar zijn voor veel lotgenoten hier op kanker.nl. Zo belangrijk om de deskundige uitleg van de oncoloog hierbij te horen. Houd je daar aan vast Karin. En hopelijk gaat de olaparib doen wat hij moet doen. 

Geniet van de rust Karin als je op retraite gaat. Zal je goed doen.

Liefs Dasje šŸŒŗšŸŒŗšŸŒŗ

 

Laatst bewerkt: 15/09/2020 - 19:23

Normaal maak ik me niet zo druk over de tumormarkers omdat ik weet dat er bij eierstokkanker pas weer wordt ingegrepen als je klachten hebt. Maar nu was ik wel benieuwd. Maar goed, over een paar weken wordt het dus wel geprikt. Ik voel me verder goed en ga nu weer even loslaten.

Ik zet bewust ook de uitleg van de oncoloog erbij omdat ik hoop dat het anderen kan helpen. Zeker omdat er nog weinig ervaringen worden gedeeld over Olaparib. Het is ook een redelijk nieuwe therapie.

En ik ga zeker genieten van de rust .

Liefs, Karin šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 15/09/2020 - 20:43

Beste Karin,

Het is zoā€™n 2 jaar geleden dat je een berichtje schreef over Olaparib. Ik sta nu voor de keuze daarmee te beginnen. Ben jij er nog zo goed aan toe dat je kunt zeggen wat jouw ervaringen met Olaparib zijn? 
Hartelijke groet van Nel.

Laatst bewerkt: 26/09/2022 - 11:14

Beste Nel,

Ik heb een hele goed ervaring met Olaparib gehad. Ik heb het ruim 1,5 jaar geslikt en ik heb weinig last gehad van bijwerkingen.  Vermoeidheid is wel altijd een issue geweest, maar de vraag is of dat van de Olaparib kwam. Ik heb natuurlijk kanker, een grote operatie gehad, twee keer 6 chemokuren gehad en bestralingen.  Dat alles bij elkaar is niet gek dat er dan vermoeidheid is. Maar ondanks die vermoeidheid heb ik zeker nog veel leuke dingen kunnen doen. Mijn bloedwaarden zijn tijdens het gebruik van Olaparib in principe altijd goed geweest. Dus ik kijk met tevredenheid daarop terug. 

Helaas is Olaparib voor mij nu een gepasseerd station. Afgelopen juni zijn er weer uitzaaiingen geconstateerd waarvoor ik nu weer bezig ben met chemotherapie.  

Lieve groet,  Karin

Laatst bewerkt: 26/09/2022 - 19:07

Lieve Karin,

Wat spannend! Ik hoop zo dat de Olaparib aan zal slaan.

Ik wens je een heerlijk weekend in Lochem. En retraite in het Hof van Kairos; ga er van genieten. Laat ons weten hoe het was.

Liefs Lenneke

Laatst bewerkt: 15/09/2020 - 20:07

Ik hoop het ook. Ben erg benieuwd. De oncoloog benoemde twee patiƫnten van haar die al 3 jaar verder zijn. Maar zij hebben de erfelijke vorm. Daar slaat heg vaker aan.

En ik laat zeker weten hoe het Hof van Kairos mij gaat bevallen.

Liefs, Karin šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 15/09/2020 - 20:45

Snap je teleurstelling, maar zo zie je maar weer. Een duidelijke uitleg maakt je gevoel toch net weer even anders.

Ik hoop dat later de oncoloog ook jou succes verhaal deelt met anderen. Want hier ga je voor. Sterkte.

Lekker er even uit en daarna nog meer ontspanning.  

Liefs Alice ā¤šŸ˜˜

Laatst bewerkt: 15/09/2020 - 21:33

Spannend tijd ook weer! Fijn dat je oncoloog je het goed heeft uitgelegd.

Nu eerst lekker ontspannen en tijd voor jezelf en dan heel veel succes met de OlaparibšŸ€šŸ¤žšŸ¼ik hoop dat het je goed gaat helpen 

Warme groet,

Hanny

Laatst bewerkt: 16/09/2020 - 07:35

Lieve Karin,

Ik ben blij om te lezen dat je je beter voelt. En wat een mooie plannen heb je. Dat de natuur en de rust je goed mogen doen!

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 16/09/2020 - 14:46

Lieve Karin, wat fijn dat het redelijk goed met je gaat. Mooi om te lezen dat je jezelf de rust gunt. Geniet ervan

Laatst bewerkt: 18/09/2020 - 11:48

Lieve Karin, 

Wat goed om te lezen dat je je goed voelt. Hopelijk slaat de Olaparib aan. En heb je niet al teveel last van bijwerkingen. 

Geniet van je retraite  het zal je vast en zeker goed doen. 

Veel liefs en groetjes , 

Finie

Laatst bewerkt: 18/09/2020 - 21:11
21 september 2020 om 21.36

Lieve Karin,

Hopelijk slaat de olaparib goed aan, zonder al te veel bijwerkingen.

Geniet van een welverdiende retraite

Groetjes,

Nar

 

 

Laatst bewerkt: 21/09/2020 - 21:36

Hallo Karin, ook ik heb hetzelfde, en na 6 chemo's en complete debulking operatie vorig jaar. Toch weet dit jaar in Maart uitzaaiingen in mijn lymfeklieren dus wederom chemo kuren gehad, en sta nu voor de Olaparib pillen, volgende week CT Scan en 7 November uitleg gebruik chemopillen. Ook bij mij ging de tumor marker eerst met de helft steeds omlaag , maar na de 5 kuur maar 15 en 6de kuur maar 16. Ook bij mij zeiden ze dat het belangrijk is dat ie omlaag gaat. Maar hoegaat ie met jou en je chemokuur? Hopelijk slaat ie aan. Sterkte! Bianca

Laatst bewerkt: 30/10/2022 - 16:37