1e controles na start Olaparib

De afgelopen weken, na de start van Olaparib, heb ik me best goed gevoeld. De eerste dagen wel wat last gehad van diarree, maar verder geen bijwerkingen. De eerste bloedcontrole na twee zag er goed. Alle waarden waren goed en ik kon doorgaan met slikken van Olaparib.

Twee weken geleden de UWV-arts gesproken ivm bijna twee jaar ziek. Dit gesprek verliep prima. Hij zag wel in dat werken geen optie meer is en ik ga dus binnenkort een IVA-uitkering krijgen. Dit geeft me heel veel rust. Wat een verschil met een jaar geleden. Toen wilde ik nog zo graag weer aan het werk, maar nu zie ik wel in dat dit niet meer reëel is. 

Maar begin vorige week kreeg ik toch weer behoorlijk klachten van mijn buik. Zijn dit nu bijwerkingen, of..... gaat er toch weer iets mis. Ik voelde namelijk ook weer pijn in de streek van de alvleesklier.  Het zal toch niet nu al..... Als dat zo is groeit het wel erg snel.... Dat zou mijn levensverwachting wel eens drastisch kunnen verlagen. 
Vrijdagochtend had ik een afspraak bij de internist, en ja hoor, de tumormarkers zijn weer gestegen, ondanks de Olaparib. En dan blijft er qua behandelen niet heel veel meer over. Als het inderdaad al weer terug is ben ik platinumresistent. Dan is er nog Caelyx en hormoontherapie. Dat zijn uiteraard nog wel mogelijkheden, maar het is al zo snel na mijn laatste kuur...
Sinds afgelopen vrijdag zijn de problemen in mijn buik overigens wel weer afgenomen, voel me ook wel weer wat beter, maar ik ben toch gespannen. Vanavond krijg ik de ct-scan en volgende week vrijdag dan de uitslag. Eerder was er geen plek bij de internist. 

Ondertussen ga ik de komende twee weken afscheid nemen van mijn werk. Gelukkig kan dit allemaal nog, ondanks de beperkingen van de coronacrisis. We gaan het in blokken doen  zodat ik van iedereen waarmee ik heb samengewerkt persoonlijk afscheid kan nemen. En dat zijn er nogal wat in de afgelopen 14 jaar dat ik gewerkt heb in het AVL.

27 reacties

Wat ontzettend vervelend om te lezen, logisch dat je gespannen bent. Fijn dat je ook naar het lichtpuntje kunt kijken je collega's nog eens te zien. Heel veel sterkte en hopelijk kun je hoop halen uit de mogelijkheden die er nog zijn. 

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 12:38

Lieve Karin,

Verschil met een jaar geleden. Zeg dat wel. Ongeveer een jaar geleden spraken we elkaar tijdens de lunch in Utrecht. Ik denk daar nog vaak aan terug. Wat fijn was dat. Het doet me oprecht veel verdriet dat jij nu weer verontrustende signalen in je lichaam voelt en dat de marker weer gestegen is. Ellendige rotziekte! Ik kan alleen maar vurig hopen dat het meevalt en wens jou dat vanuit de grond van mijn hart toe.

Liefs en sterkte,

Hanneke

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 13:08

Dank je wel Hanneke. We hebben daar inderdaad fijn gesproken met elkaar. Zo jammer dat dat nu niet meer kan allemaal, in deze rare tijd. Momenteel voel ik me beter dan dan in de week voor ik bij de internist was. Wie weet, is het misschien wel gewoon een of andere infectie (geweest). Nog een paar dagen en dan weet ik meer. 

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:15

Hoi Karin,

Dat is dan toch weer een domper terwijl je best wel positief

er over was.

Hopen dat het misschien !!!!  toch wel weer ietsje meevalt .

Ik zal voor je duimen en heel veel sterkte...maak van het afscheid

op je werk een leuk  "feestje "!

Groetjes  Hans

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 13:09

Ik ga zeker hopen dat het het meevalt. Voel me inmiddels al wel weer wat beter.

Mijn eerste afscheidsfeestje, vandaag, heb ik helaas al moeten uitstellen. Heb wat verkoudheidsklachten en wordt vandaag getest op corona. Hopelijk krijg ik snel de uitslag en kan donderdag wel doorgaan. Met een lach en een traan. ik heb het geaccepteerd, maar emotioneel wordt het wel. Het is zo definitief.

liefs,
Karin 

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:19

O, Karin , wat een domper zeg. En wat vreselijk spannend. 

Ik herken helemaal wat je schrijft over het proces wat je meemaakt van zo graag willen werken naar een IVA uitkering wat dan uiteindelijk juist rust brengt.

Ik denk aan je vanavond.En hopen en bidden dat het meevalt.

Liefs Lenneke

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 17:15

Lieve KARIN 

Sorry dat ik Heleen schreef. Heel raar ,want ik dacht Karin .  Natuurlijk weet ik dat je Karin heet.  Beetje koekoek wel. Van mij. Gelukkig werd ik hierop attent gemaakt door de communitymanager. @bedanktJudith.

Ik zal je naam  veranderen. Boodschap ongewijzigd. 

XX Lenneke

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 17:14

Haha, waar het hart vol van is......

Geen probleem hoor, ik had het niet eens gezien ;-)

Ik denk dat het voor velen herkenbaar. Het is een proces waar je doorheen gaat. Gelukig heb ik de tijd gehad om dit in stappen te kunnen doen. Dat maakt het voor mij  in ieder geval makkelijker om te accepteren.

liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:24

Lieve Karin, wat een onzekerheid weer, net gestart en nu alweer zorgen of de medicatie effect heeft, bah zeg. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het toch meevalt en er onschuldiger redenen zijn voor de klachten!

En die Iva, herkenbaar, hoe het rust geeft als je er uiteindelijk aan toe bent. Maar pijnlijk is dat wel. Ik had een feestje, geen corona toen, ik wens jou kleine feestjes toe. En dat je maar jaren mag genieten van die uitkering, pffff

Heel veel sterkte en heel veel liefs! XXX

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 16:13

Lieve Frie,

Nog een paar dagen en dan weet ik meer. Ik hoop ook heel erg dat er een andere oorzaak is voor het stijgen van de tumormarker. De CA125 kan ook stijgen door een infectie. En inmiddels voel ik me wel een stuk beter.

En ja, ik had liever in een keer een feestje gehad, waarbij je iedereen mag aanraken. DAt vind ik echt wel een gemis. Maar ik ben al heel blij dat ze het toch nog op deze manier willen regelen voor me. Ze hadden ook kunnen zeggen dat het niet mogelijk was.
Helaas is mijn eerste afscheid al in het water gevallen ivm een coronatest. Ik ga er echter vanuit dat deze negatief is en dat de rest gewoon doorgaat.

liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:30

Lieve Karin,

O wat vreselijk dat je nu alweer klachten hebt en je tumormarkers je klachten bevestigd. Wat spannend weer onder de scan. Ik ga hard duimen dat het mee valt en het net als Frie zegt iets onschuldigs en onverklaarbaar is waarom die stegen.

IVA kan inderdaad rust geven en mocht je willen kun je altijd nog kiezen of je eventueel nog een paar uurtjes wil werken. De druk is er dan af.

Ik hoop dat het fijne gesprekken worden met je collega's en dat je een fijn afscheid hebt. 

Sterkte vanavond en ook de komende dagen want volgende week vrijdag is nog heel ver weg.

Liefs en een knuffel Alice❤😘

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 16:36

Lieve Alise,

Dank je wel. Nog een paar dagen en dan weet ik meer. Voel me inmiddels wel weer wat beter. Afgelopen dagen wel erg lusteloos geweest door de spanning, maar probeer me nu weer een schop onder mijn .... te geven en weer wat actiever te worden. Dat niks doen wordt ik ook niet vrolijk van.

Ondertussen heb ik al wel weer activiteit gedaan op het gebied van vrijwilligerswerk (allemaal thuis) voor St. Olijf. Een webinar gevolgd en daar een verslag voor geschreven dat binnenkort in de nieuwsbrief zal verschijnen. Wat leeswerk. Dat is wel prettig. Het gevoel dat je toch nog wat voor de maatschappij betekent. Ik heb daar wel behoefte aan.

De scan is in ieder geval goed gegaan. Nog een paar dagen en dan weet ik meer....

Liefs,
Karin 

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:35

Wat fijn lieve Karin dat jij je ook zo weer kunt herpakken. Jammer dat je net nu een verkoudheid hebt en je moest laten testen. De uitslag mag hoop ik geen corona zijn. Dat kan er niet meer bij. Hopelijk gaat donderdag wel door je afscheid op je werk dat geeft afleiding voor vrijdag.

Wat fijn inderdaad om weer wat te kunnen betekenen voor anderen. En wat goed van jou. Petje af Karin.

Sterkte en een dikke tuut Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:46

Getverdikke. Zo snel al dat het spul niet doet, wat hij moet doen. Wat is dit balen Karin. Super spannend nu wat de uitslag van de scan zal zijn. Van de ene kant misschien nog fijn om te kunnen struisvogelen. Maar eigenlijk is het onmenselijk dat je zolang moet wachten op de uitslag. Terwijl de scan waarschijnlijk morgen al door de radioloog beoordeeld zal zijn. Ik hoop dat er nog heel veel mogelijk is lieve Karin.

Zal heel dubbel zijn. Maar fijn dat je snel al jouw collega's gaat zien.

Dikke knuffel. Liefs Dasje 🕯️🍀🍀🍀🕯️

Laatst bewerkt: 14/10/2020 - 23:01

Lieve Dasje,

Struisvogelen, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Afgelopen dagen was ik erg lusteloos, maar nu heb ik mezelf weer bij de lurven gegrepen en probeer ik weer wat actiever te zijn. 

De radioloog kan inderdaad een dag later al de scan beoordelen, maar in het AVL kampen ze met een behoorlijke achterstand. De scan vond ook al in de avond plaats omdat ze zo achterliepen. Daarnaast was mijn internist vorige ook vrij én is het MDO op woensdagochtend én is er vrijdag pas een plekje op het spreekuur. Het is niet anders.

Vandaag eerst nog een coronatest, dus afscheid nog even uitgesteld.

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:41

Hè verdorie Karin wat ontzettend balen (Wil eigenlijk iets anders zeggen, maar dat is niet netjes).  Al dat wachten ook pfffff. Spannend allemaal weer, sterkte de komende dagen. 
Wat fijn dat je op deze manier toch afscheid kan nemen van al je collega’s 

Ik denk aan je en duim heel hard voor je.

Warme groet 

Hanny

Laatst bewerkt: 15/10/2020 - 07:20

Oh nee, wat een sof!

Dit is het soort berichten waar we allemaal voor vrezen hier. Jeetje dat jou dat nu al zo snel overkomt allemaal, zo lastig om mee te dealen. Het afscheid met je collegas krijgt nu natuurlijk ook nogal een extra lading. Hopelijk lukt het je om er toch nog van te ‘genieten’ en alle welgemeende complimenten, die je vast zult krijgen!, te laten binnenkomen.

En nu maar weer duimen wat de volgende scan gaat brengen. Poeh, wat een spanning allemaal. We leven hier met je mee en snappen zo goed wat je doormaakt, dappere Karin.

Wens je een leuk feestje en duim voor je,

Lieve groet, Ellemes

Laatst bewerkt: 15/10/2020 - 10:14

Ja, het blijft elke keer spannend. Ik roep steeds dat ik ga voor nog tien jaar. Dat is al heel veel bij eierstokkanker. Maar ik ben al blij met alles wat ik nog kan meemaken. 

Voor ons allemaal geldt dat het leven heel onzeker is geworden. Voor mij geldt in ieder geval dat ook al voel ik me goed, de onzekerheid continu aanwezig is (maar nu wel wat extra). Part of our live.

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:45

Hai Karin, wat een emotievolle week heb je voor de boeg. Wens je veel sterkte. Ik hoop dat eventuele tranen tranen van ontroering zijn, over een oh zo mooi afscheid georganiseerd door je collega's, en een uitslag die je lucht geeft. 

Liefs, Joke

Laatst bewerkt: 15/10/2020 - 17:39

Lieve Karin, Wat een vervelende uitslag mocht je ontvangen. Dit wordt natuurlijk een emotionele gang voor jou. Scan, uitslag en afscheid van je collegas .

Heel veel sterkte en succes voor jou. Ik denk aan je

Liefs Finie

Laatst bewerkt: 16/10/2020 - 13:31

Lieve Karin, wat een enorme domper! Gatsie... dit willen we niet! Wat is het toch een klotemonster dat ons in zijn greep heeft... 
OOooo wat hoop ik voor je en duim ik voor je dat de scan niet het slechte nieuws brengt dat je nu verwacht. Iehh, ik zeg het vast niet helemaal goed; maar ik hoop zó dat het minder ernstig is! 

En dan ook nog niet meer werken. Ook zo iets. Zat er al aan te komen. Natuurlijk. Maar toch. Ook dat is heftig! Afscheid nemen van een zo belangrijk deel van je leven voelt alsof je afscheid neemt van een deel van jou. Wat in zekere zin ook zo is; tenminste zo voelde ik dat ook. Héél veel sterkte hiermee en ook héél veel mooie momenten gewenst met je collega's. En ik wens het je, hoop voor je, en vertrouw erop dat je nog vele mooie momenten zult beleven daarna. 

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 18/10/2020 - 22:11

Lieve Hebe,

Het maakt niet zo veel uit hoe je het zegt. Ik snap wat je bedoelt. Inderdaad (bijna) alles beter dan nu al weer groei van tumorcellen. Het blijft spannend, maar over een paar dagen weet ik  meer.

Liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 11:48

Lieve Karin,

ik zou je nu zo graag een kaartje willen sturen maar zelfs dat durf ik nu met die stomme corona niet meer. Ik moet er niet aan denken dat het virus in de envelop terecht zou komen... Stomme kanker, stomme corona!

Maar wil je wel laten weten dat ik aan je denk.

Heel veel liefs, Bianca

Laatst bewerkt: 20/10/2020 - 16:24

Was je nog wel een paar dagen op retraite geweest Karen? Lieve groet Dasje 🌺🌺🌺

Laatst bewerkt: 24/10/2020 - 17:50

Ja zeker. Was heerlijk. Grotendeels in stilte. Het weer was prachtig. Dus we konden veel buiten zijn in de tuin. Goed eten. Even helemaal tot rust komen!

Laatst bewerkt: 24/10/2020 - 18:18