Nog één kuur te gaan

Inmiddels de 4e en 5e kuur gehad. Waar ik bij de eerste kuren vooral last had van jeuk de eerste dagen en verder redelijk door kon gaan, merk ik nu dat de kuren hun tol beginnen te eisen. De vermoeidheid was allesoverheersend afgelopen weekend. Bijna het hele weekend in bed gelegen. Zaterdag om 12 uur me er even uitgesleept om in ieder geval wat drinken te pakken om te voorkomen dat ik last zou krijgen van obstipatie (waar ik uiteindelijk toch nog even flink last van heb gehad). Uiteindelijk om 3 uur 's middags opgestaan, wat gegeten en verder vooral in mijn luie stoel gelegen. 's Avonds al weer vroeg erin. Zondag ben ik een uur of twaalf uit bed gekomen, maar verder hetzelfde als de zaterdag: moe, moe, moe. Maandag ging het weer iets beter. 's Ochtends (nadat ik om 11 uur mijn bed uit kwam) weer een half uurtje gelopen. Maar kostte me wel veel energie. Dat was ik helemaal niet gewend. Tot nu toe ging dat over het algemeen probleemloos. En nu gaat het langzamerhand wel weer wat beter, maar vermoeidheid blijft duidelijk meer hangen. Nog één kuur te gaan, dan zit het er weer op en ga ik verder met Olaparib. Ik ben heel erg benieuwd wat ik daarvan ga merken. Er zijn nog niet veel ervaringsverhalen hierover te vinden.

Maar het weekend van 24 juli ga ik eerst nog een weekendje weg met alle kinderen en kleinkinderen. Na de lockdown heb ik alleen nog maar mijn oudste dochter gezien met de tweeling. Wat was dat weer fijn. Lekker naar buiten bij Castricum aan Zee gewandeld en op het terras gezeten. Het weekend zou ik mijn 2e dochter met haar kinderen weer zien, maar dat moest ik helaas afzeggen. Lichte verkoudheid en dus laten testen en verplicht thuiszitten. Op zondag kreeg ik de uitslag die gelukkig negatief was.
Maar goed, weekendje weg met z'n allen dus. Ik heb erg zitten twijfelen of ik het zou doen. Je loopt toch wat meer risico, en dan zo vlak voor de laatste kuur..... Maar uiteindelijk besloten het toch gewoon te doen. Het is een groot huis, en ik heb mijn eigen douche en toilet op de kamer. Bovendien is het erg rustig op dit moment met COVID-19. Het vakantiehuis in Eibergen waar we zitten is ook erg groot en hopelijk is het mooi weer en kunnen we veel buiten zitten.
Daarnaast wil ik het gewoon niet missen. We weten niet of er in het najaar weer veel uitbraken komen en bovendien wil ik vanaf nu gewoon meepakken wat ik kan.

11 reacties

Wat een mooie foto, ik neem aan dat dat de tweeling is ??

Zo te lezen ben je gewoon een "lui kreng " hahaha

Geintje... vreselijk vervelend die bijwerkingen allemaal en nu maar hopen dat dat

na de laatste kuur voorbij is.

Natuurlijk gewoon lekker even op vakantie gaan, kwaliteit van leven is

heel erg belangrijk.

Ik wens je heel veel sterkte en hou de moed erin !!

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 07:39

Ja, ik ben ongelooflijk lui. Ik val nu door de mand 😱😅

En ja, dat was de tweeling. Ik heb de foto toch weer weggehaald. Mijn kinderen zetten zelf bewust helemaal geen foto's op intenet, wat ik wel begrijp. En ook al waren ze niet herkenbaar, ik voelde mij toch bezwaard.

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 08:37

Wat waardeloos dat je zo moe bent, sterkte daarmee 

Lekker even eruit groot gelijk. Heerlijk genieten in Eibergen

Ben heel benieuwd ook naar Olaparib. 

warme groet,

Hanny

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 08:00

Lieve Karin,

Ellendig, die vermoeidheid! Nu maar hopen op maximaal resultaat, en dat het volgende middel er wat minder inhakt.

Heel goed om even weg te gaan met al jouw dierbaren. Ik begrijp je zorg, maar inderdaad, als je iets wil moet je het nú doen. Nu kun je buiten zijn en is de kans op besmetting heel klein. En het is bepaald niet uitgesloten dat we in de herfst weer langdurig binnen moeten blijven.

Ik hoop dat je je goed genoeg voelt om ervan te kunnen genieten. Laat je maar lekker in de watten leggen.

Veel liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 09:26

O, wat akelig dat je zo moe bent , Karin. En 'moe' , ik zeg altijd dat woord dekt de landing niet. "Ja, ik ben ook wel eens moe" hoor je mensen soms zeggen. Maar ik denk dat we allemaal weten hier, dat dat toch een ander soort moe is. Ik weet er geen goed woord voor. 

Wat fijn dat je met je kinderen en kleinkinderen weggaat. Heel groot gelijk. Geniet van het samenzijn.

Ik ben ook benieuwd naar de Olaparib. Hier op kanker.nl is wel iets te vinden. Ik heb ook vrouwen gesproken die het al langer gebruiken en dat de bijwerkingen bij die vrouwen meevielen. 

Liefs.

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 09:39

Lieve Karin,

Wat zit je in een zwaar traject, zeg... heel pittig. Vermoeidheid ondermijnt alles. Gelukkig is het einde van deze kuur bijna in zicht. Superfijn voor je dat je lekker met je kinderen en kleinkinderen een weekendje weg gaat. Heerlijk om iets te doen dat (ook) energie geeft in plaats van kost. Geniet van de voorpret!

Liefs,

Carolina X 

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 10:08

Ook jij ondervind de zwaarte van de kuren. Hopelijk gaan de bijwerkingen snel weg als je klaar bent.

Lekker vooruitzicht ook wij gaan dat weekend weg maar dan met de caravan 16 dagen.

Heel veel sterkte met de 6e en laatste ik heb hem gisteren gehad. 

Liefs Alice 😘❤

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 14:12

Ja, die vermoeidheid. Zo vervelend! Maar als het goed is, wordt dat na de kuren weer beter. Stukje bij beetje. En elke keer dat je weer meer kan is een feestje! Daar ga je dan zo van genieten....

Heel veel plezier met je weekend weg. Geniet er maar lekker van!

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 15:16

Hey Karin, erg vervelend en ook lastig deze vermoeidheid te ervaren. Is niet aan 'gewone' mensen uit te leggen je zo ontzettend moe moe te voelen. Goed geslapen, opstaan, eigenlijk niets doen en je dan weer zo vreselijk moe voelen. Nee, moe zíjn. Hoop voor je dat het beter zal gaan en/of je er een weg in zult vinden. 

Effe weg? Doen! Opletten als je onder elkaar bent, moet toch lukken. Je hebt helemaal gelijk, meepikken die dagen! Wens jou en de jouwen super fijn weekend samen!

Liefs xxxxx Hebe

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 21:03

Hallo Karin, ik herken de vermoeidheid, die is killing. Ik hoor dan ook iedere keer de stem van mijn moeder, dat ik nu eens een keer mijn nest uit moet komen, schandálig dat ik er nu nog in lig. En dan zeg ik tegen mezelf dat ik na 11 kuren ook echt wel moe mag zijn. 
Ga maar lekker van je weekendje genieten en laat je maar heerlijk verwennen!

liefs Mirjam 

Laatst bewerkt: 16/07/2020 - 23:14

De kuren zijn niet gemakkelijk. De vermoeidheid is erg vervelend. Maar ik denk dat je geleerd hebt om er toch maar aan toe te geven. Je lichaam vraagt erom. En hopelijk kun je wat opknappen zodat je een geweldig weekend kunt hebben met je dierbaren. Dat geeft je dan hopelijk weer energie.

Laat je lekker  verwennen door iedereen en geniet van elkaar. Luister goed naar je eigen lijf.

Dikke knuf Finie

Laatst bewerkt: 17/07/2020 - 18:14