Kuur slaat weer aan

Afgelopen donderdag mocht ik weer naar het ziekenhuis voor de 2e kuur. Ik was behoorlijk gespannen, de afgelopen week was mijn buik best wel weer aan het rommelen. HEt weekend had ik pijn in de streek van de alvleesklier, met uitzaaiing naar de streek eromheen. Ik was echt bang dat de uitzaaiingen daar weer verder aan het groeien waren. Vanaf maandag was dat wel weer weg, maar het bleef rommelen in de buik.

In het ziekenhuis dus eerst bloedprikken. Vervolgens 1,5 uur wachten op de afspraak bij de internist en dus de uitslag van het bloed. Ik had de afspraak om 13.10 uur. Ik zag de internist vlak voor die tijd naar haar kamer lopen, maar werd pas om 13.25 uur naar binnen geroepen. In de tijd die daarvoor verstreek, maakte ik me steeds drukker. Ik was de eerste patiënt, waarom duurde het zolang? Was de kuur niet aangeslagen? Was ze aan het overleggen wat nu de volgende stap zou zijn? 

Maar toen ik de kamer werd binnengeroepen was het eerste wat ze zei dat de bloedwaarden goed waren. En de tumormarkers, vroeg ik. Die zijn gedaald van 86 naar 55. Pfffff, wat een opluchting........ Het werkt, en ik kan weer verder 

Omdat ik de vorige keer zoveel last had van jeuk, krijg ik een recept voor Tavegyl en koelzalf. Het zou erg fijn zijn dat werkt. De kuur zelf verliep weer prima en om een uur of vier ga ik weer naar huis.

Helaas krijg ik wel weer last van jeuk. De Tavegyl lijkt wel wat te doen, maar de juek is er wel. De eerste twee nachten weer redelijk slecht geslape. Scheelt wel dat ik suf wordt van de Tavegyl, waardoor ik wat beter in slaap. Nadeel is echter dat ik overdag ook behoorlijk suf ben en weinig doe. Maar goed, dat is ook eigenlijk het enige. Ik ben niet misselijk, kan prima eten. Ik mag dus niet klagen.
Zondagavond mijn laatse Tavegyl ingenomen en de jeuk blijft zo goed als weg. Wel blijft de vermoeidheid.

Vandaag zou ik het 2e infuus krijgen van de 2e kuur. Maar net als bij de vorige kuur waren mijn bloedwaarden niet goed. De neutrofiele granulocyten waren slechts 0,3.... Dus ging deze niet door.
De internist had in het gesprek vorige week al aangegeven dat als de bloedwaarden deze keer ook te laag waren, dat we dit dan voor de rest van de kuren laten zitten. Dit is niet echt een probleem. Ze gaf aan dat de chemo bij mij waarschijnlijk wat langer doorwerkt waardoor het effect daarvan ook wat langer doorwerkt.

Vol goede moed ga ik verder

25 reacties

Ik ben heel erg blij voor jou !!!

Blijf optimistisch, dan komt het zeker goed.

[en als het jeukt moet je gewoon krabben..hahaha ]

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 17:15

Dank je Hans,

En ikk blijf voorlopig weer optimistisch. Krabben doe ik zeker, maar dat vindt mijn huid niet zo leuk. Dus ik smeer oom maar weer veel. Komt goed!

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 18:16

Oh, die jeuk inderdaad! Klinkt zo onschuldig maar gek kun je ervan worden! Hoop dat het ietwat beter wordt!

Gefeliciteerd met je dalende waarde van de tumormarker. Da's nieuws om blij van te worden. 

xx, Joke

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 17:58

Oooo Karin, jeuk is vele malen erger dan pijn! Fijn dat dat nu beter gaat en ik duim voor je dat het niet meer terugkomt. 

Fijn dat je verder mag en je houd dapper moed. Topper!

Lieve groetjes Hebe xxxx

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 18:31

Ja, Jeuk is echt erg. Nu weer weg. Maar bij de volgende kuur zal ik er weer een paar dagen last hebben. Nu maar niet te veel bij nadenken. Internist gaf aan dat de dosering mogelijk wordt aangepast. Over 2 weken zie ik weer verder.

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 19:20

Ook een hele mooie foto Karin; zelf geknipt? 

Ik 'zag' er jou in, stralend..... 

Knuffels xxxxxxxx 

Laatst bewerkt: 15/05/2020 - 19:45

Haha, dank je wel.
En ja, zelf gemaakt deze foto. Tijdens mijn wandelingen zie ik veel mooie dingen, vooral als de zon erop schijnt ;-)

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 16/05/2020 - 15:49

Lieve Karin,

Je moet een hoop doorstaan.

Jeuk is een enorm vervelende bijwerking. Tegen pijn kan je iets innemen, maar jeuk is zo lastig te bestrijden! En die neutrofielen, ja daar ben ik ook altijd mee bezig. 0,3 is wel erg laag, dat is ook niet fijn.

Maar gelukkig is het allemaal niet voor niets. Het werkt en ik wens je toe dat het nog heel lang blijft werken.

Veel sterkte en liefs,

Hanneke

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 19:50

Precies Hanneke, ik doe het allemaal voor een goed doel. Dat houd ik me altijd voor.

En ik ga er vanuit dat over twee weken de waarden weer goed zijn, net als vorige week.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 19:24

Hoy ,heb je blok gelezen . Wacht zelf op uitslag van de zes chemo,s die ik heb gehad na eierstokken en baarmoeder verwijdering. Ook bij mij gingen de bloedwaarden  omlaag en moest ik bloed bij tanken. Ben zoo blij voor jou dat de tumormakers dalen! Blijven volhouden hoor. Ik sta achter je en met mij nog velen. Je doet het goed ! Kijk uit naar je volgende blog chapeau!

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 20:11

Hoi Cornelia, 

Dank je wel. Ik houd zeker vol. Ik heb gelukkig nog geen bloed nodig gehad. Tot nu toe herstelt het lichaam zelf.

Jij ook volhouden hoor. Spannend om nog te wachten. Ik hoop op een goede uitslag voor je.

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 20:49

Wat fijn Karin wat ben ik blij. Ik maak een vreugdedansje. 

De jeuk is minder en erger dan pijn. Ik weet er alles van. Gelukkig zoals je nu schrijft na een paar dagen minder en niet je hele herstel periode.  Alles voor het goede doel. Gelukkig doet het wat het moet doen.  Gewoon zo doorgaan doe ik ik ook😁😁🤞

Liefs Alice❤😘

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 20:47

Dank je Alice.

Net als jij ga ik zeker door. Zo fijn, al die fijne reacties. Samen gaan we er voor.

Liefs, Karin 😘

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 20:51

Wat geweldig te lezen dat de kuur aanslaat. Ik ben superblij voor je en hoop intens voor je dat je nare jeuk de baas kunt blijven!

Warme groet, Rita.

Laatst bewerkt: 14/05/2020 - 21:08

Hoi Karin,

wat fijn dat je goed nieuws hebt en dat je er weer helemaal voor wilt gaan. That’s the spirit!💪. Je verhaal over de interpretatie van het feit dat je zo lang moest wachten op de internist is zo herkenbaar. Ik vraag me wel s af of ze dit beseffen. Sommige wel. De mijne riep altijd op de gang al ‘de uitslagen zijn goed hoor’, omdat we anders die lange gang in gespannen en bedrukte stemming nog door moesten.

sterkte met die ellendige jeuk en nu weet je dat t ergens goed voor is.

groetjes, Linda

Laatst bewerkt: 15/05/2020 - 08:45

Hoi Linda,

Ik vraag me dat ook af. Ze reageerde ook een beetje verbaasd toen ik wat emotioneel reageerde. Maar verder was ze superlief en denkt ze ook goed mee over de bijwerkingen. Mogelijk gaan we de volgende kuur ook de dosering wat aanpassen.

Op zich heb ik het er wel voor over hoor, maar ik merk dat ik ook wat meer last krijg van oorsuizen. En dat is blijvend. Over twee weken maar weer even verder zien.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 16/05/2020 - 15:46

Ja, balen is dat het oorsuizen... hoort bij Cisplatin toch? Maar och, dat pik je wel als je nog even een tijdje door mag ;-) Mooi dat je kuur wordt aangepast aan je reacties en zo helemaal op jou wordt afgestemd. En fijn dat je aan de Olaparib 'mag'. Dat kan vaak heel goed werken. Ik heb aan de SOLO1 studie meegedaan en denk eigenlijk dat ik er mede daardoor (en door de HIPEC) nog ben. Hoewel die HIPEC lang niet voor iedereen goed werkt, dat weet jij maar al te goed helaas.

Fijn dat je er zo dapper en positief in gaat. Ik ben ervan overtuigd dat dit je kwaliteit van leven een boost geeft en zelfs ook je lichamelijke herstel kan bevorderen. Lichaam en geest zijn immers één geheel.

Tot gauw weer, het ga je goed! XXL

Laatst bewerkt: 16/05/2020 - 17:59

Hoi Karin ,

Wat fijn dat je tumormarkers dalen en je verder kunt met de kuur. Dat houd je op de been en daar doe je het allemaal voor toch. Wel  vervelend voor je dat zoveel jeukklachten ervaart. Maar hopelijk verbetert dit ook snel. Keep on going.

Liefs Finie

Laatst bewerkt: 15/05/2020 - 12:59

Oh wat herkenbaar, dat stressen in de wachtkamer. Ik zag afgelopen woensdag mijn arts de patient vòòr mij gedag zeggen en vervolgens duurde het 10 minuten voordat hij mij riep. "Hij moet zich even inlezen", zei ik vier keer tegen mijn lief.

Wat fijn dat de kuur aanslaat en de tumormarkers dalen!! Dat geeft moed en hoop! Is de jeuk van droge huid? Want dat is ook een bijwerking van immunotherapie en ik had het meest baat bij gewone Bepanthen. Het proberen waard misschien, jeuk is inderdaad heel akelig. 

Mooi zo doorgaan! En wat een prachtige foto weer. Veel liefs, XXX

Laatst bewerkt: 16/05/2020 - 15:30

Ja, ik denk dat we daar allemaal last van hebben. We moeten toch nog eens "leren" om ons niet zo gek te laten maken. Ben alleen bang dat dat ons niet meer gaat lukken.....

Ja, ben er erg blij mee dat het weer aanslaat. Dat betekent namelijk dat ik straks ook verder kan met Olaparib, dat mogelijk de groei van tumorcellen afremt. Heb dus nog wel even te gaan ;-)

Jeuk is een allergische reactie op de carboplatin, zit echt van binnen. Krijg er dus geen droge huid van. Krab het alleen wel kapot. Ik heb van de huisarts vaseline-cetomacrogol crème. die werkt ook heel goed. Heb ook regelmatig last van eczeem namelijk.

En dank je, zie zoveel moois als ik aan het wandelen ben. Leg het regelmatig vast op de plaat.

Liefs, Karin

Laatst bewerkt: 16/05/2020 - 15:56

De stress in de wachtkamer is zo herkenbaar. Wat fijn dat het aanslaat heel blij voor je dat je verder mag. Sterkte met de jeuk.

Warme groet,

Hanny

Laatst bewerkt: 17/05/2020 - 09:07