Cirkel van het leven

Vandaag wil ik even een positieve blog schrijven. Omdat ik over het algemeen nog steeds positief in het leven (wil) staan. Ik wil jullie graag even meenemen in een van mijn activieteiten die mij enorm ondersteunen in het hele proces van ziek zijn en behandelingen.

Via het inloophuis is onze creatieve expressie groep online doorgegaan. Wekelijks zien we elkaar op donderdagochtend. De groep wordt begeleid door een kunstzinnig therapeut. Hoe werkt dat nu online hoor ik je denken.  

Wel, iedereen heeft wel iets van kleurpotloden, stiften, verf, papier, schaar en lijm in huis. Grote vellen papier waarop we in het inloophuis vaak werken konden we ophalen bij het inloophuis.

1. We hebben een whatsapp-groep gemaakt waarin we door de week delen waar we mee bezig zijn en wat we maken en tegenkomen
2. Op dit moment is de lente het overkoepelende thema
3. We krijgen "huiswerk" opdrachten die online worden uitgelegd en waar we thuis mee verder kunnen
4. We maken elke week een tekenbeweging. Hier is te zien wat tekenbewegingen kunnen doen: http://www.tekenbeweging.nl/wat-is-tbm.html
Tijdens de les doen we dat in de lucht en voor thuis is dat fijn om dagelijks 5 minuten op papier te doen. Op basis van wat er door je heen gaat tijdens het tekenen maken we een gedichtje. 
5. We krijgen een opdracht om thuis een tekening, schildering te maken en/of fotot's te maken van de lente. Zo heb ik bijvoorbeeld een serie van foto's gemaakt van het uit de knop komen van de bloem van de daslook tijdens mijn dagelijkse wandelingen. Het geeft me wat anders te doen dan alleen maaar lopen om de conditie op peil te houden. Genieten vande prachtige ontluikende natuur. Hieronder een collectie van wat ik zoal gedaan heb.

Aangezien we ik nu continu alleen thuiszit heb ik thuis een plek gemaakt waar ik de spullen gewoon klaar heb staan en ik zo aan de gang kan gaan. Heerlijk om even met andere zaken bezig te zijn dan alleen maar kanker en corona.

22 reacties

LIeve Karin,

Dank je wel voor dit prachtige blog. Je foto's, je tekeningen, je teksten, allemaal even mooi. 
Ik word blij van dit cadeau op deze merkwaardige koningsdag.

Liefs, Hanneke

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 11:26

Goedemorgen Karin,

Leuk om vandaag zo'n "gezellig" bericht te lezen en te bekijken!!

Vooral die foto's van de daslook vind ik erg mooi.

Erg lekker voor in salades, mits hij nog niet gebloeid heeft !!!..hahaha

Fijn gehakt smaakt het naar bieslook.

Leuke dag nog voor jou en iedereen.

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 12:18

Wat prachtig allemaal, Karin (oh, de foto's van de daslook, zo mooi)! Dank je wel! XXX 

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 12:35

Leuk, zo’n fotorapportage! De lente en de natuur zijn prachtig nu. Gelukkig zijn er ook nog veel dingen waar we blij van worden 😊

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 14:23

Prachtig en hopelijk inspiratie voor iedereen. We lopen zo vaak snel overal voorbij. Dit terwijl er zoveel schoons dichtbij is.

Fijn dat je er plezier en kracht uit haalt. 

Dank voor het delen.

Liefs Alice ❤😘

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 18:33

Lieve Karin, wat een prachtige foto's en dito kunstwerken. Ik was bijna vergeten hoe prachtig de bloeiende daslook eruit ziet. Ik heb deze teer uitziende schoonheid jaren achtereen bewonderd tijdens de jaarlijkse 3-daagse Bloeiende Bangert wandeltochten in Blokker en omgeving. In de omgeving waar ik nu woon ben ik ze nog niet tegengekomen. Jouw blog voelt dus als een kadootje, dank daarvoor!

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 19:31

Blokker vlak bij Hoorn? Ik woon inmiddels weer in Hoorn. En met veel plezier.

Inderdaad prachtig als al dat fruit hier weer in bloei staat!

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 20:00

Ik niet, kom oorspronkelijk uit Nijmegen Ik heb hier 16 jaar gewoond, mijn kinderen zijn hier opgegroeid. Daarna 9 jaar weg geweest en nu weer terug.

Laatst bewerkt: 30/04/2020 - 10:54

Mooi Karin! Leuk dat je dit deelt.

Zo loop ik altijd 'overal' rond met mijn camera; het is bijna waar ik ben, is hij ook. Tijdens het knippen, bedenk ik al vaak hoe het er in mijn fotoboek uit zal zien. Klopt dan uiteindelijk meestal niets van, maar dat maakt niet uit. 

Buiten zijn en kíjken naar wat je ziet. Heel verrassend! Je ziet dan veel meer dan je denkt dat er is....

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 27/04/2020 - 20:24

Prachtig! Moest denken aan de achtertuin van Jan Wolkers zijn tv afleveringen. De daslook in wording  is een ware openbaarheid wat een schoonheid! 

Dank je wel!

Laatst bewerkt: 28/04/2020 - 00:40

Hoi Karin,

Wat leuk om deze kant van jou te zien en wat inspirerend ook voor ons allemaal. Ik heb even op de link gekeken en was erg geboeid. (En dat terwijl ik in eerste instantie vol met negatieve vooroordelen zat over 'softe therapeutische blabla')

Dit is zo prachtig en zo helend, daar ben ik nu wel van overtuigd. Ook ik maak nu dagelijkse ochtendwandelingen en zie de natuur 'wakker worden'. Ik maak veel foto's van plantjes en check later hoe ze heten en of je ze kan eten. Vaak blijk je eigenlijk door een verse salade te lopen! ;-). Het lijkt wel of de kanker je opmerkzamer maakt, meer in het nu doet leven en meer genieten van het nu, vind je ook niet?

Wat ontzettend fijn dat je dit doet en heel begrijpelijk dat dit veel voor je betekent. Maak je er een boek van? Bewaar je het op de één of andere manier? Mooie tekst trouwens over de cirkels...

Het ga je goed en lieve groet,

 

Laatst bewerkt: 28/04/2020 - 11:21

Hoi Linda,

Ik weet niet of het de kanker is die me meer opmerkzaam maakt. Ik deed het altijd al wel een beetje. Maar ik heb er nu gewoon de tijd en ruimte voor. Ik ga nergens heen, ben de hele dag alleen thuis.

Wat ik er verder mee gaan doen weet ik nog niet. Ik ben nu gewoon lekker bezig en het zorgt voor afleiding. Ik geniet er enorm van.

liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 30/04/2020 - 10:59

Leuk Karin dat je ons met woord en beeld meeneemt in je leven. Die daslook is prachtig. Kan me zo voorstellen dat je elke dag weer zin hebt om te zien hoe hij erbij staat 😄 xx Kim 😘

Laatst bewerkt: 28/04/2020 - 14:48

Wat mooi. En fijn dat je ons laat delen in je creativiteit. Je bent een pracht mens 😘 hou die positiviteit vast.

Laatst bewerkt: 30/04/2020 - 13:48

Wat een fijne blog, Karin! Heerlijk om te genieten van het kleine, het dichtbije en het creatieve. Vast ook fijn om te ontdekken dat dat nog kan! En deze tijd leent zich voor dit soort dingen, tenminste ik herken het wel. Nu mijn reintegratie zo goed als stil ligt ben ik veel bezig met mijn zaailingen en stekjes binnen en buiten. Ik aai ze bijna tot groei, praat tegen ze. Af en toe knip ik een foto van de voortgang, maar niet zo mooi als jouw daslook! 

Wel zag ik deze week iets heel bijzonders om te fotograferen in ons uitlaatbos: een bijenzwerm! Die schijnen op zoek te zijn naar een holte om hun nest in te bouwen en tot ze die hebben gevonden hangen ze met z’n honderden (duizenden?) aan een tak. Verkenners speuren intussen naar een vaste verblijfplaats. Af en toe verplaatsen ze zich (zwermen), ze hingen eerst in een struik, nu aan een boom iets verderop.

Hopelijk zijn er elke dag voor ons allemaal van dit soort kleine genietdingen.

Miranda XX

Laatst bewerkt: 02/05/2020 - 15:28

Wat een prachtige foto ook van die bijenzwerm. Dat heb ik nog nooit gezien. Heel bijzonder. En fijn dat jij ook kan genieten van al het moois om ons heen. We moeten er wat van maken nu we zo beperkt zijn met ons allen.
Ook ik heb wat zaailingen in huis. Mooi om te zien wat er uit zo'n klein zaadje kan groeien. Ben benieuwd of ik het zo ver kan krijgen dat ik er straks ook van kan eten.

Naast onze momenten dat het niet goed gaat, hoop ik dat iedereen hier elke dag in ieder geval een moment heeft dat hij/zij kan genieten van de kleine dingen van het leven.

liefs,
Karin

Laatst bewerkt: 03/05/2020 - 17:47

Hoi Karin,

""""Naast onze momenten dat het niet goed gaat, hoop ik dat iedereen hier

elke dag in ieder geval een moment heeft dat hij/zij kan genieten van de

kleine dingen van het leven.""

Nou......ik kan je vertellen dat mij dat de laatste paar dagen heel erg

slecht af gaat...Pfffff

Vrij vaak best wel mooi weer, maar ik zit binnen...

Fysio's mogen weer aan de slag, maar alleen bij de ergste gevallen, dus ik niet...

Ik had eindelijk psyg - hulp toegewezen gekregen via GGZ, maar nu alleen dus

maar via de telefoon  [ heb ik afgewezen ]

Steeds vaker hoor je zeggen dat het nog wel eens heel erg lang zal gaan

duren voor het weer een klein beetje normaal gaat worden met het

onderlinge, menselijke contact...

Als ik alleen die  vier  "dingen " al achter elkaar zet, zakt de moed in mijn schoenen

en staat het huilen mij nader dan het lachen.

Maar goed....we gaan  "gewoon " door ..Pfffffffffffffffffffffffffffff

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 03/05/2020 - 20:22

Hans zeker doorgaan en hopen op betere tijden. Ik begrijp wat je doormaakt. Het is zeker geen kattenpis. Maar kop op Hans we zijn hier met zijn allen je mag altijd een pb sturen en niet alleen aan mij maar aan wel meerderen.

Liefs Alice❤😘 

Laatst bewerkt: 03/05/2020 - 20:41

Hoi Alice,

Bedankt voor je  "aanmoedigingen "

Ik zal ook best nog wel doorgaan , maar ook  ik heb wel eens hele

zwakke momenten , waardoor ik ook niet echt meer de zin in zie

van "het doorgaan " [ doorgaan naar wat ??? ]

En dan soms ineens heb ik weer eens iets heel positiefs op een dag en

lacht alles mij weer toe...

Wie het leven ooit heeft uitgevonden moest wel een beetje een "sadist" zijn

En dat zeg ik als  vrolijke katholiek ......hahaha

Groetjes  Hans

---

Laatst bewerkt: 04/05/2020 - 11:45