2e ziektejaar

Inmiddels ben ik al weer een ruim een jaar ziek. Dat betekent dus ook dat ik over mijn ziekte-uren nog maar 70% van mijn salaris uitgekeerd krijg, een behoorlijke aderlating. Bovendien krijgen ik en mijn werkgever nu ook te maken met de wet poortwachter. 

Vandaag een gesprek gehad met de verzuimadviseur en mijn leidinggevende. Daar werd me uitgelegd hoe dat in elkaar zit.  In het 2e jaar krijg je namelijk al heel gauw te maken met het 2e-spoor beleid. Het UWV kijkt alleen maar naar de regels en niet naar de persoon. Dat het vrij logisch is dat je na/met kanker niet snel herstelt , maar dat je zeker nog wel kan re-integreren in je eigen baan. Het UWV gaat er dus van uit dat er na een jaar weinig kans dat dat lukt. Dat betekent dus dat ik heel zorgvuldig moet re-integreren en moet "voorkomen" dat ik weer een terugval krijg. Op dat moment gaat het UWV namelijk in principe over naar het 2e spoor beleid. Gelukkig denkt mijn werkgever dus heel erg mee in dit traject en gaan we hier samen naar kijken.

Vrijdag ga ik eerst nog een week naar de zon (Gran Canaria) met mijn vriendin, de vakantie die we vorig jaar zouden doen, aar die niet doorging omdat ik ziek werd. Een week lekker uitrusten, wandelen langs het strand, lekker eten, en verder chillen :-)

Daarna neemt mijn leidinggevende contact op en gaan we afspraken wat ik ga oppakken op mijn werk. We gaan in principe uit van 2 x 2 uur per week werken en op de achtergrond klussen oppakken en heel langzaam uitbreiden. Wordt voor mij wel weer een uitdaging om niet te snel te gaan. Ik heb nu nog niet veel zin om weer te gaan beginnen, maar ik ben bang dat hoe langer ik wacht hoe groter de drempel wordt. Ik verwacht dat als ik eenmaal weer ben begonnen het wel goed komt, zeker omdat ik alle ruimte krijg.

Dan krijg ik binnenkort ook nog een gesprek met een arbeidsdeskundige. Die gaat samen met mij, en op basis wat de bedrijfsarts heeft aangegeven over mijn belastbaarheid, kijken wat ik dus aankan op mijn werk.

Voor mijzelf heb ik inmiddels besloten dat ik niet meer terug ga naar 36 uur werken, mijn huidige contract. 32 uur vind ik genoeg. Wat meer tijd overhouden voor mijzelf. Dat ga ik uiteraard pas inzetten na twee ziektewet. De verzuimadviseur adviseerde ook om hier mee te wachten. Mocht het namelijk zo zijn, dat de bedrijfsarts aan het eind van die twee jaar mijn belastbaarheid aangeeft op 32 uur (of minder), dan blijf ik voor de UWV namelijk 36 uur werkzaam. Ik krijg dan weliswaar geen ziekte-uitkering voor die 4 uur, maar op het moment dat ik binnen een bepaalde periode weer ziek wordt, krijg ik een eventuele ziekte-uitkering die dan mogelijk wel volgt op basis van de 36-urige werkweek.

Je moet het allemaal maar weten. Erg fijn dus dat mijn werkgever meedenkt.

Een beetje technisch verhaal deze keer. Maar ik hoop dat ik hier anderen ook mee kan helpen. Bovendien heb ik het meteen voor mezelf beschreven en kan ik het later nog weer eens teruglezen ;-)

5 reacties

Wat een gedoe met dat werk, fijn dat je werkgever goed met je mee denkt. Maar eerst wens ik je een heerlijke, ontspannen vakantie! Zonder werk-perikelen en zonder kanker(.nl). Heel veel plezier! XXX 

Laatst bewerkt: 12/11/2019 - 23:39

Wat fijn dat je werkgever zo goed met je meedenkt. Het is inderdaad even slikken naar 70% maar laat het je niet opjagen om zo snel mogelijk weer op je 32 uur te komen. De terugslag kan groter leed veroorzaken.  Stap voor stap voor een goed herstel. Hard lopers zijn dood lopers.

Nu kun je met een gerust hart op vakantie en genieten. 

Liefs Alice ❤

Laatst bewerkt: 13/11/2019 - 07:34

Fijn dat werkgever meedenkt en je er je tijd over mag doen. Goed naar jezelf luisteren. En een fijne vakantie!

Lieve groetjes Hebe

Laatst bewerkt: 14/11/2019 - 16:10

Hoi Zilvervlerk

Lees net in hje blog dat je nu terug gaat vallen na 70% uitkering. Weet niet onder wat voor CAO je valt, maar er zijn een aantal CAO's die aangeven dat je ook in het 2de jaar gewoon 100% vergoed krijgt als de kans gedurende dat jaar op herstel klein is. Het UWV is er vaak op gericht om je zo snel en zoveel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Vraag is alleen of dat reëel is. Kijk dus eens in de CAO of dat bij jou ook geldt, en zo ja vraag de ARBO en de artsen die je onder controle hebben of ze een herstel verwachting kunnen afgeven die voor 2020 klein is. Vaak is de kans op terugval erg groot al is het maar door de vermoeidheid.

succes,

Jelle

Laatst bewerkt: 24/12/2019 - 12:52